Regioadviseur / klinisch psycholoog
Accare

Wat ga je doen?

Wil jij als klinisch psycholoog de regio Overijssel+ adviseren over zorginhoud en innovatie? We zoeken iemand die enthousiast wordt van inhoudelijke zorgontwikkeling, maar daarnaast zich ook graag wil inzetten voor een polikliniek in de regio. Waar? Daar gaan we graag met je over in gesprek!

Wat ga je doen?

Bij Accare werken we in de regio’s Drenthe, Groningen, Friesland/Flevoland en Overijssel+. Elke regio heeft een supportteam met collega’s die vanuit verschillende expertisegebieden samenwerken met de regiodirecteuren.

In het supportteam van Overijssel+ zijn de volgende expertisegebieden vertegenwoordigd: HR, Finance & Control, Zorgadministratie (ZPO), Regioadviseurs Zorginhoud & innovatie en het Regiosecretariaat. Dit team werkt samen met de regiodirecteuren aan de realisatie van het regiojaarplan en ondersteunt en optimaliseert de werkprocessen binnen onze vier jeugdhulpregio’s. Naar de behandelteams toe hebben alle leden van het supportteam in Overijssel+ een belangrijke rol. Vanuit hun specifieke expertise ondersteunen zij de (ontwikkeling van) samen sturende teams.

De functie van de regioadviseur zorginhoud & innovatie bestaat relatief kort en is nog in ontwikkeling. De kern van deze taak is het ondersteunen van (zorg)inhoudelijke doorontwikkeling. Je bent dus iemand met een heldere visie op goede zorg en bent in staat collega’s te enthousiasmeren en ontwikkeling te stimuleren. Bij voorkeur ben je geschoold in of heb je ervaring met kwaliteitsmanagement of projectmanagement. Ook is de regioadviseur zorginhoud & innovatie regelmatig ook extern te vinden. Je vertegenwoordigt Accare in Overijssel op het gebied van doorontwikkeling van jeugdhulp in diverse gemeentelijke projecten en overlegvormen. Tenslotte werkt je actief samen met je collega’s uit andere regio’s en de afdelingen kwaliteit en zorgontwikkeling en opleidingen (CSC). Bij voorkeur heb je affiniteit met wetenschappelijk onderzoek (tot je nemen, naar de praktijk vertalen, eventueel ook uitvoeren). Je weet wat er speelt en welke ontwikkeling de regio moet maken.

Je werkzaamheden bestaan in ieder geval uit:

 • Begeleiden en stimuleren van behandelteams op het gebied van inhoudelijke ontwikkeling zodat onze zorg steeds beter wordt. Denk concreet aan; teams ondersteunen bij verbeteren van het zorgproces, prioriteren en ondersteunen bij implementatie van zorgprogramma’s (teamscans), teams ondersteunen in het opstellen én regelmatig evalueren van jaarplannen;
 • Signaleren en ondersteunen van de (inzet van kennis uit de) kennislijnen, de rol van de aandachtfunctionarissen en teamexperts. Je houdt actief afstemming met de regionale aandachtfunctionarissen van de kennislijnen en verbindt hun kennis met regionale ontwikkelingen;
 • Namens de regio deel nemen aan Accare-brede innovatie projecten;
 • Deel nemen aan externe (regionale) innovatie projecten;
 • Input/advies geven voor opleidingsplanning en de strategische personeelsplanning;
 • Regionaal aanspreekpunt zijn voor het Child Study Centre (bijvoorbeeld bij onderzoeksprojecten).

Je werkt decentraal en valt hiërarchisch onder de regiodirectie. Je werkt samen met regiodirectie, supportteam en behandelteams; en in het bijzonder met je directe collega regioadviseur zorginhoud & innovatie en de regiodirecteur zorginhoud. De verantwoordelijkheden worden afgestemd op de behoefte van de regio en jouw specifieke kennis en vaardigheden en kan dus ook (in overleg) wijzigen. Je ontvangt samen met je collega regioadviseurs van Accare supervisie en hebt uitwisseling rondom het delen van kennis.

Wat bieden wij?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Het is de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de vrijheid krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Naast onze secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het fietsplan, korting op fitness en een pensioenregeling, maken wij het voor jou extra aantrekkelijk door:

 • Persoonlijke ontwikkeling in je functie; je krijgt ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en financiert op maat en naar mogelijkheden;
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om, afhankelijk van je functie, hybride te werken. Je ontvangt hierbij een passende vergoeding om je thuiswerkplek in te richten;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per kalenderjaar 166 verlofuren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week);
 • Evidence-based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen;
 • Collega’s vol passie die handelen naar onze kernwaarden: lef, volhardend en elke dag beter.

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld volgens CAO GGZ FWG 70 (€4.295,- tot en met €6.702,- op basis van 36 uur per week).

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd. Wij vergoeden deze kosten voor je. Het inwinnen van referenties is tevens onderdeel van ons aannamebeleid.

Wie ben jij?

Een collega die affiniteit heeft met inhoudelijke ontwikkeling, die innovatief en enthousiast is, en zorg kan dragen voor implementatie en procesinrichting. Iemand die zich in wil zetten voor het optimaliseren van zorg in onze jeugdhulpregio’s en efficiënt samenwerkt met de andere leden van het supportteam. Een initiatiefnemer met daadkracht die zelfstandig beslissingen durft te nemen, maar ook afstemt en lid van een team wil zijn. Accare heeft gekozen voor drie inhoudelijke ontwikkelthema’s (Positieve Gezondheid, Evidence Based Practice-Next Level en Transitiepsychiatrie). Op deze thema’s heb je  een heldere en bij de organisatie passende visie. Je bent een ervaren regiebehandelaar die een baan ambieert tussen de 24 en 32 uur, een deel van deze uren besteed je aan clientcontact, de overige uren aan de ontwikkeling van de regio.

Vanzelfsprekend ben je een BIG-geregistreerd klinisch psycholoog met AGB code.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!

Wil je aanvullende inhoudelijke informatie over de functie? Neem dan contact op met Eline Hollander (regioadviseur zorginhoud & innovatie) via [email protected] of Ellis ter Beek (regiodirecteur) via [email protected].

Heb je vragen over het proces? Neem dan contact op met [email protected].

We vragen je om uitsluitend via de website van Accare te reageren. Je vindt de sollicitatieknop bij de vacature. Na het insturen van je gegevens, ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail. De reactietermijn sluit op 25 mei 2022. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 2 juni 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Type Vacature
Organisatie Accare
Locatie Accare Overijssel Oost en West
Postcode 8025BW
Stad Zwolle
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Psycholoog klinisch
Publicatiedatum 12-05-2022
Reageer voor 26-05-2022
Nummer 110860
Doorsturen Bekijk PDF

Accare

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 27 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn of haar eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en de ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject.

Meer over Accare