Psychiatrisch verpleegkundige HIC Almelo
Dimence Groep

Functieomschrijving

Ben jij een Psychiatrisch Verpleegkundige die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Het team High & Intensive Care van de divisie Spoedeisende Psychiatrie is dan een mooie plek!

De divisie Spoedeisende Psychiatrie van Dimence is een dynamisch onderdeel van de stichting en bestaat uit verschillende functies (opnameklinieken, team intensive home treatment, deeltijdbehandeling en een behandelstaf).
Gezamenlijk hebben zij één gemeenschappelijke functie namelijk interventies plegen bij die categorie patiënten die kampen met een acute crisissituatie waarbij hulp geen uitstel duldt.

Je gaat werken op de High & Intensive Care, een afdeling voor patiënten die een ernstige psychiatrische crisis doormaken en voor wie een gesloten opnamesetting nodig is.
Onze HIC is een van de modernste van Nederland en zó vormgegeven dat het de behandeling van patiënten maximaal ondersteunt.

Je interventies zijn gericht op het bestrijden van de crisis zodat er bij de patiënt, naastbetrokkenen en de hulpverleners weer ruimte ontstaat voor verdere (gespecialiseerde) behandeling van de psychische klachten of de psychiatrische ziekte.

Wat ga je doen?
Als psychiatrisch verpleegkundige realiseer je een efficiënte en effectieve uitvoering van de verpleegkundige werkzaamheden op basis van het verpleegplan. Tevens lever je een bijdrage aan het opstellen hiervan. Je verricht observerende, begeleidende, verplegende en verzorgende werkzaamheden. Je intervenieert in crisissituaties waarbij je terughoudend dient te zijn in het toepassen van dwang- en drangmaatregelen: creativiteit in denken en handelen wordt daarom op prijs gesteld! Daarnaast draag je zorg voor een registratie van verpleegkundige en patiëntgegevens.

Functie eisen

Ben jij onze nieuwe collega?
Wij zoeken een collega met een proactieve houding. Verder:

  • beschik je over een diploma HBO-V of MBO-V, SPH, en heb je ervaring in de GGZ
  • ben je in staat om in teamverband te werken
  • weet je op een stimulerende en motiverende wijze om te gaan met patiënten
  • spreken de begrippen flexibiliteit en professionaliteit je in het bijzonder aan
  • heb je affiniteit met het verlenen van zorg op een gesloten setting en vind je het geen probleem om op onregelmatige tijden te werken

SPH'ers worden ook van harte uitgenodigd om te reageren!

Inschaling

Wij bieden:
Een uitdagende functie voor 32-36 uur per week voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband, een enthousiast team met dynamische collega’s en een meer dan prettige werkomgeving. De functie is ingeschaald in FWG 45 van de cao ggz.

Bijzonderheden

Enthousiast? Reageer dan gelijk via de sollicitatiebutton!

Type Vacature
Organisatie Dimence Groep
Locatie Dimence, HIC Almelo
Postcode 7416 SB
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Neem voor meer informatie contact op met Ed van Harn, teamleider High & Intensive Care via telefoon: 0546-684000.
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Verpleegkundige Psychiatrie
Publicatiedatum 02-12-2019
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 13-01-2020
Nummer 49918
Doorsturen Bekijk PDF

Dimence Groep

Dimence biedt geestelijke gezondheidszorg en welzijn voor iedereen in Oost-Nederland. Ruim 2.400 medewerkers werken dagelijks vanuit ruim zestig locaties voor in totaal 30.000 cliënten en patiënten per jaar met psychische problemen of psychiatrische stoornissen. Dimence helpt mensen ontwikkelen. We geloven in de kracht van mensen om zich te ontwikkelen. We zetten in op vooruitgang en herstel, met altijd het doel om beter te worden. Niet alleen in de betekenis van genezen of (beter) leren omgaan met beperkingen, maar ook van groei als persoon, professional en organisatie. Drie eigenschappen zijn bepalend voor ons karakter: gastvrij, veilig en resultaatgericht.

Meer over Dimence Groep