Senior Begeleider
Zorggroep Manna

Functieomschrijving

Je kunt in het dagelijks leven op diverse manieren vastlopen. De gevolgen van het vastlopen worden vaak zicht- en voelbaar op het gebied van wonen, werk,  dag invulling, gezondheid, sociale relaties en/of financiën. Het team Begeleiding van Manna biedt integrale professionele ondersteuning en begeleiding op al deze  ‘‘leefgebieden” voor iedereen vanaf 18 jaar met een hulpvraag in de thuissituatie en/of beschermd en begeleid wonen.

Ben jij een ervaren begeleider, die stevig in de schoenen staat, grenzen kan stellen en bewaken, mensen in hun waarde kunt laten en beschikt over een flinke dosis humor? Lees dan vooral verder.

Organisatievisie
Manna levert ondersteuning en persoonlijke aandacht voor iedereen vanuit een christelijke basis. Voortdurend verbeteren en professionaliteit zijn voor onze medewerkers vanzelfsprekend.

Begeleid wonen (24 uurs zorg)
Voor onze locatie aan de Annastraat in Enschede zijn wij op zoek naar een enthousiaste en betrokken collega die samen met ons wil werken met het begeleiden van een complexe doelgroep. In deze locatie leveren we begeleid wonen aan (jong)volwassenen met diverse achtergronden waarbij de cliënt centraal staat. We vinden het belangrijk dat de cliënt in eerste instantie begeleiding krijgt, maar vooral leert om op eigen benen te staan. Het wooncomplex bestaat uit 20 studio’s/appartementen waarin vanuit een toegankelijke sfeer begeleiding aan de cliënten wordt aangeboden.

Wat houdt de functie in?
Als Senior begeleider heb je een diverse caseload. De problematieken kunnen uiteen lopen van cliënten met autisme, verslaving, LVB, multliproblematiek, psychosociale of psychiatrische ziektebeelden. Je kunt hierdoor te maken krijgen met complexe en onvoorspelbare situaties. Je wordt geacht om in crisissituaties adequaat te kunnen reageren  (alternatieven en adviezen aandragen) en te ondersteunen bij tegengestelde belangen en behoeften. Je biedt structuur, ondersteuning, een luisterend oor en werkt aan de doelen volgens het begeleidingsplan. Ons doel is dat cliënten zo zelfstandig mogelijk worden en de regie over hun leven zoveel mogelijk terug krijgen. In deze functie begeleidt je cliënten in hun eigen huis.

Door een nieuwe situatie binnen Manna is het de bedoeling dat je vanuit je functie meebouwt aan sterke werkprocessen en een samensturend team. Je hebt vanuit de verandering zelf invloed op het neerzetten van een prachtige locatie.

Functie eisen

Wat vragen wij?
Bij ons staan vier kernwaarden centraal. Je werkzaamheden doe je vanuit deze kernwaarden: Gelijkwaardig, betrouwbaar, verbindend en geloof in wat je doet.
In de samenwerking met je team sta je open in het geven en ontvangen van feedback, ben je positief ingesteld, altijd bereidt je collega te ondersteunen.  Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding op MBO niveau 4.

Inschaling

Wat bieden wij?
Het contract, met een vaste urenomvang, wordt in eerste instantie geboden voor bepaalde tijd met de intentie deze te verlengen voor onbepaalde tijd. Naast een goede werksfeer met enthousiaste collega’s en ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën bieden wij een salaris conform cao VVT in FWG 40 (€2.068,21 - €3.060,18). Daarnaast ontvang je reiskostenvergoeding, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Bijzonderheden

Vragen?
Heb je vragen over deze functie of locatie? Dan kan je, op werkdagen, contact opnemen met Hans Westra, locatieverantwoordelijke, op het telefoonnummer 06-30431787 of via [email protected]

Solliciteren
Herken jij je in het bovenstaande vacature? Reageren kan door uiterlijk 23 januari 2022 een motivatie en cv te mailen naar [email protected]

Wij vragen aan iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Manna
Locatie Zorggroep Manna - Annastraat Enschede
Postcode 7543 TL
Werkveld Verpleging & Verzorging
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Hans Westra
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 12-01-2022
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 23-01-2022
Nummer 73759
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Manna

Manna biedt een totaal pakket zorg, ondersteuning en persoonlijke aandacht aan burgers in Twente met een ondersteunings- en/of zorgvraag. We doen dit liefdevol, dichtbij, in uw eigen context en bij u thuis of in kleine locaties. Onze zorg- en dienstverlening wordt verleend door gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers. We doen dit vanuit kleine teams, lokaal in de wijk. De teams zijn slagvaardig en zichtbaar. De verantwoordelijkheid ligt laag. In onze houding willen we cliënten en bewoners van de locaties uitdagen in het nemen en benutten van eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden. Manna verbindt en zet het (in)formeel (christelijk) netwerk rond elke cliënt in.

Meer over Zorggroep Manna