Regiomanager
Zorgspectrum Het Zand

Functieomschrijving

Op dit moment zoeken wij een regiomanager voor onze locaties in Zwolle (de Oude Mars en Zandhove). Binnen deze locaties hebben wij veel expertise opgebouwd over cliënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Wij willen met jouw hulp onze ambities waarmaken, om in nauwe samenwerking met externe partners door te groeien tot een erkend expertisecentrum voor NAH.

Door de uitkomsten van de evaluatie herinrichting van de topstructuur, kan de portefeuille in de toekomst wijzigen.

Daarnaast geef je leiding aan de vakgroep coördinatoren van het kennis- en behandelcentrum (bestaande uit een medische, paramedische en psychosociale vakgroep) en de teamcoördinatoren van beide locaties. Zij ondersteunen de teams optimaal in het primaire proces, het leveren van zorg aan cliënten. Jouw leiderschap focust zich op het stimuleren van eigen regie, pro activiteit, initiatief en vernieuwing. Jij bent daarbij in staat op strategisch niveau leiding te geven met aandacht voor de doorontwikkeling van de teamcoördinatoren.

Samen met de andere twee regiomanagers draag je bij aan de ontwikkeling van het brede organisatiebeleid en vertaalt dit naar de teams. Je richt bedrijfsprocessen en zorgprocessen zodanig in dat kwaliteit en kosten in gezonde balans zijn. Daarbij stimuleer en ondersteun je teamcoördinatoren, zodat zij vanuit eigen kracht het primaire proces aan kunnen sturen.

Je rapporteert rechtstreeks aan de bestuurder en maakt onderdeel uit van het directie overleg. Je maakt deel uit van het Directieteam, dat verder bestaat uit twee collega regiomanagers, de directeur bedrijfsvoering, de controller en dat wordt ondersteund door een bestuurssecretaris. Als regiomanager zoek je steeds de verbinding.

Functie eisen

Om aan deze rol een goede invulling te geven, zijn wij op zoek naar kandidaten die voldoen aan het volgende profiel:

 • Je hebt een bedrijfskundige achtergrond op academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt ruime en recente managementervaring binnen de zorg. Je hebt een warm hart voor de zorg. Je snapt de dynamiek, cultuur en processen van de zorg en weet dit te verbinden met financiële resultaten.
 • Je hebt feeling en affiniteit met de doelgroep NAH en het kennis- en behandelcentrum.
 • Je geeft op coachende wijze leiding aan de coördinatoren en weet hen te ondersteunen en te inspireren in eigenaarschap en leiderschap.
 • Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en hebt het vermogen om hier tactisch en onafhankelijk in te opereren.
 • Je beschikt over aantoonbare innovatie- en veranderkracht en kunt prioriteiten stellen. Dit vraagt om analytisch/overstijgend werk- en denkniveau. Daarnaast ben je in staat om goed te kunnen reflecteren op je eigen rol in het geheel.
 • Je hebt bewezen succesvol te zijn in het realiseren van verbeteringen en vernieuwing. Niet alleen op inhoud, maar vooral ook op het in verbinding blijven met de belanghebbenden tijdens de verandering.
 • Je beschikt over ruime leidinggevende en projectmatige ervaring. Je hebt aantoonbare ervaring in procesverbetering, organisatie inrichting en organisatieverandering.
 • Je hebt affiniteit met het leggen van verbindingen binnen het netwerk.
 • Ook met beperkte (stuur)informatie kan jij aan de slag.

Inschaling

Het betreft een vacature binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is.

 • Het gaat om een dienstverband van 32-36 uur.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT.
 • De functie is ingedeeld in schaal FWG 70 / FWG 75. De functie zal nog worden beschreven en definitief gewogen worden.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33 % en een reiskostenvergoeding conform CAO VVT.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden en coaching.

 

Bijzonderheden

Zorgspectrum Het Zand is een middelgrote zorgorganisatie die op zes locaties in de regio Zwolle zorg biedt aan ouderen en jonge verpleeghuiscliënten met een eenvoudige zorgvraag tot een complexe zorgvraag. Allemaal op sfeervolle plekken met hun eigen charme.

Wij willen een ‘goed leven’ voor de cliënten en ‘mooi werk’ voor de medewerkers. En dat binnen financieel gezonde kaders. Als organisatie blijven wij onszelf ontwikkelen en willen wij verder uitbouwen waar wij goed in zijn. De komende jaren werken wij aan het implementeren van de meerjarenstrategie, die in samenwerking met onze medewerkers tot stand is gekomen. Parallel hieraan lopen de uitkomsten van de herinrichting van de organisatiestructuur. We streven naar een structuur die op zowel de lopende processen als op vernieuwende trajecten ondersteunt. Als regiomanager heb jij een belangrijke rol in de strategische koers van onze organisatie: zowel op het gebied van advies, vormgeving en implementatie.

 

De  gesprekken vinden plaats op 16 december in de middag. De vorm van deze gesprekken zal nader bekeken worden gezien de Coronamaatregelen. Mogelijk dat een deel van de gesprekken via Microsoft Teams plaatsvinden.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

Type Vacature
Intern nummer 20-87
Organisatie Zorgspectrum Het Zand
Locatie Zorgspectrum Het Zand, in Zwolle
Postcode 8014BE
Stad Zwolle
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Janine Noordhuis (Bestuurder), tel. 038-4687701
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 20-11-2020
Reageer voor 06-12-2020
Nummer 56111
Doorsturen Bekijk PDF

Zorgspectrum Het Zand

Zorgspectrum Het Zand is een stichting die bestaat uit de verzorgingshuizen De Berghorst te Staphorst, De Hulstkampen te Nieuwleusen, Het Weijtendaal te Wijhe, Het Wooldhuis te Heino en verpleeg- en reactiveringscentrum Zandhove te Zwolle. Aan ruim 750 cliƫnten wordt zorg geboden door ongeveer 1200 medewerkers. Onze medewerkers dragen zoveel mogelijk zelf verantwoordelijkheid voor het werk. Als werkgever zijn wij bereid te investeren in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van elke medewerker. Centraal in onze organisatie staan de kernwaarden aandacht, respect en betrouwbaar.

Meer over Zorgspectrum Het Zand