Psychiater
Mediant geestelijke gezondheidszorg

Functieomschrijving

Voor het Sociaal Psychiatrisch Behandelcentrum (FACT team Enschede) zijn wij op zoek naar een innovatieve

PSYCHIATER
Onbepaalde tijd

Werksetting
Het Circuit Sociaal Psychiatrisch Behandelcentrum (SPB) biedt ambulante en klinische behandeling voor circa 1850 cliënten. De behandeling is overwegend ambulant en wijkgericht.
Herstel van ziekte, persoon en rollen staan centraal.

 

Het SPB bestaat uit:

  • 6 FACT teams;
  • Het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen, ABC Twente, ambulante en klinische behandeling voor jongeren van 18 tot 28 jaar met een vroege psychose;
  • 3 klinische afdelingen voor kortdurende opname;
  • 2 klinische afdelingen voor langdurige behandeling.

 

Voor onze FACT teams zijn wij op zoek naar een enthousiaste en ondernemende psychiater.

Een ambulant FACT team heeft gemiddeld 200 cliënten. Het SPB heeft op dit moment zes goed opgeleide FACT-teams in Hengelo en Enschede. De FACT-teams werken wijkgericht. Bij opnames wordt er nauw samengewerkt met de drie klinische afdelingen voor kortdurende opname. Het team bestaat uit een psychiater, arts, (GZ)psycholoog, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen, ambulant verpleegkundigen, ervaringswerkers en een trajectbegeleider. Afhankelijk van de individuele zorgvraag worden de verschillende disciplines ingezet. We richten ons vooral op cliënten met complexe psychiatrische problematiek en zorgvragen op de diverse levensgebieden.

Functie-inhoud
De kerntaken van uw functie betreffen het uitvoeren van psychiatrische diagnostiek en het uitvoeren van behandelingen. U bent de hoofdbehandelaar van een multidisciplinair team en ondersteund innovatie. Daarnaast biedt u consultatie en adviseert u collega’s.
U neemt als achterwacht deel aan de 7x24 uur dienst.

Functie eisen

  • afgeronde medisch specialistenopleiding tot psychiater
  • geregistreerd als psychiater in het BIG-register en bij de Medisch Specialisten Registratie Commissie
  • affiniteit en ervaring met de doelgroepen en het werken in een multidisciplinair team
  • uitstekende communicatieve vaardigheden, humor en relativeringsvermogen.

Inschaling

Wij bieden u een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De omvang van het dienstverband stemmen wij graag in overleg met u af. De rechtspositieregeling en arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO-GGZ.

Bijzonderheden

Kijk ook eens op www.mediant.nl of op www.youtube.com/mediantggz

Type Vacature
Intern nummer 1182
Organisatie Mediant geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Voor informatie over de inhoud van deze functie: mevrouw A. Wessels, Manager Behandelzaken, telnr. 074-2563256. Voor informatie over de sollicitatieprocedure: mevrouw E. Biermans van de stafafdeling P&O en Opleidingen telnr. 053- 4755525.
Functie(s) Psychiater
Publicatiedatum 03-09-2018
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 31-03-2019
Nummer 25283
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant geestelijke gezondheidszorg