Psychomotorisch therapeut voor 16-24 uur
Pluryn

Waar doe jij het voor?

Ben jij ook iemand die houdt van een uitdaging binnen een organisatie waarin veel kennis en expertise is voor de meest complexe kinderen/ jongeren en hun systeem/ omgeving?

Voor ons enthousiaste team zijn wij op zoek naar een Psychomotorisch Therapeut met een proactieve, ambitieuze houding die samen met het huidige team zich verder wil ontwikkelen binnen de jeugdzorg voor jongeren met zeer complexe problematiek.

Wat mag je doen?

Als Psychomotorisch Therapeut bij JJI Lelystad ben je vakinhoudelijk verantwoordelijk voor de volledige therapie. Aan de hand van de hulpvraag, intake en observatie stel je een behandelplan op en organiseer je de therapie. Het gaat om zowel Individuele therapie, maar groepstherapie behoort ook tot de mogelijkheden. Je onderhoudt contact met betrokken behandelaars en begeleiders. Kortom een zelfstandige functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Naast psychomotorische therapie bieden wij onder andere muziektherapie en beeldende therapie en dramatherapie. Met alle vaktherapeuten en systeemtherapeuten vindt er maandelijks intervisie plaats.

Wat breng je mee?

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding met afstudeerrichting Drama therapeut. Lidmaatschap van FVB is een pré evenals ervaring met de forensische doelgroep
  • Je kunt procesmatig denken en werken (grote lijn vasthouden en bewaken).
  • Je kunt samenwerken in teamverband.
  • Je bent zeer sterk in communiceren.

Doelgroep en locatie

 JJI Lelystad is een forensische behandelinrichting voor jongens (12-24 jaar) die met politie en justitie in aanraking zijn gekomen. Er wordt uitvoering gegeven aan de voorlopige hechtenis, jeugddetentie en plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ-maatregel). De jongeren verblijven soms voor korte tijd, maar vaak ook voor langere tijd in de JJI. Afhankelijk van de verblijfsduur worden de fases van screening, risicotaxatie, diagnostiek en behandeling doorlopen.

De JJI bestaat uit de afdelingen Kort Verblijf (gericht op stabilisatie, motivatie en diagnostiek) en Lang Verblijf (behandeling en resocialisatie). JJI Lelystad is expert op het gebied van Licht Verstandelijke Beperkte (LVB-) jongeren met complexe psychische en psychiatrische stoornissen. Naast reguliere Lang Verblijf groepen, zijn er ook groepen voor LVB jongeren, voor LVB-VIC (Very Intensive Care) en is er een ITA-behandelgroep (Individuele Traject Afdeling).

In JJI Lelystad bereiden we alle jongeren voor op hun terugkeer in de samenleving. Elk traject sluiten we af met intensieve nazorg. JJI Lelystad maakt deel uit van Pluryn. Als JJI zijn we voortdurend in ontwikkeling en zetten we ons in om de meest effectieve behandeling te bieden, zodat jongeren weer goed kunnen deelnemen aan de samenleving en het recidiverisico is verminderd. In 2024 worden we een Forensisch Centrum Jeugd, met meer accent op maatwerk in zorg, behandeling en beveiligingsniveau. We participeren vooruitlopend hierop momenteel in de landelijke ontwikkeling Vrijheidsbeneming Op Maat (VOM) en hebben pilots op het gebied van risicoscreening & procesdiagnostiek, trans forensische zorg en de ontwikkeling van een laag beveiligde unit.

Arbeidsvoorwaarden

  • Deze functie is binnen de cao jeugdzorg ingeschaald in functiegroep 9. Afhankelijk van opleiding en aantal jaren werkervaring bieden we een salaris van (maximaal) € 3.888,56 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). 
  • Daarbij komen goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • We bieden je een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met de intentie bij goed functioneren te verlengen.
  • Overige arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een flexibel meerkeuzesysteem en een goede pensioenregeling, conform genoemde cao;
  • Op je (elektrische) fiets naar je werk? Fit blijven door te sporten? Wij bieden je diverse fiscale voordelen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op.

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Thijs van der Linde, via 06-28357317 .

Andere vragen? Stuur een Whatsapp of bel naar Stefanie Arts, recruiter, contactinformatie .

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie via e website van Pluryn!

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie JJI
Postcode 8239 AC
Stad Lelystad
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Jeugdzorg
Functie(s) Psychomotorisch/bewegingstherapeut
Publicatiedatum 02-03-2022
Reageer voor 30-12-2022
Ingangsdatum 02-03-2022
Nummer 108644
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn