Regioadviseur Zorginhoud en Innovatie
Accare

Wat ga je doen?

Wil jij als regiebehandelaar de regio Overijssel+ adviseren over zorginhoud en innovatie? We zoeken iemand die enthousiast wordt van inhoudelijke zorgontwikkeling, maar daarnaast zich ook graag wil inzetten voor een polikliniek in de regio. Waar? Daar gaan we graag met je over in gesprek!

Wat ga je doen?

Bij Accare werken we in de regio’s Drenthe, Groningen, Friesland/Flevoland en Overijssel+. Elke regio heeft een supportteam met collega’s die vanuit verschillende expertisegebieden samenwerken met de regiodirecteuren.

In het supportteam van Overijssel+ zijn de volgende expertisegebieden vertegenwoordigd: HR, Finance & Control, Zorgadministratie (ZPO), Regioadviseurs Zorginhoud & innovatie en het Regiosecretariaat. Dit team werkt samen met de regiodirecteuren aan de realisatie van het regiojaarplan en ondersteunt en optimaliseert de werkprocessen binnen onze vier jeugdhulpregio’s. Naar de behandelteams toe hebben alle leden van het supportteam in Overijssel+ een belangrijke rol. Vanuit hun specifieke expertise ondersteunen zij de (ontwikkeling van) samen sturende teams.

De functie van de regioadviseur zorginhoud & innovatie bestaat relatief kort en is nog in ontwikkeling. De kern van deze taak is het ondersteunen van (zorg)inhoudelijke doorontwikkeling. Je bent dus iemand met een heldere visie op goede zorg en bent in staat collega’s te enthousiasmeren en ontwikkeling te stimuleren. Bij voorkeur ben je geschoold in of heb je ervaring met kwaliteitsmanagement of projectmanagement. Ook is de regioadviseur zorginhoud & innovatie regelmatig ook extern te vinden. Je vertegenwoordigt Accare in Overijssel op het gebied van doorontwikkeling van jeugdhulp in diverse gemeentelijke projecten en overlegvormen. Tenslotte werkt je actief samen met je collega’s uit andere regio’s en de afdelingen kwaliteit en zorgontwikkeling en opleidingen (CSC). Bij voorkeur heb je affiniteit met wetenschappelijk onderzoek (tot je nemen, naar de praktijk vertalen, eventueel ook uitvoeren). Je weet wat er speelt en welke ontwikkeling de regio moet maken.

Je werkzaamheden bestaan in ieder geval uit:

 • Begeleiden en stimuleren van behandelteams op het gebied van inhoudelijke ontwikkeling zodat onze zorg steeds beter wordt. Denk concreet aan; teams ondersteunen bij verbeteren van het zorgproces, prioriteren en ondersteunen bij implementatie van zorgprogramma’s (teamscans), teams ondersteunen in het opstellen én regelmatig evalueren van jaarplannen;
 • Signaleren en ondersteunen van de (inzet van kennis uit de) kennislijnen, de rol van de aandachtfunctionarissen en teamexperts. Je houdt actief afstemming met de regionale aandachtfunctionarissen van de kennislijnen en verbindt hun kennis met regionale ontwikkelingen;
 • Namens de regio deel nemen aan Accare-brede innovatie projecten;
 • Deel nemen aan externe (regionale) innovatie projecten;
 • Input/advies geven voor opleidingsplanning en de strategische personeelsplanning;
 • Regionaal aanspreekpunt zijn voor het Child Study Centre (bijvoorbeeld bij onderzoeksprojecten).

Je werkt decentraal en valt hiërarchisch onder de regiodirectie. Je werkt samen met regiodirectie, supportteam en behandelteams; en in het bijzonder met je directe collega regioadviseur zorginhoud & innovatie en de regiodirecteur zorginhoud. De verantwoordelijkheden worden afgestemd op de behoefte van de regio en jouw specifieke kennis en vaardigheden en kan dus ook (in overleg) wijzigen. Je ontvangt samen met je collega regioadviseurs van Accare supervisie en hebt uitwisseling rondom het delen van kennis.

Wat bieden wij?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Het is dé plek waar jij je kunt ontwikkelen in jouw vakgebied. Je krijgt van ons vrijheid om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Want – zo geloven wij – alleen op die manier worden we elke dag een beetje beter in wat we doen.

Daarnaast bieden we jou het volgende:

 • Een salaris van € 3.760,- tot € 5.734,- op basis van 36 uur per week (CAO GGZ FWG 65);
 • De mogelijkheid om hybride te werken, met een goede thuiswerkvergoeding;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder meer het fietsplan en bedrijfsfitness;
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per kalenderjaar 166 verlofuren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week).
 • Een jaarlijks balansbudget van € 500,- (o.b.v. 36u of naar rato) dat kan worden ingezet voor opleidingen, verlof of als extra salaris kan worden uitgekeerd.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd. Wij vergoeden deze kosten voor je. Het inwinnen van referenties is tevens onderdeel van ons aannamebeleid.

Wie ben jij?

 • Je hebt een BIG-registratie en AGB-code naast je opleiding tot gz-psycholoog of orthopedagoog-generalist;
 • Je hebt affiniteit met inhoudelijke ontwikkeling, bent innovatief en enthousiast en zet je graag in voor het optimaliseren van zorg in onze jeugdhulpregio’s.
 • Een initiatiefnemer met daadkracht die zelfstandig beslissingen durft te nemen, maar ook afstemt en lid van een team wil zijn. Accare heeft gekozen voor drie inhoudelijke ontwikkelthema’s (Positieve Gezondheid, Evidence Based Practice-Next Level en Transitiepsychiatrie). Op deze thema’s heb je een heldere en bij de organisatie passende visie. 
 • Bij voorkeur ben je geschoold in of heb je ervaring met kwaliteitsmanagement of projectmanagement. Daarnaast is affiniteit met wetenschappelijk onderzoek (tot je nemen, naar de praktijk vertalen, eventueel ook uitvoeren) een pre.
 • Je weet wat er speelt en welke ontwikkeling de regio moet maken.Je bent een ervaren regiebehandelaar die een baan ambieert tussen de 24 en 32 uur, een deel van deze uren besteed je aan clientcontact, de overige uren aan de ontwikkeling van de regio.

Solliciteren

Wil je aanvullende inhoudelijke informatie over de functie? Neem dan contact op met Eline Hollander (regioadviseur zorginhoud & innovatie) via [email protected] of Ellis ter Beek (regiodirecteur) via [email protected].

Ben je direct enthousiast? Dan verwelkomen wij jou wellicht binnenkort als nieuwe collega! Je kunt solliciteren via de sollicitatieknop bij de vacature. Na het insturen van je gegevens, ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

Type Vacature
Organisatie Accare
Locatie Regio Overijssel+
Postcode 8025 BW
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Psychiater
Psycholoog GZ
Psycholoog klinisch
Publicatiedatum 12-05-2022
Reageer voor 01-11-2022
Nummer 110860

Accare

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 27 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn of haar eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en de ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject.

Meer over Accare