Psychiater Kinderen en Jongeren
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Wij zoeken binnen ons circuit Jeugd een

PSYCHIATER Kinderen en Jongeren

Uren in overleg

Wie zijn wij?

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1.100 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Mediant Jeugd is er voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar met psychische klachten en/of psychiatrische stoornissen en hun ouders. We bieden onderzoek, preventie, online hulpverlening, behandeling en spoedzorg. We werken daarbij regionaal samen met o.a. kinderartsen en andere instellingen en is er veel samenwerking in de keten.

Wat ga jij doen?

Als psychiater ben je onderdeel van een multidisciplinair team waarbij je meedenkt vanaf de aanmelding van een cliënt in de diagnostiek en het behandelbeleid. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de psychiatrische diagnostiek en farmacotherapie van de aan jou toegewezen cliënten en ben je als regiebehandelaar betrokken bij behandelingen. We werken binnen Jeugd generalistisch, waardoor jij je als regiebehandelaar op meerdere gebieden kunt verdiepen en ontwikkelen.

Mediant heeft een centrale crisisdienst. Regelmatig worden er met spoed cliënten bij Jeugd aangemeld waarbij een psychiatrische beoordeling nodig is. Hierin werk je samen met collega’s.

Naast het werken bij Mediant Jeugd neem je als achterwacht deel aan de 7x24 uurs dienst. Dit betekent dat onze artsen, verpleegkundig specialisten en SPV-en jou kunnen bellen voor advies en ondersteuning tijdens hun diensten. Wanneer de situatie daarom vraagt ga je ook ter plekke naar de cliënt en de reeds aanwezig collega voor een beoordeling.

Jij hebt

 • de opleiding geneeskunde afgerond, aangevuld met de specialisatie psychiater
 • een geldige BIG registratie
 • een openhouding, bent toegankelijk met een professionele afstand.

Jij bent

 • een actief persoon die rust kan brengen in hectische situaties
 • makkelijk in contact, empathisch, verbindend
 • analytisch
 • doortastend en gestructureerd
 • creatief in je aanpak.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een uitdagende baan bij een enthousiast innovatief team.
 • Samenwerken in een multidisciplinair team.
 • Deelname aan geaccrediteerde refereerbijeenkomsten, waar actuele ontwikkelingen in de zorg aan bod komen.
 • Mogelijkheden tot inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, uren in overleg.
 • Salaris passend bij de functie (AMS).

Wij maken graag kennis!

En hopelijk is dat, na wat je gelezen hebt over ons, wederzijds! Wij wisselen graag van gedachten over jouw vak en de invulling daarvan. Je kunt solliciteren via de sollicitatiebutton. Je kunt hiervoor ook bellen met Ellen Smit, teammanager, telefoonnummer 06-18538910.

Volg ons!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan ook op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 194
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Psychiater
Publicatiedatum 18-03-2022
Reageer voor 01-10-2022
Nummer 109201

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg