Psycholoog/orthopedagoog Aveleijn
Aveleijn

Functieomschrijving

Draag jij graag bij aan het meest optimale ondersteuningsaanbod voor mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek?

Kom dan van betekenis zijn bij Aveleijn als

Psycholoog/Orthopedagoog

in de functie van

(Senior) Gedragskundige

(24 - 36 uur per week)

per 1 oktober 2022

Waar ga je werken?

Je maakt onderdeel uit van een professionele afdeling Zorgondersteuning en Behandeling (ZOB), waar multidisciplinair gewerkt wordt en veel aandacht is voor reflectie, coaching en werkbegeleiding. Een belangrijk kenmerk is de innovatieve kracht, waarbij de vraag van de cliënt centraal staat en je samenwerkt aan de beste kwaliteit van advies en begeleiding. De afdeling bestaat uit ruim 80 medewerkers van diverse disciplines, zoals gedragskundigen, psychologisch assistentes, vaktherapeuten, verpleegkundigen, een psychiater en artsen.

Jij als gedragskundige

Je werkt als regiebehandelaar voor 1 of meer locaties. Vanuit jouw regioteam van de afdeling ZOB adviseer je, op basis van psychodiagnostische beeldvorming, over de best mogelijke ondersteuning en behandeling van (jonge) mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals autisme, grensoverschrijdend gedrag, trauma of psychiatrische stoornissen. Je deelt jouw kennis met begeleiders en formuleert en bewaakt, in samenspraak met de manager en andere disciplines, kwaliteitsnormen met betrekking tot het leefklimaat en de inhoud van de zorg- en dienstverlening. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van individuele ondersteuningsplannen. 

Waarom kiezen voor deze baan bij Aveleijn? 
Je kunt zelfstandig, binnen de kaders, invulling geven aan het (regie)behandelaarschap.

In jouw functie bij Aveleijn werk je systemisch. Naast de contacten met de cliënt ben je veelvuldig in gesprek met collega’s, begeleiders en verwanten.

Je krijgt de mogelijkheid om je aan te sluiten bij diverse kenniskringen. Eigen ideeën en inbreng wordt zeer gewaardeerd.

Je wordt in je werk ondersteund door een secretariaat,  de afdeling psychodiagnostiek en je kunt indien nodig verwijzen naar gespecialiseerde behandelaars. 
 
Heb je interesse in bepaalde kennisverbreding of verdieping?  
Wij stimuleren persoonlijke ontwikkeling en bieden je de kans om diverse trainingen te volgen. 

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • een afgeronde universitaire opleiding orthopedagogiek of psychologie (bij voorkeur aangevuld met de BAPD)
 • werkervaring en affiniteit met de LVB/VG-doelgroep en de bijbehorende gedrags- en/of psychiatrische problematiek of verslaving
 • een goed ontwikkeld kwaliteitsgevoel
 • een rijbewijs en een auto 

Je bent:

 • respectvol, doortastend en oplossingsgericht
 • advies- en communicatief vaardig
 • zelfstandig, maar ook een teamspeler

Je kunt:

 • relativeren, hebt inzicht in eigen handelen en staat open voor feedback
 • uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden in coaching, takenpakket en scholing (waaronder GZ- en OG-opleidingsplaatsen)
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving 
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is afhankelijk van kennis en ervaring ingedeeld in functiegroep 60 of 65 (maximaal € 4.905,- respectievelijk € 5.772,- o.b.v. 36 uur)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

Heb jij interesse in deze uitdagende functie met onze doelgroep?

Graag zien we jouw sollicitatie tegemoet! Wij ontvangen jouw sollicitatie en motivatie graag vóór 15 september 2022 via Zorgselect.

Heb je vragen over deze functie bij Aveleijn?

Hiervoor kun je contact opnemen met Christien Rippen, manager afdeling ZOB, via 074-2556600 of [email protected]

Liever eerst een kop koffie drinken?
Ben je geïnteresseerd en benieuwd naar de mogelijkheden die deze functie jou kan bieden? Wil je eerst graag een koffie komen drinken, zodat we je meer kunnen vertellen over het werken bij Aveleijn? Maak dan een afspraak via het secretariaat van de afdeling ZOB, te bereiken via 074-2556600 en dan zien we elkaar snel live of via Teams.

Het inwinnen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Bestuurscentrum afdeling ZOB
Postcode 7622 GW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Christien Rippen, manager afdeling ZOB, via 074-2556600 of [email protected]
Functie(s) Gedragskundige
Orthopedagoog
Psycholoog
Psycholoog GZ
Publicatiedatum 02-08-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 15-09-2022
Nummer 113028
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn