Senior Business Controller
Cosis

Functieomschrijving

Kom jij de afdeling Business Control versterken?
In verband met uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een Senior Business Controller. Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staan? Solliciteer en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Cosis is een grote zorgorganisatie waar ongeveer 4.000 medewerkers dagelijks met hart voor de zorg hulp bieden aan kwetsbare mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking. Met ruim 200 locaties zijn onze medewerkers altijd dicht bij onze cliënten. De ondersteunende diensten, waaronder Business Control, zijn ondergebracht in het Cosis Servicecentrum.

Functie inhoud
De rol van Senior Business Controller is uitdagend en divers. Met jouw brede blik werk je (o.a. projectmatig) aan onderwerpen op het raakvlak van finance, business en strategie. In een team van 7 (senior-)business controllers ga je aan de slag om het verschil te maken en van waarde te zijn voor Cosis. Hierbij staat onze bedoeling “Business Control ondersteunt collega’s bij het maken van weloverwogen keuzes die het organisatiebelang dienen” centraal.

Gezien de omvang en dynamiek van de organisatie willen wij ons team graag versterken met een stevige Business Controller die kritisch en onafhankelijk denkt, maar opereert als een teamspeler. Je bent vanuit jouw rol een belangrijke sparringpartner van het (zorg)management, de business en andere ondersteunende afdelingen. Vanuit een brede blik en interesse signaleer je tijdig kansen en risico’s en maak je een vertaalslag naar concrete plannen, voorstellen en acties. Je weet adviezen helder over te brengen en waar nodig ben je ook zelf aanjager van potentiële verbeteringen.
 
Je bent hierin zichtbaar, zoekt verbinding met je omgeving en bent bekend (of leergierig om deze te leren kenen) met de trends binnen onze sector en vakgebied. Als Senior Business Controller werk je nauw samen met andere disciplines binnen Cosis en weten zowel interne als externe partijen je gemakkelijk te vinden. Je werkt resultaatgericht, je hebt passie voor je vak en bent in staat je omgeving mee te nemen.

Wij verwachten dat jij (vanuit jouw vakgebied):

 • het management gevraagd en ongevraagd adviseert;
 • leidend bent of participeert in (organisatie brede) projecten;
 • waar nodig voorkomende werkzaamheden binnen het team coördineert;
 • waar nodig fungeert als aanspreekpunt en ook de ontwikkeling van zowel het team als individu stimuleert en motiveert;
 • ook jezelf blijft ontwikkelen.

Het opstellen van financiële en strategische (scenario-)analyses en de (bestuurlijke) informatievoorziening zijn tevens onderdeel van de werkzaamheden.

Functie eisen

Gezien de opgave denken wij aan een nieuwe collega die:

 • een (bedrijfs-)economische / bedrijfskundige opleiding op tenminste hbo+ niveau heeft afgerond;
 • beschikt over aantoonbare meerjarige ervaring in een vergelijkbare functie met een goede “track-record”;
 • kennis heeft van en affiniteit met bestuurlijke informatievoorziening/business intelligence;
 • ervaring heeft met projectmatig werken, ook in de rol van projectleider;
 • samenwerkingsgericht, communicatief sterk en organisatiesensitief is;
 • beschikt over een helikopterview, maar ook een hands-on mentaliteit.

Een voorwaarde voor het werken bij Cosis is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd voor indiensttreding.

Wat bieden wij?

Geboden wordt een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie om over te gaan tot een vaste aanstelling. Dit samen met een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO voor de Gehandicaptenzorg. De functie is ingeschaald in FWG 60. Vanuit Cosis kun je aanvullend gebruik maken van een breed opleidingsaanbod en zijn er veel mogelijkheden om te leren en ontwikkelen. Ook biedt Cosis veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit.

Het betreft een functie voor 32-36 uur per week.

Bijzonderheden

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden en is dit een baan die bij jou past?
Indien je geïnteresseerd en aantoonbaar gekwalificeerd bent, verzoeken wij je te reageren met toezending van jouw CV en motivatie, door op de knop ‘solliciteren’ te klikken. Wij ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk donderdag 21 februari 2019.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met: Sipko de Groot (hoofd Financiën), via telefoonnummer: 06-22988210. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 8 maart 2019. De uitnodigingen worden voor 1 maart 2019 verstuurd.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.  Een referentieonderzoek maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure en een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 2019-909
Organisatie Cosis
Locatie Cosis Servicecentrum
Postcode 9405 VB
Stad Assen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Controller
Publicatiedatum 07-02-2019
Reageer voor 22-02-2019
Nummer 43563

Cosis

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Meer over Cosis