Regiocoördinator/bestuurlijk verbindingsofficier c.q. kameleon voor regio Twente/ Zwolle
WGV Zorg en Welzijn

Functieomschrijving

Weet jij feilloos verbinding te maken tussen verschillende partijen? Kan je luisteren wat nodig is en overgaan tot actie? Kan je van hoofdlijnen naar voeten in de klei? En last but not least. Wil jij het verschil maken in een sector waar veel speelt en waar veel moet gebeuren? 
Dan ben jij onze kandidaat. 
Lees snel verder….

beeld_vacature_regiocoordinator WGV Zorg en Welzijn zoekt per direct een regiocoördinator voor de regio’s Twente/Zwolle. Het gaat om een dienstverband van 32 uur per week voor de duur van minimaal één jaar. 

Wie zijn wij?
Wij zijn een werkgeversvereniging en we bundelen de krachten van zo’n 180 instellingen in de sector zorg en welzijn in Oost-Nederland. De focus ligt op regionaal arbeidsmarktbeleid en personeelsvoorziening voor de korte en lange termijn. Daarnaast houden wij ons bezig met gerelateerde thema’s als leiderschap, goed werkgeverschap, innovatie, anders organiseren en zorgtechnologie. 

Wij faciliteren regio’s in de samenwerking en krachtenbundeling om het arbeidstekort aan te pakken door te verbinden en te inspireren op zowel strategisch als operationeel niveau.  

Voorts zijn onze activiteiten gericht op:
• Werving en selectie; 
• In- en doorstroom van medewerkers; 
• Re-integratie en out- en implacement; 
• Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van zorgmedewerkers. 

Ook worden activiteiten ontwikkeld op het gebied van onderzoek, informatie en communicatie. En we zorgen daarbij voor de aansluiting tussen onderwijs en de beroepspraktijk. 

Vereniging
WGV Zorg en Welzijn bestaat uit zo’n 30 enthousiaste en gedreven collega’s. De sfeer is prettig en warm. Samen zetten wij onze schouders eronder. 

Wat heb jij in huis?  
Jij functioneert op zowel bestuurlijk als op tactisch en uitvoerend niveau. Je bent in staat om verschillende belangen af te wegen om te komen tot het gezamenlijk belang. Je kunt draagvlak creëren en mensen en organisaties in beweging zetten en bent communicatief sterk. Je bent flexibel genoeg om een linking pin te zijn in de regio en tegelijkertijd stevig en daadkrachtig als het om gebrek aan voortgang gaat. Je bent een doorpakker en hebt de juiste projectmanagement skills. Je toont eigenaarschap en verantwoordelijkheid, je kunt loslaten, maar ook aanspreken en escaleren. Je zorgt ervoor dat regiodoelstellingen én projecten in controle blijven. Je hebt een innovatieve visie op de dynamische sector van zorg en welzijn en de ontwikkelingen die daarin spelen. Kortom: Een veelzijdige job!

Wat ga je doen? 
Je belangrijkste activiteiten zijn: 

 • Je inspireert en neemt de lead in de regio vanuit jouw kennispositie. 
 • Je verbindt en faciliteert de verschillende belangen in de regio en een bestuurlijke gesprekspartner van de betrokken partijen.
 • Je zorgt ervoor dat WGV leden een regionaal netwerk hebben met de juiste partijen. (Onderwijs, Organisaties, Overheid). 
 • Je werkt vanuit strategische kaders maar weet vervolgens feilloos te schakelen naar tactisch en ook uitvoerend niveau. Je bent dus een denker én een doener. 
 • Je luistert, signaleert en anticipeert op vragen uit de regionale markt en vertaalt deze naar initiatieven om de regiodoelstellingen te realiseren.
 • Je verbindt de vraagstukken vanuit de regio richting de interne organisatie van de WGV voor kennis, ontwikkeling en doorvertaling van de vraag naar oplossing. Je fungeert dus als regisseur én kennispartner in stelling tussen de samenwerkende partijen. 
 • Naast doorlopende vraagstukken werk je ook in projectverband. Je bent daarin een aanjager, adviseur en sparringpartner voor (regionale) projectleiders. Je denkt en werkt mee bij het opzetten, inrichten, leiden, implementeren en evalueren van de projecten.
 • Je krijgt energie van het in beweging brengen van duurzame en productieve samenwerkingsrelaties. Je doet dit met flair, overtuiging en een gezonde dosis energie. 
 • Het organiseren, voorbereiden en voorzitten van de bestuurlijke regionale stuurgroep, daar draai jij je hand niet voor om.  
 • Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, m.b.t. de regionale zorg & welzijn arbeidsmarkt agenda.
 • Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift en vindt het leuk om activiteiten en bijeenkomsten te organiseren, te coördineren en voor te bereiden. 

Functie eisen

Hoe ben je als mens?

 • Je hebt visie en bent diplomatiek. 
 • Je bent leergierig en een echte netwerker gericht op samenwerking en vernieuwing.
 • Je wekt vertrouwen en bent verbindend.
 • Maar ook ben je omgevingssensitief en een echte teamplayer.

Verder heb jij: 

 • HBO/ WO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van bedrijf- en/ of bestuurskunde en organisatiekunde en/of HRM.
 • Ruime ervaring in beleidsmatige functies en met het leiden van projecten. 
 • Sterk ontwikkelde communicatieve en adviesvaardigheden, waarbij verbinden, draagvlak creëren en samenwerken typerende kwaliteiten zijn. 
 • Werkervaring binnen- of affiniteit met de zorgsector.
 • Een goede pen.
 • Woonachtig in de regio Twente of Zwolle is een pré.

Inschaling

Wat bieden wij? 
Wij bieden je een uitdagende en brede functie binnen een sector die momenteel volop in beweging is. En jij kan hier een positieve bijdrage aan te leveren. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband (32 uur per week), voor de duur van 1 jaar. De CAO Ziekenhuizen is van toepassing waarbij inschaling ( FWG 60) plaats vindt op basis van kennis en ervaring. Je maakt binnen de WGV onderdeel uit van het team regiocoördinatoren.

Bijzonderheden

Solliciteren? 
Heb je belangstelling voor deze functie reageer dan uiterlijk vrijdag 12 maart 2021 t.a.v. mevrouw drs. S.C. Katus, directeur-bestuurder WGV Zorg & Welzijn, via de sollicitatiebutton.

De eerste gesprekken vinden plaats op 24 en 26 maart 2021.

Type Vacature
Organisatie WGV Zorg en Welzijn
Locatie WGV Zorg en Welzijn in Deventer
Postcode 7418AH
Stad Deventer
Werkveld Overig
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Voor vragen over de vacature kun je terecht bij mevrouw C. Molendijk 06-51860390.
Functie(s) Adviseur
Beleidsmedewerker
Netwerkcoordinator
Programmananager
Projectleider
Publicatiedatum 08-02-2021
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 13-03-2021
Nummer 57577
Doorsturen Bekijk PDF

WGV Zorg en Welzijn

WGV Zorg en Welzijn is een sector- en regiobrede vereniging van zorg- en welzijnsinstellingen en heeft ongeveer 175 aangesloten organisaties. Bij WGV Zorg en Welzijn ligt de focus op regionaal arbeidsmarktbeleid en personeelsvoorziening. Zij houdt zich bezig met werving en selectie, in- en doorstroom van medewerkers, re-integratie en out- en inplacement, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast worden activiteiten ontwikkeld op het gebied van onderzoek, informatie en communicatie. Ook de aansluiting tussen het initieel onderwijs en de beroepspraktijk behoort tot de aandachtsgebieden. De kernwaarden van de vereniging zijn: verbindend, integer, vakbekwaam en effectief.

Meer over WGV Zorg en Welzijn