Psychiater K&J - uren in overleg
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij collega's met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Ben je geïnteresseerd in de jeugdzorg en de transformatie hiervan? Wil je werken op het snijvlak van jeugdzorg en jeugd-GGZ en jeugdigen die residentieel binnen een jeugdzorg locatie verblijven? Dan bieden wij jou een werkplek waar je samen met een gevarieerd en autonoom team werkelijk verschil kan maken.

De vacature van Psychiater is vacant op onze locatie Bergse Bos in het prachtige Hillegersberg in Rotterdam!

Wat ga je doen
Als BIG-geregistreerde psychiater Kind & Jeugd ben jij degene die graag hetvoortouw neemt in kinderpsychiatrische diagnostiek. Jij werkt locatie breed met multi-problem gezinnen. Hierbij ben je verantwoordelijk voor individuele behandelingen, groepstherapieën en crisisinterventies. Jij werkt vanuit verschillende theoretische kaders, waaronder cognitieve gedragstherapie, psychotherapie en systeemtherapie. Farmacotherapie behoort tot je input. Jij hebt oog voor de (on)veiligheid van kinderen en gezinnen. Je bent een teamspeler en in staat je psychiatrische kennis over te dragen in teamverband. Je bent aanwezig bij de multidisciplinaire overleggen, waaronder de overleggen over veiligheid binnen multi-problem gezinnen, nieuwe intakes en behandelplannen en het regiebehandelaarschap.

Locatie Bergse Bos

In de Rotterdamse wijk Hillegersberg ligt het enige landelijk expertisecentrum voor jeugdigen in de leeftijd van 6 - 12 jaar. Echter door de vraag van de omgeving wordt deze leeftijdscategorie steeds verder uitgebreid. Deze bijzondere doelgroep kenmerkt zich door complexe leer- en gedragsproblemen, veelal in combinatie met psychiatrische aandoeningen. Een deskundig, professioneel en betrokken multidisciplinair team biedt deze jongens en meisjes specialistische behandeling en begeleiding op het gebied van opvoeding, onderwijs en vrije tijds besteding.
Op Bergse Bos zijn open residentiële groepen, gesloten residentiële groepen en Gezin Totaal groepen. Gezin Totaal is een traject op maat; de hulp richt zich op het volledige gezin. Tevens is er een kleinschalige woon- en behandelvoorziening voor jeugdigen die niet passend zijn op de reguliere gesloten of open groepen. Als alternatief voor de gesloten jeugdzorg is er een kleinschalige voorziening waar jeugdigen met een gesloten machtiging in studios verblijven. Vanaf 2024 zullen er gesloten jeugdzorg groepen met de leeftijd boven de 12 op Bergse Bos gaan huisvesten. Naast de woon- en behandelgroepen is er een ambulant team aanwezig dat wij steeds meer uitbreiden.
Ook is er een intensieve samenwerking met de Opvoedpoli Zoetermeer en Pijnacker om de juiste behandeling te kunnen bieden aan onze jongeren.

Wat we merken in de jeugdzorg is dat veel jongeren en kinderen naast gedragsproblemen ook GGZ problematiek laten zien. De uitdaging is om de leef omgeving zo in te richten voor onze jongeren waardoor niet alleen op gedragsproblemen maar zeker ook op de GGZ problematiek.
Je werkt dan ook nauw samen met de senior gedragswetenschapper om deze omslag met elkaar te kunnen maken.
Op Bergse Bos ontvangen de jeugdigen verschillende behandelingen zoals groepsbehandeling, systeem gerichte behandeling, PMT, Creatieve therapie, EMDR, Diagnostiek en dergelijke.

Wat vragen wij van jou
 • Je bent BIG geregistreerd als psychiater, bij voorkeur gespecialiseerd in Kinder- en jeugdpsychiatrie;
 • Je bent een teamspeler en in staat je psychiatrische kennis over te dragen naar het team;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en participeert actief in de ontwikkeling van de behandelprogrammas. Van daaruit werk je aan verdere inhoudelijke kennisontwikkeling van onze organisatie;
 • Je bent een pionier die niet bang is om onzekere grond te betreden;
 • Je bent flexibel en in staat om op creatieve wijze oplossingsgericht te werken. Dat doe je met oog voor de context en vanuit een open communicatie. Je bent verbaal en schriftelijk sterk;
 • Je kunt uitstekend de regie voeren over een behandeling en hierin collega behandelaren ondersteunen;
 • Je bent goed in staat intercultureel te werken en stelt de veiligheid van de jongere centraal;
 • Je bent empathisch, kunt goed luisteren en aansluiten op de ander en ook directief zijn wanneer nodig;
 • Je bent secuur in het registreren van je werkzaamheden en hebt kennis van diverse behandelmethoden;
 • Gezien de diversiteit aan problematiek van de jongeren vragen we een variatie aan ervaring in bijvoorbeeld vrijwillige en/of gedwongen begeleiding en behandeling.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om eenVOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
 • Je hebt een grote vrijheid je werktijden en weekindeling zelf te kiezen, zolang het in overleg gaat met je team;
 • Je krijgt te maken met zeer gevarieerde problematiek en een doelgroep voor wie je écht het verschil kunt maken gezien hun ontwikkelingsfase;
 • Je komt te werken in een open en flexibel team, waar collegialiteit dagelijks voelbaar is en het werk met elkaar wordt gedaan;
 • Je krijgt een overeenkomst voor bepaalde tijd met mogelijkheid tot verlenging;
 • Salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring en gelijkend aan de CAO Jeugdzorg.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Bergse Bos, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Rotterdam
Postcode 3055KM
Stad Rotterdam
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Psychiater
Publicatiedatum 14-07-2022
Reageer voor 21-12-2022
Nummer 112581

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon