Psychiater
ZGT

Functieomschrijving

Binnen ZGT is de psychiatrie onderverdeeld in vier gebieden. Wij bieden klinische zorg binnen de PAAZ/MPU en de ouderenpsychiatrie, op aanvraag verzorgen wij consultatieve diensten aan andere afdelingen binnen ZGT en naast de poliklinische zorg bieden wij psychiatrische deeltijdbehandelingen.
De afdeling psychiatrie is goed ingebed binnen ZGT, waarbij diagnostiek en behandeling plaats vindt op het gebied van psychiatrie en somatiek. De afdeling beschikt over 24 bedden op de PAAZ/MPU en 13 op de afdeling ouderenpsychiatrie. Onze uitgebreide deeltijdbehandeling heeft specifieke aandacht voor aanhoudende lichamelijke klachten, ouderen en zwangerschapsgerelateerde psychiatrie en het totale behandelpalet is volledig en breed. Er is sprake van een stevige samenwerking met de ketenzorg in de regio.
Als afdeling zijn wij volop in ontwikkeling ten aanzien van o.a. de moeder-baby unit en eetstoornissen en wij dagen jou uit om hier een belangrijke bijdrage aan te leveren en om, samen met de collega psychiaters en onze belangrijkste ketenpartners, hierbij de regierol te pakken.
Als psychiater heb je dagelijks contact met de andere psychiaters en medisch specialisten van ZGT. Vanuit jouw eigen regierol werk je binnen de multidisciplinaire teams van de afdeling psychiatrie bestaande uit o.a. verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en vak therapeuten. Je kunt kiezen uit diverse vaktherapieën waarmee je jouw patiënten heel efficiënt de juiste zorg kunt bieden. Door dat de afdeling beschikt over eigen verpleegafdelingen ben je ook wat opnames betreft ruimschoots in de regie.

Functie eisen

Je hebt de opleiding tot psychiater afgerond of staat op het punt staat om dat te doen. Enkele jaren ervaring als psychiater is een pré. Je het een grote betrokkenheid bij patiënten en je wilt graag een bijdrage leveren aan de innovatieve ontwikkelingen binnen de ziekenhuispsychiatrie en de opleidingen die we verzorgen voor aios psychiatrie, aios huisartsgeneeskunde, verpleegkundig specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en coassistenten.  Als persoon en professional ben je doortastend, kun je moeilijke situaties overzien en in goede banen leiden in afstemming met anderen, binnen het eigen team, andere medisch specialisten en medewerkers ziekenhuis en ketenpartners.  En ben je stevig snel in het oordelen over situaties. Dit is voor ons belangrijk in de samenwerking met andere medisch specialisten en voor het verstevigen van de medisch leiderschapspositie van de psychiaters binnen de eigen afdeling. Binnen het team van psychiaters breng je nuchterheid, humor en relativeringsvermogen mee, je beschikt over een collegiale werkhouding en je bent op een laagdrempelige manier benaderbaar voor de collega’s binnen de multidisciplinaire teams.

Inschaling

Als chef de clinique zal je worden beloond conform Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten.

Bijzonderheden

Wij bieden een fulltime aanstelling waarbij een kleiner aantal uren ook bespreekbaar is. Naast toetreding tot de maatschap is een aanstelling als chef de clinique mogelijk. Als chef de clinique zal je worden beloond conform Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten. Een aanstelling als chef de clinique is voor de duur van één jaar, waarna in onderling overleg zal worden gekeken of toetreding tot de maatschap of voortzetting van het dienstverband een optie is.

Type Vacature
Organisatie ZGT
Locatie ZGT
Postcode 7609 PP
Stad Almelo
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 45
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Ziekenhuizen
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Juan Stienen, psychiater en medisch manager, te bereiken via telefoonnummer 088 708 3110 of per mail [email protected]
Functie(s) Psychiater
Publicatiedatum 18-11-2022
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 01-01-2023
Nummer 115617

ZGT

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Meer over ZGT