Psychiatrisch verpleegkundige HIC Almelo
Dimence Groep

Functieomschrijving

Psychiatrisch verpleegkundige HIC Almelo

Ben jij een Psychiatrisch Verpleegkundige die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Het team High & Intensive Care van de divisie Spoedeisende Psychiatrie is dan een mooie plek! De divisie Spoedeisende Psychiatrie van Dimence is een dynamisch onderdeel van de stichting en bestaat uit verschillende functies (opnameklinieken, team intensive home treatment, deeltijdbehandeling en een behandelstaf).  Gezamenlijk hebben zij één gemeenschappelijke functie namelijk interventies plegen bij die categorie patiënten die kampen met een acute crisissituatie waarbij hulp geen uitstel duldt.  Je gaat werken op de High & Intensive Care afdeling (hierna te noemen HIC). De HIC is een acute opname afdeling voor patiënten die een ernstige psychiatrische crisis doormaken en voor wie een gesloten opnamesetting nodig is.  Je interventies zijn gericht op het bestrijden van de crisis zodat er bij de patiënt, naastbetrokkenen en de hulpverleners weer ruimte ontstaat voor verdere (gespecialiseerde) behandeling van de psychische klachten of de psychiatrische ziekte. Binnen de HIC wordt terughoudend beleid gevoerd met betrekking tot de toepassing van dwang- en drangmaatregelen.

Wat ga je doen?

Als psychiatrisch verpleegkundige realiseer je een efficiënte en effectieve uitvoering van de verpleegkundige werkzaamheden op basis van het verpleegplan. Tevens lever je een bijdrage aan het opstellen hiervan. Je verricht observerende, begeleidende, verplegende en verzorgende werkzaamheden. Je intervenieert in crisissituaties waarbij je terughoudend dient te zijn in het toepassen van dwang- en drangmaatregelen: creativiteit in denken en handelen wordt daarom op prijs gesteld! Daarnaast draag je zorg voor een registratie van verpleegkundige en patiëntgegevens. 

Functie eisen

Ben jij onze nieuwe collega?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste BIG geregistreerde Psychiatrisch Verpleegkundige. Verder: 

  • Beschik je over een diploma HBO-V of MBO-V en heb je ervaring in de GGZ 
  • Ben je in staat om in teamverband te werken en weet je op een stimulerende en motiverende wijze om te gaan met patiënten 
  • Spreken de begrippen flexibiliteit en professionaliteit je in het bijzonder aan en heb je een proactieve houding 
  • Heb je affiniteit met het verlenen van zorg op een gesloten setting 
  • Vind je het geen probleem om op onregelmatige tijden te werken 

Inschaling

Wij hebben veel te bieden!

Wij bieden een uitdagende functie voor 32-36 uur per week voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Daarnaast een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ met eigen aanvullende regelingen. Dimence hanteert een actief scholingsbeleid, gericht op verdere ontwikkeling van medewerkers. De functie is ingedeeld in FWG 45. Daarnaast bieden wij een enthousiast team met dynamische collega’s in een meer dan prettige werkomgeving.

Bijzonderheden

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ed van Harn, teamleider High & Intensive Care via telefoon: 0546-684000.

De gesprekken staan gepland op: woensdag 19 juni 2019.

Enthousiast? Reageer dan gelijk via de sollicitatiebutton!

Type Vacature
Organisatie Dimence Groep
Locatie Dimence, locatie in Almelo
Postcode 7607GD
Stad Almelo
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Full time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Ed van Harn, teamleider High & Intensive Care via telefoon: 0546-684000.
Functie(s) Verpleegkundige Psychiatrie
Publicatiedatum 04-06-2019
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 17-06-2019
Nummer 46313
Doorsturen Bekijk PDF

Dimence Groep

Dimence biedt geestelijke gezondheidszorg en welzijn voor iedereen in Oost-Nederland. Ruim 2.400 medewerkers werken dagelijks vanuit ruim zestig locaties voor in totaal 30.000 cliënten en patiënten per jaar met psychische problemen of psychiatrische stoornissen. Dimence helpt mensen ontwikkelen. We geloven in de kracht van mensen om zich te ontwikkelen. We zetten in op vooruitgang en herstel, met altijd het doel om beter te worden. Niet alleen in de betekenis van genezen of (beter) leren omgaan met beperkingen, maar ook van groei als persoon, professional en organisatie. Drie eigenschappen zijn bepalend voor ons karakter: gastvrij, veilig en resultaatgericht.

Meer over Dimence Groep