Re-integratie/ Loopbaanadviseur (adviseur Vitaliteit en Preventie) 28-32 uur per week
WGV Zorg en Welzijn

Functieomschrijving

Wegens uitbreiding van ons team is Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op zoek naar een re-integratie/ loopbaanadviseur die inzetbaar is in de regio’s Stedenvierkant/ Twente/ Zwolle.

Wie zijn wij als organisatie?
WGV Zorg en Welzijn bestaat uit zo’n 30 enthousiaste en gedreven collega’s. De sfeer is informeel, prettig en warm. Samen zetten wij onze schouders eronder. Wij bundelen de krachten van ruim 180 instellingen in de sector zorg en welzijn in de 4 regio’s Twente, Achterhoek, Zwolle en Stedenvierkant (Apeldoorn, Deventer, Zutphen en deel Veluwe). De focus ligt op regionaal arbeidsmarktbeleid en personeelsvoorziening.

Onze organisatie houdt zich bezig met:

 • Regionale samenwerking m.b.t. arbeidsmarktvraagstukken;
 • Werving en selectie (www.zorgselect.nl);
 • In- en doorstroom van medewerkers;
 • Re-integratie en out- en implacement;
 • Preventie, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Daarnaast worden activiteiten ontwikkeld op het gebied van onderzoek, informatie en communicatie. En we zorgen voor de aansluiting tussen onderwijs en de beroepspraktijk.

Wie zijn wij als team?
Je komt te werken binnen het team Vitaliteit en Preventie. Dit team bestaat uit een teamcoördinator en 6 adviseurs (waaronder 1 adviseur testen). Je komt binnen een hecht team te werken met open, enthousiaste en bevlogen collega’s waarbij er ruimte is voor eigen inbreng en ideeën. Een team waar je jezelf kunt zijn!

Wat ga je doen?
Als re-integratie/ loopbaanadviseur heb je een afwisselende baan op het vlak van coaching en loopbaanbegeleiding. Iedere dag is anders waarbij je professionele en goede relaties opbouwt met jouw kandidaten én de werkgevers.

Je bent voornamelijk re-integratie/ loopbaanadviseur maar ook adviseur en sparringpartner voor werkgevers. In de trajecten zorg je ervoor dat de kandidaat zelf de regie houdt en zijn/ haar verantwoordelijk pakt. Je houdt de kandidaat een spiegel voor, coacht en motiveert om stappen te zetten. Uiteraard hoort het schrijven van goede rapportages ook tot je dagelijkse werkzaamheden.

De gesprekken bestaan uit een combinatie van fysieke en online afspraken. Je werkt hybride (thuis, kantoor in Deventer of op locatie van een werkgever).

 • Je wordt als re-integratie/ loopbaanadviseur ingezet op (voornamelijk) 2e spoortrajecten, Fit-in-je-werk gesprekken (preventief), loopbaanbegeleiding en incidenteel voor Sterk in je werk trajecten voor bovenvermelde regio's;
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het relatiebeheer voor de aangesloten organisaties (accounts) in de regio Stedenvierkant;
 • Je coördineert de Matchtafel Stedenvierkant;
 • Je neemt actief deel aan verschillende interne projectgroepen.

 

Functie eisen

Hoe ben je als mens?

 •  Je bent oprecht nieuwsgierig naar de mens en zijn/haar ontwikkeling;
 • Je wordt enthousiast van het samen met de kandidaat vertalen van behoeften naar ontwikkelkansen;
 • Je functioneert goed in een neutrale rol richting opdrachtgever die zowel verbindend als kritisch kan zijn;
 • Je werkt graag samen, bent leergierig en houdt van netwerken;
 • Je wekt vertrouwen en bent verbindend;
 • Ook ben je omgevingssensitief en een echte teamplayer.

Verder heb jij:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, richting HRM/loopbaanadvies. Daarnaast ben je NOLOC geregistreerd of lid van een andere relevante beroepsvereniging;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met 2e spoortrajecten; 
 • Je hebt actuele kennis van de ontwikkelingen binnen de sector zorg en welzijn, alsook wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsmarkt en sociale zekerheid (wet verbetering poortwachter);
 • Een rijbewijs en eigen vervoer;
 • Je bent in staat een netwerk op te bouwen en uit te breiden. 

Inschaling

Wij bieden je een mooie functie voor 28-32 uur per week (in overleg bespreekbaar) binnen een sector die volop in beweging is. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband, voor de duur van 1 jaar. De CAO Ziekenhuizen is van toepassing met de bijbehorende inschaling FWG 55, (maximaal € 4391,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring. 

 

Bijzonderheden

Informatie?
Wil je meer informatie over deze functie? Bel of mail dan met Ditsy Bergman of Alja Bonthuis (vanaf 8 augustus), beiden werkzaam als loopbaanadviseur. 

[email protected]
M. 06 5732 1053 (bereikbaar op ma, di, do)

[email protected]
M. 06 1040 1209 (bereikbaar ma, di, wo, do)

Solliciteren?
Heb je belangstelling voor deze functie reageer dan vóór 1 september 2022 via de sollicitatiebutton.

De gesprekken staan gepland op donderdag 8 september 2022.

 

Type Vacature
Organisatie WGV Zorg en Welzijn
Locatie WGV Zorg en Welzijn in Deventer
Postcode 7418AH
Stad Deventer
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Alja Bonthuis, tel. 06 5732 1053 (vanaf 8 aug.) of Ditsy Bergman, tel. 06 1040 1209
Functie(s) Adviseur
Publicatiedatum 21-07-2022
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 01-09-2022
Nummer 112737
Doorsturen Bekijk PDF

WGV Zorg en Welzijn

WGV Zorg en Welzijn is een sector- en regiobrede vereniging van zorg- en welzijnsinstellingen en heeft ruim 180 aangesloten organisaties. Bij WGV Zorg en Welzijn ligt de focus op regionaal arbeidsmarktbeleid en personeelsvoorziening. Zij houdt zich bezig met werving en selectie, in- en doorstroom van medewerkers, re-integratie en out- en inplacement, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast worden activiteiten ontwikkeld op het gebied van onderzoek, informatie en communicatie. Ook de aansluiting tussen het initieel onderwijs en de beroepspraktijk behoort tot de aandachtsgebieden. De kernwaarden van de vereniging zijn: verbindend, integer, vakbekwaam en effectief.

Meer over WGV Zorg en Welzijn