Heb jij een hbo-diploma richting Zorg en Welzijn of Mens en Maatschappij? En wil je graag aan huis cliënten met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) met complexe problematiek en hun netwerk begeleiden? Dan is deze vacature iets voor jou!
Jouw rol Als senior begeleider ambulant bezoek je de cliënten aan huis. Je begeleidt hen en hun naasten meer regie te krijgen en behouden over hun dagelijks leven. Daarbij kun je te maken krijgen met diverse uitdagingen, zoals psychische klachten of ontremming. Cliënten hebben meestal ook problemen op meerdere leefgebieden zoals wonen, werken, financiën, lichamelijke en psychische gesteldheid.
Geen cliënt is hetzelfde. De één help je om zijn financiën op orde te krijgen, de ander bij de relatie met zijn partner. Op basis van de mogelijkheden en wensen van de client stel je een zorgplan op. Je bent hier verantwoordelijk voor en zorgt voor bijsturing waar nodig. Je legt daarbij de regie bij de cliënt, maar je bent ook in staat om deze over te nemen waar nodig. Hij of zij bepaalt het tempo; jij motiveert en activeert. Je kunt goed luisteren en door op de juiste momenten door te vragen, ontdek jij de vraag achter de vraag en kun je hierop inspelen. Je bent vertrouwenspersoon voor je cliënten én voor hun naasten en hebt oog voor alle relevante betrokkenen. Geduld, humor, doorzettingsvermogen en empathisch vermogen zijn belangrijke eigenschappen in deze rol. Je bezoekt cliënten zelfstandig en je bepaalt voor een groot deel zelf hoe jij je werkweek indeelt. De zorgvraag bepaalt de frequentie van de afspraken en dus ook de caseload van het aantal cliënten.
De regiomanager is jouw leidinggevende en ondersteunt jou en het ambulante team waar je deel van uitmaakt. Natuurlijk kun je ook bij je collega’s terecht. Waar nodig werk je samen met verschillende in- en externe disciplines. Dit zijn je collega’s van behandeling en wonen met zorg en binnen Maatschappelijke Ondersteuning, maar ook externen zoals bijvoorbeeld huisartsen, gemeenten, maatschappelijk werkers, medewerkers van andere zorgorganisaties of buurthuizen.
Jouw werkplek Jouw cliënten wonen in de gemeenten Oldenzaal en Hengelo. Dit is jouw werkgebied.
Je werkt in zelforganiserende teams. In Oldenzaal bestaat het team bestaat uit 6 tot 8 collega’s die cliënten ambulant begeleiden en 3 collega’s die op de dagbesteding werken. In Hengelo werken 18 collega’s ambulant en 4 collega’s op de dagbesteding. Vanuit team Hengelo begeleid je cliënten in Hengelo, Borne en Hof van Twente.
Werken in het kleine ambulante team van Oldenzaal kenmerkt zich door veel aandacht voor elkaar en de cliënten. Een goede samenwerking tussen de collega’s onderling, maar ook met de dagbesteding, is een voorwaarde voor kwalitatief goede zorg. Hier is veel aandacht voor en we zorgen daarom voor een goede overlegstructuur waarin we elkaar ontmoeten.
Binnen team Hengelo hebben we oog voor elkaar en zijn zowel werkinhoudelijk als privé bij elkaar betrokken. Wij vinden werksfeer belangrijk, want van daaruit kunnen we goede zorg leveren aan cliënten. Tussen de collega's van dagbesteding en het ambulante team is een goede afstemming en samenwerking. Buiten werktijd gaan we, voor wie wil, ook regelmatig een hapje eten met elkaar.
Zodra je van start gaat zal je middels een online training kennis maken met de doelgroep en de organisatie. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
Wat wij bieden - een jaarcontract voor 24 uur per week (met uitzicht op een vast contract)
- een salaris van €2.381,- tot maximaal €3.452,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek volgens de CAO gehandicaptenzorg (FWG 45)
- in mei een CAO-verhoging van 3,2%
- reiskostenvergoeding
- 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
- 144 vakantie-uren per jaar en 57 uur vrij in te zetten Balansverlof bij een 36-urige werkweek
- uitstekende pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
- de mogelijkheid om een vervolgopleiding te doen op onze kosten
- fietsplan en korting op een fitnessabonnement
- gratis personal coaching via Resilians
Wat wij vragen - je bent in het bezit van een hbo-diploma richting Zorg en Welzijn of Mens en Maatschappij, zoals SPH, Social Work of MWD of je bent bijna afgestudeerd
- je beschikt over rijbewijs B en eigen vervoer
- interesse in methodisch werken en het competentiegericht begeleiden van cliënten met hersenletsel
- je bent een stevige persoonlijkheid met goede communicatieve vaardigheden en gaat daadkrachtig, tactvol en geduldig te werk
- je hebt kennis van de NAH-doelgroep of bent bereid hier meer over te leren
- Verklaring Omtrent Gedrag (aanvraagprocedure via InteraktContour)
InteraktContour, verder met hersenletsel InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders.
Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten wij ons op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. We ondersteunen cliënten en hun naasten op het gebied van leven, wonen en werken. Dat doen we met behandeling, begeleiding, dagbesteding, 24-uurszorg en arbeidsre-integratie. Daarnaast bieden wij ondersteuning voor mantelzorgers in de gemeente Utrecht.
Word jij onze nieuwe senior begeleider ambulant? Wil je samen met ons het verschil maken voor mensen met hersenletsel? Dan maken we graag kennis met jou. Solliciteer via de button.
Goed om te weten:
- de vacature staat open tot en met vrijdag 31 maart aanstaande
- de gesprekken vinden plaats op donderdag 13 april
Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Ronald Elferink, senior begeleider ambulant in Oldenzaal, op 06 28 94 05 60 of met Inge Lansbergen, senior begeleider ambulant in Hengelo, op 06 51 74 62 66.
‘Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld’