Psycholoog/Orthopedagoog
Aveleijn

Functieomschrijving

Heb jij de ambitie om bij te dragen aan het meest optimale ondersteuningsaanbod voor  cliënten met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek? Word je als ervaren professional geprikkeld door complexe hulpvragen? En doe je dat graag binnen een professionele, dynamische en financieel gezonde omgeving?

 Wij zijn op zoek naar een: 

Psycholoog/Orthopedagoog

in de functie van  

(Senior) Gedragskundige

minimaal 24 uur per week

Jij als gedragskundige
Vanuit de afdeling Zorgondersteuning en Behandeling (ZOB) adviseer je, op basis van psychodiagnostische beeldvorming, over de best mogelijke ondersteuning en behandeling van cliënten met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals autisme, grensoverschrijdend gedrag, trauma of psychiatrische stoornissen. Je deelt jouw kennis met begeleiders en formuleert en bewaakt, in samenspraak met de manager en andere disciplines, kwaliteitsnormen met betrekking tot het leefklimaat en de inhoud van de zorg- en dienstverlening. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van individuele behandelplannen. 

Jij en het team
Je maakt onderdeel uit van een professionele afdeling (ZOB), waar multidisciplinair gewerkt wordt en veel aandacht is voor reflectie, coaching en werkbegeleiding. Een belangrijk kenmerk is de innovatieve kracht, waarbij de vraag van de cliënt centraal staat en je samenwerkt aan de beste kwaliteit van advies en begeleiding. De afdeling bestaat uit ruim 80 medewerkers van diverse disciplines, zoals gedragskundigen, psychologisch assistentes, vaktherapeuten, verpleegkundigen, een psychiater en artsen.

Het Behandel- en Adviescentrum
In het behandel- en adviescentrum (BAC) zijn behandelaren werkzaam die interne- en externe behandel- en diagnostiekvragen van cliënten uitvoeren. Behandeling bestaat uit diverse psychologische behandelingen gericht op angst, trauma, stemming, zelfbeeld, weerbaarheid, ontwikkelingsstoornissen. Daarnaast vinden er behandelingen plaats gericht op verslaving, al dan niet in samenwerking met Tactus en eet- en slaapproblemen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten behandeling passend bij de hulpvraag zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR, psychomotore therapie (PMT), creatieve therapie en systeemtherapie.

Voor jou als (senior) gedragskundige zijn er mogelijkheden om behandeling te geven binnen zowel ons behandel- en adviescentrum als binnen onze locaties met uiteenlopende doelgroepen en (behandel-) vraagstukken. We gaan graag met je in gesprek over jouw wensen en mogelijkheden en de wijze waarop we jouw talenten het best kunnen inzetten ten behoeve van onze organisatie en jouw professionele ontwikkeling.

Functie eisen

Je hebt:

 • een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek of psychologie;
 • minimaal vijf jaar relevante werkervaring
 • specifieke kennis van en relevante werkervaring met diagnostiek en behandeling van cliënten met een verstandelijke beperking en de bijbehorende gedrags- en/of psychiatrische problematiek;
 • een goed ontwikkeld kwaliteitsgevoel;
 • een rijbewijs en een auto.

Je bent:

 • respectvol en oplossingsgericht;
 • advies- en communicatief vaardig;
 • zelfstandig, maar ook een teamspeler.

Je kunt:

 • relativeren, hebt inzicht in eigen handelen en staat open voor feedback;
 • uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus.

Inschaling

We bieden:

 • Ontwikkelingsmogelijkheden in scholing (waaronder GZ- en OG-opleidingsplaatsen);
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving: Aveleijn behoort tot een van de beste werkgevers https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is, afhankelijk van achtergrond en ervaring, ingedeeld in functiegroep 60 of 65 (maximaal €4.499,- respectievelijk €5.296,- o.b.v. 36 uur);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Bijzonderheden

Procedure

Ben je geïnteresseerd en wil je direct solliciteren?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Christien Rippen, manager Zorgondersteuning en Behandeling, te bereiken via 074-2556600. Je sollicitatie, voorzien van CV, kun je insturen via Zorgselect.

Het inwinnen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Liever eerst een kop koffie drinken?
Ben je geïnteresseerd geraakt en benieuwd naar de mogelijkheden die deze functie jou kan bieden? Wil je eerst vrijblijvend een kop koffie komen drinken met een van onze gedragskundigen die jou meer kan vertellen over het werken bij Aveleijn? Maak dan een afspraak via het secretariaat van de afdeling ZOB, te bereiken via 074-2556600.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, afdeling ZOB in Borne
Postcode 7622 GW
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Christien Rippen, manager Zorgondersteuning en Behandeling, te bereiken via 074-2556600.
Functie(s) Gedragskundige
Orthopedagoog
Psycholoog
Psycholoog GZ
Publicatiedatum 15-11-2019
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 01-02-2020
Nummer 45967
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn