receptionist(e)/secretariaatsmedewerker
Ambulante Zorg Twekkelerveld

Functieomschrijving

Wil jij jouw talenten als receptionist(e)/secretariaatsmedewerker benutten bij een jonge, groeiende organisatie, waarbij jij een essentieel onderdeel bent van de zorg die Ambulante Zorg Twekkelerveld verleent? En ben jij een ervaren allround receptionist(e)/secretariaatsmedewerker? Dan is dit misschien wel de uitdaging die jij zoekt!

Wat ga je doen?

Binnen de organisatie ben jij het visitekaartje. Je ontvangt bezoekers en cliënten, weet waar de koffie staat en zorgt ervoor dat zij goed verder worden geholpen. Dankzij jou ziet het er bij ons op kantoor netjes uit en als je ziet dat de planten er wat slapjes bijhangen, geef jij ze gauw wat water. Het inkomend telefoonverkeer wordt door jou netjes afgehandeld en je weet de juiste mensen erbij te betrekken.Al met al is het een afwisselende functie waarbij we je ook zullen vragen om voorkomende secretariële werkzaamheden te verrichten. Dat kan gaan van het uittypen van een brief, naar het verzamelen van gegevens tot het zo nodig notuleren van een vergadering.

Functie eisen

  • Je bent 24 uur per week beschikbaar.
  • Je hebt ruime ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je kunt ad hoc werken.
  • Je hebt affiniteit met onze doelgroep.
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent administratief efficiënt.
  • Je hebt een actieve werkhouding en kunt snel schakelen.
  • Je hebt kennis van Office.

Harde eis: je kunt notuleren.

De functie zal worden uitgevoerd binnen ons kantoor in Almelo.

Inschaling

Wat bieden jou?

  • Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg, op basis van opleiding en ervaring.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Bijzonderheden

Wie zijn wij?

Ambulante Zorg Twekkelerveld levert zorg op maat in Almelo/Enschede/Hengelo/Rijssen. We zijn een jonge, innovatieve organisatie waar een persoonlijke aanpak van groot belang is. De begeleiding vindt in de thuissituatie (ambulant) of op onze woonlocatie plaats. Daarnaast hebben we een dagbestedingslocatie in Enschede. Onze kantoren zijn gevestigd in Enschede en Almelo.

Is dit de baan voor jou? Stuur dan je motivatiebrief met cv naar [email protected]

Voor inlichtingen over de vacature kun je bellen naar 06-51765712.

Type Vacature
Organisatie Ambulante Zorg Twekkelerveld
Locatie Ambulante Zorg Twekkelerveld Enschede
Postcode 7547AD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Full time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Receptionist
Secretarieel medewerker
Publicatiedatum 13-03-2023
Reageer voor 31-03-2023
Ingangsdatum 13-03-2023
Nummer 118517
Doorsturen Bekijk PDF

Ambulante Zorg Twekkelerveld

Ambulante Zorg Twekkelerveld staat voor professionele en zinvolle ambulante begeleiding. Het is onze missie om iedereen, zo veel als mogelijk, deel te laten nemen in de maatschappij.

Iedereen verdient een plek in de maatschappij! Door een zetje in de rug te geven ondersteunen wij onze doelgroep om hun eigen plek in de maatschappij te vinden. Wij richten ons op (jong)volwassenen met een hulpvraag die bereid zijn om, samen met ons, in beweging te komen en de wil hebben om te leren. De hulpvraag kan voortkomen uit psychische problematiek, een verstandelijke beperking, drugs- of alcoholverslaving, leerstoornissen en/of psychosociale problematiek.

Ambulante Zorg Twekkelerveld biedt hulpverlening aan die groep mensen voor wie het moeilijk is inhoud en richting te geven aan het leven en die qua hulpverlening vaak “tussen de wal en het schip” belanden. Door middel van passende en haalbare doelen willen wij voorkomen dat er in een oud patroon vervallen wordt.

Een persoonlijke benadering staat bij ons hoog in het vaandel. Het is ons doel daar te ondersteunen waar het zelf (even) niet lukt. Hiervoor bieden wij ondersteuning van A tot Z. Wij staan dag en nacht voor je klaar, wanneer het goed met je gaat of juist slecht.

Meer over Ambulante Zorg Twekkelerveld