Psycholoog FACT Team
Mediant geestelijke gezondheidszorg

Functieomschrijving

Binnen het circuit Sociaal Psychiatrisch Behandelcentrum (SPB), is een vacature voor de functie van

PSYCHOLOOG FACT TEAM
24 tot 32 uur per week (66,67-88,89%)
bepaalde tijd

Wat doen we in een FACT team van het circuit SPB?
Wij verlenen volgens de FACT methodiek ambulante zorg aan cliënten met Psychotische stoornissen of Cluster A persoonlijkheidsproblematiek, waarbij co-morbiditeit met bijvoorbeeld verslaving, verstandelijke beperking, ASS of andere ziektebeelden mee behandeld worden. FACT biedt zowel specialistische als basiszorg aan.
Het geeft veel voldoening eraan bij te kunnen dragen dat cliënten zichzelf minder zien als ‘anders’ en juist oog krijgen voor hun eigen kwaliteiten en daarmee herstel.
Helaas stagneert de ambulante behandeling soms of ontstaat er een zorgvraag die enkel klinisch kan worden beantwoord. Dan gaan we over tot opname. Belangrijk is dat deze opname wordt gezien als een intermezzo tijdens de ambulante behandeling en bieden we de cliënt zo snel mogelijk voldoende handvaten zodat de ambulante behandeling kan worden hervat.
Het FACT team bedient bepaalde wijken of regio’s, om zo een goed netwerk op te kunnen bouwen met de diverse maatschappelijke organisaties. 

Wat vragen we?
Door jouw inzet, in samenwerking met de andere collega’s uit het circuit, behandel je cliënten, zodat zij weer stabieler in het leven kunnen staan.
Vanuit jouw achtergrond als psycholoog, behandel je met name cliënten met een psychotische kwetsbaarheid en andere complexe problematiek waarbij sprake is van beperkingen op meerdere levensgebieden.
Diagnostiek is onderdeel van je functie, evenals het verhelderen van hulpvragen van cliënten. Daarbij heb en houd je oog voor het onderscheiden van co-morbide psychiatrische beelden. Je voert psychologische behandelingen uit, zowel individueel als in een groep.
Je vind het interessant en vanzelfsprekend om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de inhoudelijke zorg en het team.
Als persoon ben je een prettige gesprekspartner, waarbij cliënten, verwijzers en collega’s zich op hun gemak voelen. Hierdoor kun je alles bespreekbaar maken en toelichting geven op uitkomsten van onderzoeken en/of behandelprogramma.

Functie eisen

Wat verwachten we?
We zijn op zoek naar een WO opgeleide psycholoog met minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de GGZ en bij voorkeur met de EPA doelgroep.
We werken de hele dag met mensen. Dit zijn natuurlijk allereerst de cliënten, maar daarnaast wordt ook nauw samengewerkt met verwijzers, familie van cliënten en collega’s. Wanneer dit vanuit een klantgerichte en professionele houding gedaan wordt, waarbij je gebruik maakt van jouw communicatieve vaardigheden en een ‘evidence based’ werkwijze, kan het niet anders dan dat de samenwerking succesvol is en de beste resultaten behaald worden. En daar doen we het uiteindelijk allemaal voor!

Inschaling

Wat bieden we?
Wij bieden een arbeidsovereenkomst aan voor in eerste instantie bepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden en rechtspositie zijn conform de CAO-GGZ. De functie is ingedeeld in FWG 60, met een minimumsalaris van € 2.793,- en een maximumsalaris van € 4.355,- bij een fulltime dienstverband.

Goed om te vermelden is dat wij als organisatie opleiden erg belangrijk vinden. Zo leiden wij jaarlijks meerdere psychologen op tot GZ psycholoog. Daarnaast bieden we nog tal van andere opleidingsmogelijkheden. Denk hierbij aan de opleiding tot klinisch psycholoog, psychotherapeut, psychiater enz. 

Wij zijn een interessante organisatie, waar een informele cultuur heerst. Wij zijn dan ook gewend om elkaar, tot op het hoogste niveau, met ‘je’ aan te spreken.    Wij werken snel en onze lijnen intern zijn kort. Een collega om mee te sparren is zo gevonden en beslissingen die in de lijn worden genomen, zijn ook snel gecommuniceerd.                                                                                            Daarnaast zijn wij open en nuchter, met een ‘hands-on’ mentaliteit, waardoor we ons vooral kunnen richten op waar we voor zijn; het verlenen van Gewoon Goede Zorg.

 

Bijzonderheden

Wij maken graag kennis met je!
Wil jij ook weten wie wij zijn en meer weten over wat we doen, bel dan met Silvana Termijtelen, teammanager. Zij is op telnr. 06- 51901525. Zij vertelt je graag meer en een oriënterend gesprek is zo gepland! 

In de week van 25 t/m 29 maart is Silvana Termijtelen niet bereikbaar. Je kunt in die week contact opnemen met Rik ten Donkelaar, teammanager, tel.nr. 06-12817849 of met Melissa Vehof, teammanager, tel.nr. 06-53290462.

Als je liever gelijk wilt solliciteren kan dat natuurlijk ook. Stuur dan je reactie uiterlijk 7 april aanstaande via www.zorgselect.nl.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je ook bellen met de stafafdeling P&O, tel.nr. 053-4755525. 

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers kun je ook eens kijken op www.youtube.com/mediantggz

Wij zien er naar uit! 

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven.

Type Werkplein
Intern nummer 07.34/1.40-0342 NZE/jbr
Organisatie Mediant geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant GGZ, Gewoon Goede Zorg in Twente
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Silvana Termijtelen, teammanager, zij is bereikbaar op telnr. 06- 51901525.
Functie(s) Psycholoog
Publicatiedatum 26-02-2019
Reageer voor 08-04-2019
Ingangsdatum 26-02-2019
Nummer 43989
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant geestelijke gezondheidszorg