Revalidatiearts (0,8-1,0 FTE)
Roessingh, centrum voor revalidatie

Functieomschrijving

Roessingh is één van de grote revalidatiecentra in Nederland. Naast het verzorgen van revalidatiegeneeskundige zorg, is het centrum een erkend opleidingsinstituut. Roessingh werkt nauw samen met Roessingh Research and Development (RRD), één van de grootste onderzoekscentra in Nederland en mede toonaangevend in Europa. Met de Universiteit Twente vindt nauwe samenwerking plaats welke bestaat uit een Associate Professorship.

Roessingh is één van de vier centra in Nederland met de status van Ontwikkel- en Innovatiecentrum Pijnrevalidatie (OPR). De pijnrevalidatie is deels ondergebracht in het behandelcentrum van Roessingh en deels bij RoessinghMedinello.

Voor Roessingh pijnrevalidatie zoeken wij vanwege pensionering van een collega een:

Revalidatiearts

(0,8-1,0 FTE)

Functie-inhoud

Roessingh Pijnrevalidatie richt zich op patiënten met langdurige problemen op het gebied van bewegen en functioneren in combinatie met psychosociale problematiek. De doelgroep bestaat uit patiënten met chronische klachten aan het houdings- en/of bewegingsapparaat, chronische pijn/vermoeidheid en beperkingen na een oncologische aandoening. RoessinghMedinello is een separaat zelfstandig behandelcentrum met een eigen revalidatiearts voor patiënten met chronische pijn. Tijdens de triage wordt beoordeeld of een patiënt wordt behandeld in de pijnafdeling van Roessingh dan wel bij RoessinghMedinello. Er is een goede en geformaliseerde samenwerking tussen deze beide behandelcentra.

Roessingh heeft een zeer ervaren team van professionals. Het team bestaat uit revalidatieartsen, algemeen arts en Physician Assistant, (GZ) psychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, maatschappelijk werk en bewegingsagogie. Zowel klinische als poliklinische behandeltrajecten worden aangeboden. Er is een continue ontwikkeling wat betreft het zorgaanbod met gebruikmaking van wetenschappelijk onderzoek, eHealth en technologie. Daarbij zijn er korte lijnen met de Universiteit Twente en Roessingh Research and Development.

 

Voor de functie geldt

Een dienstverband van 80-100%.

De werkzaamheden vinden bij Roessingh te Enschede plaats.

Wij vragen

U heeft een afgeronde opleiding tot revalidatiearts met bij voorkeur ervaring in de pijnrevalidatie en u heeft affiniteit met psychosomatische problematiek. U bent ambitieus, kritisch en bezit een innovatieve taakopvatting. Wetenschappelijk onderzoek behoort tot de mogelijkheden. U bent bereid het initiatief te nemen om met het team te bouwen aan een dynamisch en toekomstbestendig behandelklimaat met inzet van organisatorische en leiderschapskwaliteiten. U kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren, en u bent een netwerker. Arts-assistenten in het laatste jaar van de opleiding worden ook gevraagd te solliciteren.

Wij bieden

Een interessante functie binnen Roessingh.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de AMS. Verder zijn er uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bijzonderheden

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Roessingh, centrum voor revalidatie
Locatie Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede
Postcode 7522AH
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO AMS
Informatie verkrijgen bij Dhr. Drs. Hans Konter, Medisch Manager / Revalidatiearts tel. 053-4875381
Functie(s) Arts
Publicatiedatum 23-06-2020
Reageer voor 01-09-2020
Nummer 53487
Doorsturen Bekijk PDF

Roessingh, centrum voor revalidatie

Mensen kunnen door verschillende oorzaken gehandicapt raken. Ongevallen, ziekten of aangeboren afwijkingen kunnen het leven ingrijpend veranderen. In Roessingh, centrum voor revalidatie, worden volwassenen en kinderen met lichamelijke beperkingen behandeld en begeleid om daarna weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in de samenleving, niet alleen in fysiek maar ook in sociaal opzicht.

Meer over Roessingh, centrum voor revalidatie