Psychomotorisch therapeut
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Ons centrum voor Ontwikkelingsstoornissen (COS) is volop in beweging! Wij zijn een specialistisch centrum en zijn goed in wat we doen, maar daarnaast onderzoeken we ook steeds nieuwe mogelijkheden. Hierdoor zijn we altijd in ontwikkeling! Doe je mee? Wij zijn op zoek naar een

PSYCHOMOTORISCH THERAPEUT (PMT)
24 - 32 uur per week (66,67% - 88,89%)

 

Wie we zijn
Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1100 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Wat ga jij doen? 
Het COS is onderdeel van het circuit Curatieve Zorg (CCZ). CCZ richt zich op planbare zorg en op relatief kortdurende, op behandeling gerichte activiteiten. Het COS behandeld cliënten met de diagnose ASS, ADHD en VG-GGZ. Het COS staat als een huis en daar zijn we erg trots op! 
Als Psychomotorisch therapeut lever je, in nauwe samenwerking met de regiebehandelaar en je team, een actieve bijdrage aan diagnostiek, de totstandkoming en uitvoering van het behandelplan. Vanuit de hulpvraag van de cliënt ben jij verantwoordelijk voor het opzetten en geven van individuele- en groepstherapie. Door lichaams- en bewegingstechnieken in te zetten, werk je resultaatgericht met de cliënt samen. Je observeert de cliënt tijdens de therapie en trekt conclusies ten behoeve van de vaktherapeutische behandeling. 

Jouw cliënten komen uit verschillende doelgroepen. Zo werk je de ene keer met een cliënt met een (licht) verstandelijke beperking en de andere keer met een hoogbegaafde cliënt. Deze verschillen dagen jou uit en jij vindt het interessant om steeds te schakelen tussen deze doelgroepen. Daarnaast spreekt de afwisseling tussen individuele therapie en groepstherapie jou aan. 
Ons team is enthousiast en gedreven. We werken multidisciplinair en nauw met elkaar samen. Dat betekent dat je actief bijdraagt vanuit jouw eigen expertise aan de ontwikkeling van ons zorgaanbod. Er is veel vraag naar onze zorg, dus we dagen je uit om efficiënt en doelgericht te werken.

 Jij hebt

 • de HBO opleiding vaktherapie met afstudeerrichting Psychomotorische Therapie
 • gevoel voor humor, een nuchtere insteek en kunt goed relativeren.
 • affiniteit met LVB cliënten en kunt daarnaast ook omgaan met hoogbegaafdheid.

Jij bent

 • een actief persoon die houdt van ontwikkelen
 • ondernemend en creatief in je aanpak
 • makkelijk in contact, empathisch, verbindend
 • toegankelijk met een professionele afstand
 • doortastend, actief, gestructureerd
 • in staat kritisch naar jezelf te kijken en te reflecteren.

 

Wat krijg je ervoor terug

 • Ruimte om te ontwikkelen en ondernemen
 • Samenwerken in een multidisciplinair team, met psychiaters, (GZ-) psychologen, verpleegkundig specialisten, SPV-en en ambulante hulpverleners
 • Deelname aan geaccrediteerde refereerbijeenkomsten, waar actuele ontwikkelingen in de zorg aan bod komen
 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met mogelijkheden voor verlenging voor onbepaalde tijd
 • Salaris tussen € 2.607 en € 4.218 bij een fulltime dienstverband (FWG 55-cao GGZ).

Voel jij je uitgedaagd?
Solliciteer dan voor 30 juni as. via www.werkenbijmediant.nl Wil je eerst meer weten, neem dan contact op met Louise Ellenkamp, teammanager, telefoonnummer 06-28267744 of per e-mail hl.ellenkamp@mediant.nl

Volg ons! 
Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan ook op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 64
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Psychomotorisch/bewegingstherapeut
Publicatiedatum 04-06-2021
Reageer voor 01-07-2021
Nummer 68789

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg