senior begeleider thuis
InteraktContour

Informatie

Ben jij iemand met een afgeronde hbo-opleiding richting Zorg en Welzijn of Mens en Maatschappij? En wil je graag werken met cliënten met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) met complexe problematiek? Dan is deze vacature misschien iets voor jou!

Jouw rol

Als senior begeleider thuis binnen InteraktContour bezoek je de cliënten aan huis. Je helpt hen en hun naasten om meer regie te krijgen over hun dagelijks leven. Daarbij kun je te maken krijgen met diverse uitdagingen, zoals psychische klachten of ontremming. Cliënten hebben meestal ook problemen op meerdere leefgebieden zoals werk, inkomen, relatie en gezondheid. Geen cliënt is hetzelfde. De één help je om zijn financiën op orde te krijgen, de ander bij de relatie met zijn partner. Je legt daarbij de regie bij de cliënt, maar je bent ook in staat om deze over te nemen waar nodig. Hij of zij bepaalt het tempo; jij motiveert en activeert. Je kunt goed luisteren en door op de juiste momenten door te vragen, ontdek jij de vraag achter de vraag en kun je hierop inspelen. Je bent vertrouwenspersoon voor je cliënten én voor hun naasten en hebt oog voor alle relevante betrokkenen. Geduld, humor en empathisch vermogen zijn belangrijke eigenschappen voor deze functie.

Je werkt voornamelijk individueel en bezoekt cliënten zelfstandig. Je bepaalt voor een groot deel zelf hoe jij je werkweek indeelt.

Jouw werkplek

Jouw cliënten wonen in de gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, De Wolden, Westerveld en Weststellingwerf. Dit is jouw werkgebied. Deels vanuit huis werken is mogelijk maar wanneer je even wat administratie wilt doen, kun je terecht bij onze dagbestedingslocatie in Meppel of Steenwijk. Of als je natuurlijk gewoon even wil bijpraten met collega's kun je hier ook terecht. Je werkt in een zelforganiserend team dat bestaat uit 12 collega's die verspreid over beide locaties op de dagbesteding werken en 6 collega's die cliënten thuis begeleiden.

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten wij ons op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. We ondersteunen cliënten en hun naasten op het gebied van leven, wonen en werken. Dat doen we met behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurszorg.

Wat wij bieden

  • een jaarcontract voor 24 uur per week (met uitzicht op een vast contract)
  • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €2.381,- tot maximaal €3.452,- bruto per maand (FWG 45) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
  • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
  • scholing in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel
  • gratis personal coach, fietsplan en korting op fitnessabonnement
Wat wij vragen

  • je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding richting Zorg en Welzijn of Mens en Maatschappij, zoals SPH, Social Work of MWD
  • ervaring met psychosociale begeleiding is een pre
  • je beschikt over rijbewijs B en eigen vervoer
  • Verklaring Omtrent Gedrag (aanvraagprocedure via InteraktContour)
Word jij onze nieuwe collega bij InteraktContour?

Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Wij leren jou graag kennen. Wie weet zijn wij een match! Je kunt reageren tot en met 1 juni a.s. Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour? Bel dan met Janet van Dam, senior begeleider thuis, op 06-22913502.

Meer informatie over de functie? In deze vlog neemt onze medewerker Carin je mee op pad voor een kijkje achter de schermen bij haar dagelijks werk als senior begeleider thuis bij InteraktContour.

Meer informatie over senior begeleiding thuis vind je hier


Bekijk ook onze overige vacaturesWe werken met een kwetsbare groep cliënten. Voor hun veiligheid stellen wij het zeer op prijs als je gevaccineerd bent tegen Covid-19.

'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld'

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, individuele begeleiding Meppel
Postcode 7944 BB
Stad Meppel
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Externe url Bekijk
Functie(s) Ambulant Hulpverlener
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
begeleider ambulant
Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 13-05-2022
Reageer voor 02-06-2022
Nummer 110868

InteraktContour

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. De cliënten en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. We bieden daarvoor behandeling, begeleiding en 24-uurszorg in Oost- en Midden-Nederland.
Werken bij InteraktContour is met veel plezier werken met je hoofd, hart en handen. Samen werken de medewerkers aan de juiste ondersteuning voor mensen die te maken hebben met de complexe gevolgen van hersenletsel. Al onze medewerkers worden geschoold in de begeleiding van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Meer over InteraktContour