Senior begeleider, Muldermanshoek, Enschede
Aveleijn

Functieomschrijving

Vind jij het leuk om elk moment opnieuw te kijken hoe je het beste aan kunt sluiten bij de cliënt in de dagelijkse ondersteuning?  Durf je daarin te vertrouwen op je eigen vakmanschap en hierin jouw collega’s te coachen, stimuleren en ondersteunen? Ben je zowel voor de cliënt, je collega als jezelf ontwikkelingsgericht? En heb jij daarnaast een relevante afgeronde HBO opleiding en SKJ-registratie?

Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Aveleijn zoekt een

senior begeleider

(32 uur per week) 

die het team op de locatie Muldermanshoek in Enschede komt ondersteunen. 

Ben jij, die enthousiaste, ondernemende, persoon die stevig in zijn/haar schoenen staat, oog heeft voor zelfsturing, teamontwikkeling en daarin een wezenlijke bijdrage kan leveren? Dan nodig ik je graag uit om te solliciteren.

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien. Dit leg je vast in het digitale Ondersteuningsplan.

Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Je neemt hierin een ambassadeursrol en coacht, stimuleert en ondersteunt jouw collega’s in het team. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

De locatie
De locatie de Muldermanshoek is een intramurale voorziening voor 15 (vooral jonge) cliënten met zeer diverse  ondersteuningsbehoeften met een redelijk hoog niveau.  Bij een aantal cliënten is sprake van complexe (gedrags)problematiek. De helft van de cliënten heeft de beschikking over een eigen appartement met woonkamer, slaapkamer, keuken en een badkamer. De andere helft van de cliënten heeft een zit-slaapkamer met eigen sanitair. Op de locatie zijn er tevens een tweetal gemeenschappelijke inlopen aanwezig. Er woont op geringe afstand, buiten de hoofdlocatie, een cliënt op verblijf. De hulpvraag van cliënten is leidend met nadruk op ontwikkeling.

Functie eisen

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal HBO niveau (Social Work of vergelijkbaar agogisch)
 • Een SKJ-registratie
 • Ervaring in het coachen en stimuleren van collega’s
 • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg , aangevuld met specifieke vakkennis op het gebied van autisme, psychische/psychiatrische problematiek
 • Aantoonbare ervaring met de doelgroep jeugdigen en specifieke vakkennis van deze doelgroep
 • Inzicht in je eigen handelen en je bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • Met een helicopterview naar vraagstukken kijken en hierbij oplossingen aandragen
 • Ondersteunen bij de dagelijkse opvoeding van de cliënten met alle bijkomende taken (huishoudelijk, vrije tijdsbesteding, ontwikkelingsstimulering, behandeling)
 • De cliënten stimuleren in het ontwikkelen van hun emotionele niveau en het onderhouden en/of uitbreiden van hun netwerk

Inschaling

We bieden:

 • Ontwikkelingsmogelijkheden in scholing, coaching en taken;
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving (Aveleijn hoort bij “de beste werkgevers”! https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/)
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 45 (maximaal € 3.084,-) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Bijzonderheden

De procedure
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Frans Rensen, manager, via f.rensen@aveleijn.nl.

Jouw sollicitatie, voorzien van CV, kun je tot 14 november 2019 insturen via Zorgselect. Sollicitaties die niet via Zorgselect worden ingezonden worden niet in behandeling genomen.

De vacature wordt zowel in- als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Intern solliciteren heeft geen gevolgen voor een arbeidsovereenkomst die reeds voor onbepaalde tijd is afgegeven; omzetting naar bepaalde tijd is niet aan de orde.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Muldermanshoek in Enschede
Postcode 7546BW
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Frans Rensen, manager, via f.rensen@aveleijn.nl.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 31-10-2019
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 14-11-2019
Nummer 49290
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn