senior begeleider thuis
InteraktContour

Informatie

Wil jij aan de slag op een dynamische en uitdagende werkplek? Ben jij iemand met een afgeronde hbo-opleiding richting Zorg en Welzijn of Mens en Maatschappij? En wil je graag werken met cliënten met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) met complexe problematiek? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Jouw rol

Als senior begeleider thuis binnen InteraktContour bezoek je de cliënten aan huis. Je helpt hen en hun naasten om meer regie te krijgen over hun dagelijks leven. Daarbij kun je te maken krijgen met diverse uitdagingen zoals psychische klachten of ontremming. Cliënten hebben meestal ook problemen op meerdere leefgebieden zoals werk, inkomen, relatie en gezondheid. Geen cliënt is hetzelfde. De een help je om zijn financiën op orde te krijgen, de ander bij de relatie met zijn partner. Je legt daarbij de regie bij de cliënt. Hij of zij bepaalt het tempo, jij stimuleert en motiveert. Je kunt goed luisteren en door op de juiste momenten door te vragen, ontdek jij de vraag achter de vraag en kun je hierop inspelen. Je bent vertrouwenspersoon voor je cliënten én voor hun naasten en hebt oog voor alle relevante betrokkenen. Geduld, humor en empathisch vermogen zijn belangrijke eigenschappen voor deze functie.

Jouw werkplek

Jouw cliënten wonen in de gemeenten Hardenberg en Ommen. Dit is jouw werkgebied. Naast de fysieke contacten maken we bij afspraken met cliënten en collega's gebruik van digitale middelen. Deels vanuit huis werken is mogelijk.

Je wordt onderdeel van een leuk team dat bestaat uit collega's die individueel begeleiden en collega's die op de dagbestedingslocatie in Hardenberg werken. Je collega's staan altijd voor je klaar, we vinden het belangrijk om elkaar te ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden.

Op maandagochtend drinken we gezamenlijk (digitaal) een kop koffie en bespreken we de lopende zaken. Omdat je veel alleen op pad bent, is het prettig om te kunnen sparren en ook te leren van elkaars kwaliteiten. We zijn een zelforganiserend team en voelen ons verantwoordelijk voor wat we doen. We zoeken daarom een proactieve collega.
Voordat je van start gaat zal je middels een online training kennis maken met de doelgroep en de organisatie. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten wij ons op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. We ondersteunen cliënten en hun naasten op het gebied van leven, wonen en werken. Dat doen we met behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurszorg.

Wat wij bieden

  • een aanstelling op basis van een invalcontract
  • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €2.381,- tot maximaal €3.452,- bruto per maand (FWG 45) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
  • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
  • scholing in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel
Wat wij vragen

  • je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding richting Zorg en Welzijn of Mens en Maatschappij, zoals SPH, Social Work of MWD
  • ervaring met complexe problematiek en/of niet-aangeboren hersenletsel is een pre
  • je beschikt over rijbewijs B en eigen vervoer
  • Verklaring Omtrent Gedrag (aanvraagprocedure via InteraktContour)
Word jij onze nieuwe collega bij InteraktContour?

Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Wij leren jou graag kennen. Wie weet zijn wij een match! Je kunt reageren tot en met donderdag 2 juni aanstaande. Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour? Bel dan met Magda Castelein, senior begeleider thuis, op 06-83900458.

Meer informatie over de functie? In deze vlog neemt onze medewerker Carin je mee op pad voor een kijkje achter de schermen bij haar dagelijks werk als senior begeleider thuis bij InteraktContour.

Meer informatie over senior begeleiding thuis vind je hier

Bekijk ook onze overige vacatures


We werken met een kwetsbare groep cliënten. Voor hun veiligheid stellen wij het zeer op prijs als je gevaccineerd bent tegen Covid-19.


'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld'

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, individuele begeleiding Hardenberg
Postcode 7772 CE
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Inval
Externe url Bekijk
Functie(s) Ambulant Hulpverlener
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
begeleider ambulant
Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 12-05-2022
Reageer voor 03-06-2022
Nummer 110835

InteraktContour

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. De cliënten en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. We bieden daarvoor behandeling, begeleiding en 24-uurszorg in Oost- en Midden-Nederland.
Werken bij InteraktContour is met veel plezier werken met je hoofd, hart en handen. Samen werken de medewerkers aan de juiste ondersteuning voor mensen die te maken hebben met de complexe gevolgen van hersenletsel. Al onze medewerkers worden geschoold in de begeleiding van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Meer over InteraktContour