Psychiatrisch verpleegkundige - Expertisecentrum voor Depressie Zutphen
GGNet

Dit ga je doen

GGNet Acute Zorg Zutphen (Depressiecentrum) zoekt een nieuwe collega die een bijdrage wilt leveren aan de herstelgerichte zorg.

e zult als verpleegkundige werkzaam zijn voor de verschillende afdelingen binnen de acute zorg Zutphen. De drie verschillende afdelingen hebben ieder een eigen focus van de behandeling met als uitgangspunten; toename van het vertrouwen in het eigen herstellend vermogen, zowel psychisch als somatisch en minder zorgafhankelijkheid. Tevens wordt er gewerkt aan het versterken van het probleemoplossend vermogen, het terugnemen van verantwoordelijkheid en het accepteren van beperkingen.

Je draagt bij aan de totstandkoming van het verpleegbeleid en schept voorwaarden voor optimale zorgverlening, waarbij naast psychiatrie ook aandacht is voor de somatiek. Daarnaast:

• begeleidt je patiënten zelfstandig of in samenwerking met andere disciplines conform het behandelplan.
• Je intervenieert in crisissituaties, draagt zorg voor een efficiënte en effectieve uitvoering van de werkzaamheden en bent laagdrempelig benaderbaar voor het systeem van de patiënt.
• Lever je binnen het verpleegkundig team een bijdrage aan het verder ontwikkelen van het zorgproces.

Hier ga je werken

Acute Zorg Zutphen is gelegen bij het Gelre Ziekenhuis, locatie Zutphen. De kliniek van Acute Zorg Zutphen bestaat uit een open opnameafdeling voor gemiddeld tot intensieve psychiatrische zorg. Het therapeutisch leefmilieu is erop gericht om structuur, ondersteuning en inzicht te bieden in de ervaren problematiek.

Aanvullend worden er diverse deeltijdprogramma’s aangeboden voor zowel klinisch opgenomen als ook ambulante patiënten. We streven naar een zo kort mogelijk verblijf wanneer een opname niet voorkomen kan worden, waarbij de patiënt zo snel en zo veel als mogelijk weer regie over zijn/haar leven terug krijgt.

Acute Zorg Zutphen heeft een duidelijke focus op het behandelen van stemmingsstoornissen, waaronder (gecompliceerde of ernstige) depressie. Behandeling met behulp van ECT kent dan ook een belangrijke plaats in het behandelaanbod.

Dit ben jij

Als verpleegkundige bij de acute zorg in Zutphen heb je ervaring met en interesse in somatisch complexe vraagstukken, al dan niet in combinatie met een psychiatrisch ziektebeeld is een pre. Daarnaast heb je affiniteit met het werken op een (crisis) opnameafdeling. Daarnaast:

✔ Heb je een MBO- of HBO-diploma verpleegkunde (inclusief BIG-registratie).
✔ Je weet ongewenst en/of ontwrichtend gedrag te hanteren, kunt dit beïnvloeden en je kunt de-escalerend werken
✔ Je werkt graag in een team en weet je collega’s te versterken, te inspireren en te motiveren
✔ Je bent ontwikkelingsgericht, ondernemend, innovatief en gaat alleen voor de hoogste kwaliteit van zorg
✔ Je kunt op je eigen handelen en teamprocessen reflecteren
✔ Je bent bereid alle diensten te draaien.
✔ Je biedt gastvrije en gepaste zorg aan je patiënten en hun naasten, met name in moeilijke situaties
✔ Je bent tactvol en hebt overtuigingskracht

Dit bieden we je

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving en daarnaast kun je rekenen op:
• Een vast dienstverband voor 32uur per week
• Een goed salaris (CAO FWG 45, inschaling afhankelijk van kennis en ervaring maximaal € 3.396,-).
• Een eindejaarsuitkering van 8,33% naar rato.
• Een pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
• 21 vakantie dagen (+ 35 uur levensfasebudget uren).
• Regie op eigen ontwikkeling via de GGZ-Elearning academie en GoodHabitz, hier staan diverse cursussen tot jouw beschikking.
• Toegang tot de GGZ-Elearning academie, hier staan diverse cursussen tot jouw beschikking.
• Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld; aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof en kun je o.a. gebruik maken van onze regeling Leasefiets.

Solliciteren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van de seniorverpleegkundige (Betty van der Wal of Roel Geerts) via het telefoonnummer van het algemeen secretariaat: 088-933 3430 of met de Manager Acute Zorg Zutphen, Maarten van Triest via telefoonnummer 088 – 9334506. Jouw sollicitatie met CV en motivatiebrief zien wij graag tegemoet! 

Heb je vragen of de werving & selectieprocedure? Bel of stuur een WhatsApp naar Giovanni Lie-A-Sak, Recruiter, via 06-51638835.

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn binnen GGNet, neem dan contact op met [email protected]

Type Vacature
Intern nummer 202774
Organisatie GGNet
Locatie GGNet in Zutphen
Postcode 7201DE
Stad Zutphen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Verpleegkundige niveau 4
Verpleegkundige niveau 6
Publicatiedatum 13-05-2022
Ingangsdatum 13-05-2022
Reageer voor 30-06-2022
Nummer 110876

GGNet

GGNet helpt en ondersteunt mensen met psychische, psychosociale of psychiatrische problemen in de regio Oost-Gelderland, Zutphen en Apeldoorn. Bovendien besteden wij zeer veel aandacht aan preventie. Wij bieden met ongeveer 2400 professionals onze cliënten een groot aantal specialistische vormen van hulpverlening. Veel van onze behandelvoorzieningen worden gehuisvest in nieuwe behandel- en therapiegebouwen in de belangrijkste steden in onze regio. Zo staan wij met onze geestelijke gezondheidszorg midden in de samenleving en komt de zorg voor iedere burger binnen handbereik. Aan onze geheel vernieuwde organisatie hebben cliënten en medewerkers enthousiast meegebouwd. Ons werk draait immers om hen. Wij geloven in de talenten en mogelijkheden van vakmensen die hun belangrijkste drijfveer vinden in de kwaliteit van hun eigen werk.

Meer over GGNet