Senior begeleider de Wielewaal in Enschede
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een volgende stap in je loopbaan?
Wil jij het begeleiden van cliënten combineren met het zorginhoudelijk coachen binnen het team? Zoek je waardevol en uitdagend werk in een plezierige werkomgeving waar aandacht is voor jou?

Wij zijn op zoek naar een gedreven en ambitieuze senior begeleider. Waarbij het geen pre is dat je op dit moment in de functie van senior begeleider werkt. Wij bieden de mogelijkheid om tijdens een coaching traject je te ontwikkelen in deze functie.

Als senior begeleider krijg je een belangrijke coachende rol met als doel het zorgproces rondom de cliënt te optimaliseren. Je levert een essentiële bijdrage aan een betekenisvol leven van cliënten en waardevol werk voor collega’s.

Kortom, een dynamische en uitdagende rol, waarin je al je capaciteiten kan benutten!

Dan is dit je kans!


Voor het team op locatie de Wielewaal in Enschede zijn wij op zoek naar een

Senior begeleider ( begeleider A2)
(24 - 28 uur per week)

Waar ga je werken?

De Wielewaal is een locatie voor 39 cliënten met 24-uurszorg, begeleiding en dagbestedingsactiviteiten. De begane grond heeft de beschikking over 12 zit-slaapkamers en deze zijn geschikt voor cliënten die o.a. zorg nodig hebben op het gebied van de ADL, gedrag en persoonlijke verzorging. Op de eerste, tweede en derde verdieping hebben cliënten de beschikking over een volwaardig appartement. De ondersteuningsvragen van de cliënten zijn divers. Het begeleiden bij ieders ontwikkeling staat centraal.

 Jij en de cliënt

Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Houd je oog voor de kwetsbaarheid, met name in relatie tot het ouder worden. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal.

 Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Je neemt hierin een ambassadeursrol en coacht, stimuleert en ondersteunt jouw collega’s binnen het team.

Als senior begeleider werk je multidisciplinair met je directe collega’s, met de manager en de gedragskundige. Samen heb je oog voor kwaliteit en professionele ontwikkeling; je streeft naar voortdurende verbetering van de kwaliteit van zorg.
Naast de coachende rol binnen het team, ben je ook begeleider. Je richt je op de talenten van de cliënt en houdt tegelijkertijd oog voor diens kwetsbaarheid. Samen geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien. Dit leg je vast in het digitale Ondersteuningsplan.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 4 (MMZ of vergelijkbaar agogisch) en beschikt bij voorkeur over een HBO werk- en denkniveau.
 • Kennis van en ruime ervaring in de Gehandicaptenzorg
 • Kennis van de sociale kaart
 • Ervaring in het coachen en stimuleren van collega’s of bereid je hierin te ontwikkelen
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Methodisch en systemisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • Met een helicopterview naar vraagstukken kijken en hierbij oplossingen aandragen

Inschaling

Wat bieden wij jou? 
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Mogen werken in een prachtige omgeving in Twente
 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden door interne en externe scholing en doorontwikkeling ( specialisatie, hbo-opleidingen, leerwerktrajecten)
 • Ruimte en regie om samen met jouw team de werktijden af te stemmen.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie senior begeleider is ingedeeld in functiegroep 45 (maximaal € 3.452,- bij een 36-urige werkweek). De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

De procedure

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie? Solliciteer dan vóór 5 december a.s. met jouw CV en motivatie via ZorgSelect.

Wil je eerst wat meer over weten over het werken bij de Wielewaal?

Neem vooral contact met ons op en wij vertellen je er alles over! Hiervoor kun je contact opnemen met Manouk Hielkema, manager De Wielewaal, via [email protected]

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Wielewaal in Enschede
Postcode 7523RH
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Hiervoor kun je contact opnemen met Manouk Hielkema, manager De Wielewaal, via [email protected]
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 22-11-2022
Reageer voor 05-12-2022
Ingangsdatum 01-01-2023
Nummer 115726
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn