Psychiater
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Functieomschrijving

Wil jij samenwerken met bevlogen collega’s en bijdragen aan Gewoon Goede Zorg? Kies dan voor ons Sociaal Psychiatrisch Behandelcentrum (SPB)! Wij zoeken een

Psychiater
Uren in overleg 

Wie we zijn
Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1000 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Wat ga jij doen?
Het circuit SPB behandelt volwassen cliënten met langdurige psychiatrische problematiek. We kunnen op- en afschalen in de benodigde zorg en we doen er alles aan om klinische opnames te voorkomen. Wanneer dit toch nodig is, verblijven de cliënten op onze klinische locatie de Opmaat. Jij richt je als psychiater vooral op het contact met de cliënt. Je voert opname gesprekken, ziet hen regelmatig gedurende de opname en bepaalt de medicatie. Je werkt nauw samen met verschillende disciplines, zoals artsen, verpleegkundig specialisten, de ambulante hulpverleners van de cliënt, verpleegkundigen van de klinische afdelingen en met familie en/of andere netwerken van de cliënt.
Door de mix van kortdurende en langerdurende opnames, is het werk erg afwisselend. Op de ene afdeling ben je vooral gericht op het bestrijden van crises, terwijl je op andere afdelingen met de cliënt aan het werk bent om hem voor te bereiden op een vervolgplek. Wij vinden het belangrijk dat er continu aandacht is voor hoe we werken en dat iedereen bijdraagt aan ontwikkeling. Dit maakt dat geen dag hetzelfde is.

Functie eisen

Jij hebt

 • De opleiding geneeskunde afgerond, aangevuld met de specialisatie psychiater.
 • Een geldige BIG registratie.
 • Een open houding, bent toegankelijk met een professionele afstand.
 • Gevoel voor humor en kunt goed relativeren.

Jij bent

 • Een actief persoon die rust kan brengen in hectische situaties.
 • Makkelijk in contact, empathisch, verbindend.
 • Doortastend, actief, gestructureerd.
 • Creatief in je aanpak met een nuchtere insteek.
 • Analytisch.

Inschaling

Wat krijg je ervoor terug

 • Nauwe samenwerking met niet alleen een collega psychiater, maar ook met ervaren verpleegkundig specialisten en artsen die direct aan de afdelingen verbonden zijn.
 • Ondersteuning door een goed werkend secretariaat, waardoor veel uit handen wordt genomen.
 • Samenwerken in een multidisciplinair team.
 • Mogelijkheden tot ontwikkeling door opleiden, maar ook door betrokken te zijn bij het opleiden van anderen.
 • Deelname aan geaccrediteerde refereerbijeenkomsten, waar actuele ontwikkelingen in de zorg aan bod komen.
 • Wij bieden ruimte voor onderzoek.
 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Salaris passend bij de functie (AMS).

Bijzonderheden

Wij maken graag kennis!

En hopelijk is dat, na wat je gelezen hebt over ons, wederzijds!
Wij wisselen graag, onder het genot van een kop koffie of thee, van gedachten over jouw vak en de invulling daarvan. Je kunt hiervoor bellen of mailen met onze teammanagers Marian Heuvelink, 06 - 51827826 of m.heuvelink@mediant.nl of Melissa Vehof 06 – 53290462 of m.vehof@mediant.nl.   

Volg ons!
Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan ook op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

 Wij kijken uit naar jou!

Type Vacature
Intern nummer 07.34/1.40-1860 NZE/jbr
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Teammanagers Marian Heuvelink 06 - 51827826 of Melissa Vehof 06 – 53290462.
Functie(s) Psychiater
Publicatiedatum 20-11-2019
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 01-09-2020
Nummer 49704
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg