Psycholoog, JusTact Zwolle (24-32 uur p/w)
Tactus Verslavingszorg

Functieomschrijving

We willen goede zorg bieden voor een complexe doelgroep!

JusTact onderscheidt zich van de reguliere verslavingszorg door het voorkomen van delictgedrag een centrale plaats in de behandeling in te laten nemen. Er worden specifieke behandelvormen geboden voor huiselijk geweld, agressie en verschillende ziektebeelden. Naast een individueel aanbod is er ook een groepsaanbod. 

Met ingang van 1 januari 2019 hebben wij, naast onze locaties in Apeldoorn, Zutphen, Enschede en Almelo, ook de deuren in Zwolle geopend. Ga jij geen uitdaging uit de weg en kun je werken op een afdeling waarin nog niet alles tot in de puntjes georganiseerd is?

Ben je bereid om mee te denken in het behandelaanbod voor onze cliënten en werken met ketenpartners? In Zwolle liggen veel kansen door de ligging van een grote Penitentiare Inrichting.

Met delictpreventie als doelstelling behandelt en onderzoekt de forensische polikliniek cliënten, waarbij sprake is van forensische problematiek. Het gaat om cliënten waarbij verondersteld wordt dat er een verband bestaat tussen middelengebruik en delictgedrag. Bij de forensische polikliniek wordt die problematiek in samenhang benaderd en dit betreft dikwijls een multidisciplinaire benadering.

Het behandelteam bestaat onder meer uit een psychiater, een verpleegkundig specialist, (GZ) psychologen, een psychomotore therapeut, maatschappelijk werkers en woonbegeleiders. Cliënten van de forensische polikliniek kunnen thuis wonen of verblijven in een andere woonvorm of in een penitentiaire inrichting. 

Als uitbreiding van het team zoekt Tactus een Psycholoog (24-32 uur per week).

 Werkzaamheden van de  psycholoog:

 • je verzorgt, conform de zorgplansystematiek psychologisch onderzoek en voer je deelbehandelingen uit;
 • je adviseert je binnen het multidisciplinair team over onderdelen van  tot het zorgplan;
 • je levert een bijdrage aan de totstandkoming van het individuele zorgplan;
 • je draagt zorg voor vastlegging en rapportage, conform de geldende eisen en afspraken;
 • je geeft voorlichting, informatie en advies aan cliënten en hun systeem;
 • je levert een bijdrage aan de beleidsvorming ten aanzien van cliëntenzorg binnen de eigen afdeling met betrekking tot het eigen vakgebied.

Functie eisen

Van een psycholoog vragen wij het volgende:

 • je bent (basis)psycholoog en wilt graag als medebehandelaar aan de slag;
 • (bij voorkeur) werkervaring in de verslavingszorg en/of GGZ;
 • kennis van en ervaring met de beschreven werkzaamheden en hebt aantoonbare ervaring met de doelgroep;
 • een BAPD-aantekening;
 • goede non-verbale, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • doorzettingsvermogen, humor en relativeringsvermogen.

Inschaling

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao GGZ. De functie is ingedeeld in functiegroep 60, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal €2.793,- en maximaal € 4.355,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2018). Inschaling vindt plaats op basis van relevante werkervaring.

Bijzonderheden

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag
met zich meebrengt.

Weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus.

Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op Facebook (www.facebook.com/tactusverslavingszorg).

Kortom, kom werken bij Tactus!

Type Vacature
Intern nummer 2019-020
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Zwolle, locatie Dr. Stolteweg
Postcode 8025AX
Stad Zwolle
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Clauidia Haak, manager, telefoonnummer: 06-10554650
Functie(s) Psycholoog
Publicatiedatum 31-01-2019
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 01-03-2019
Nummer 43354
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg