Psychomotorisch therapeut (36 uur, minder uren bespreekbaar)
Carintreggeland

Functieomschrijving

· Zie jij een uitdaging in complexe zorgvragen?
· Ben je empathisch, maar kun je ook goed de regie pakken?
· Ben je collegiaal, creatief en initiatiefrijk?

Dan zijn we op zoek naar jou in ons team!

Binnen Carintreggeland is een groot aantal enthousiaste (para)medici werkzaam in verschillende disciplines (artsen, psychologen, diëtisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, muziektherapeuten en geestelijk verzorgers) december. Binnen het Expertisecentrum is er ruimte ontstaan voor een nieuwe discipline, Psychomotorische Therapie.
Als Psychomotorisch Therapeut ga je werken in diverse locaties van Carintreggeland. Je gaat werken voor de cliënten met somatische klachten, cliënten die wonen in onze psychogeriatrische woningen, revalidatie en cliënten die bij ons dagbehandeling volgen. Je onderzoekt, behandelt, begeleidt en observeert de bewoners van deze locaties vanuit je functie als psychomotorisch therapeut. Je geeft psychomotorische therapie in diverse varianten, zowel individueel als in groepsverband en beschikt over diverse PMT-methodieken

Na verwijzing door de specialist ouderengeneeskunde of de psycholoog stel jij psychomotorische therapeutische behandelplannen op. Je geeft adviezen aan behandelteams en betrokken cliëntsystemen. Je neemt deel aan het cliëntgericht multidisciplinair overleg en je ontwikkelt beleid op het gebied van psychomotorische therapie t.b.v. het vergroten van de kwaliteit van zorg aan onze cliënten. Jij levert een waardevolle bijdrage aan cliënten met gedragsproblemen en werkt daarin nauw samen met het behandelteam.

Wie zijn wij?
Carintreggeland biedt professionele ondersteuning op het gebied van zorg, wonen, gezondheid en welzijn. We zijn de grootste zorgorganisatie van Twente. Door de grootte van onze organisatie hebben we tal van mogelijkheden om door te ontwikkelen en door te groeien!
Toch voelt Carintreggeland niet als een grote organisatie, we zijn namelijk lokaal aanwezig. Er is een grote betrokkenheid in de organisatie en veel persoonlijke aandacht. De cliënt bepaalt, het is zijn leven tenslotte! We vinden het belangrijk dat jij waardevol kunt werken, dit betekent dat we het belangrijk vinden dat je je werk met plezier doet, je de juiste vakkennis hebt, jezelf kunt blijven ontwikkelen en er een gewenste balans is tussen werk en privé. De behoeften hierin is voor iedereen persoonlijk, daarom geven we hier samen met jou invulling aan!

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een HBO-diploma Psychomotorische Therapie
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring als psychomotorisch therapeut in vergelijkbare setting en hebt voldoende kennis van emotieregulatie en lichaamsgericht werken
 • Je hebt een heldere visie op Psychomotorische Therapie en je kunt een waardevolle bijdrage leveren aan de intensieve behandelprogramma’s voor gedragsproblematiek
 • Je werkt graag samen met andere zorgprofessionals en zorgteams
 • Je staat geregistreerd in het Register Vaktherapeutische Beroepen, of bent bezig deze te behalen
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, en je hebt het vermogen om zelfstandig en in multidisciplinair verband te kunnen werken
 • Je bent op verschillende locaties werkzaam en beschikt daarom over een rijbewijs en auto

Je vindt bij ons

 • Een waardevolle manier om van betekenis te zijn voor de cliënten
 • Er zijn tal van ontwikkelmogelijkheden; je kunt bij ons verdiepen in vakkennis, groeien in persoonlijke ontwikkeling en ook zijn er veel mogelijkheden om verder opgeleid te worden!
 • Samenwerking in professionele zorgteams
 • Beloning volgens CAO VVT FWG 55 (max. € 4.161,92.-- op basis van een fulltime dienstverband)
 • Mogelijkheid tot een vast contract
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Bijzonderheden

Benieuwd naar de visie van Carintreggeland? Kijk hier

Vanwege de maatregelen in de aanpak van het coronavirus (COVID-19) kan het zijn dat een eerste kennismaking plaatsvindt door middel van videobellen. Bijvoorbeeld via WhatsApp. We doen ons uiterste best om jouw sollicitatieprocedure zo goed mogelijk te laten verlopen, zodat we je snel mogen verwelkomen als nieuwe collega!

Wij zijn verplicht een Verklaring omtrent gedrag (VOG) in het personeelsdossier op te nemen.

Type Werkplein
Intern nummer 20-232
Organisatie Carintreggeland
Locatie Hengelo, De Boortoren
Postcode 7554RS
Stad Hengelo
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Niveau 5
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Teresa Furtado Plácido, manager Expertisecentrum, telefoon 06 – 50425708
Functie(s) Psychomotorisch/bewegingstherapeut
Psychotherapeut
Publicatiedatum 13-11-2020
Reageer voor 15-12-2020
Nummer 55962

Carintreggeland

Ieder mens is uniek en waardevol. Vanuit die overtuiging bieden wij (gezondheids)zorg, wonen en welzijn op maat. Met oprechte aandacht en oog voor onze cliënten. Zodat zij zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat gewend zijn. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar en onze partners in de zorg. Een van onze pijlers is ons brede aanbod. Een aanbod dat we blijven aanpassen en uitbreiden. Persoonlijke zorg, waarin mensen centraal staan. We bieden wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatiezorg, maar ook dagvoorzieningen, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Vernieuwing zit in ons DNA. Elke dag werken we aan steeds betere zorg. Dat doen we zelf maar ook met andere organisaties, betrokken burgers en partners. Anticiperen op de vraag van onze cliënt, levert prachtige ideeën op. We zijn een grote organisatie, maar we hebben onze zorg kleinschalig ingedeeld. Onze medewerkers zijn zorgprofessionals, die ook na hun opleiding doorleren en zich blijven ontwikkelen. Maar wat hen echt onderscheidt is niet aangeleerd. Hun wens om te zorgen voor een ander. Genieten van het contact met mensen, luisteren en alles willen doen voor een glimlach. Dat is waardevol leven volgens Carintreggeland. Carintreggeland heeft zo’n 4.000 medewerkers en 3.000 vrijwilligers en is werkzaam in Twente.

Meer over Carintreggeland