Senior Gedragskundige
Aveleijn

Functieomschrijving

Heb jij de ambitie om bij te dragen aan het meest optimale ondersteuningsaanbod voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende problematiek? Word jij als ervaren professional geprikkeld door complexe hulpvragen? Doe je dat graag binnen een professionele, dynamische en financieel gezonde omgeving?

Wij zijn op zoek naar een

Senior Gedragskundige
(24 - 36 uur per week)

Jij en het team
Je maakt onderdeel uit van de afdeling Zorgondersteuning en Behandeling (ZOB) waar multidisciplinair gewerkt wordt en veel aandacht is voor reflectie, coaching en werkbegeleiding. Een belangrijk kenmerk is de innovatieve kracht, waarbij de vraag van de cliënt centraal staat en je samenwerkt aan de beste kwaliteit van advies en begeleiding. De afdeling bestaat uit ruim 80 medewerkers van diverse disciplines, zoals gedragskundigen, psychologisch assistentes, vaktherapeuten, verpleegkundigen, een psychiater en artsen.

Jij als gedragskundige
Op basis van psychodiagnostische beeldvorming adviseer je over de best mogelijke ondersteuning en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals autisme, grensoverschrijdend gedrag, trauma of psychiatrische stoornissen. Je deelt jouw kennis met begeleiders en formuleert en bewaakt, in samenspraak met de manager en andere disciplines, kwaliteitsnormen met betrekking tot het leefklimaat en de inhoud van de zorg- en dienstverlening. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van individuele ondersteuningsplannen. 

Locatie en cliënten
Als Gedragskundige ben jij gekoppeld aan De Gravenallee in Denekamp en samen met een collega Gedragskundige ben jij betrokken bij deze locatie. De Gravenallee is een woon- en dagbestedingslocatie waar intensieve behandeling en begeleiding (IBB) wordt geboden. Er wonen 32 cliënten met complexe problematiek, waarvan de meesten met een VG7 indicatie. Er zijn cliënten die meerzorg ontvangen. De Gravenallee is een WZD-geregistreerde accommodatie waar sprake is van onvrijwillige zorg.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • een afgeronde universitaire opleiding orthopedagogiek of psychologie
 • relevante werkervaring met de LVB-doelgroep en de bijbehorende complexe gedrags- en/of psychiatrische problematiek/verslaving
 • kennis van de Wet Zorg en Dwang
 • een goed ontwikkeld kwaliteitsgevoel

Je bent:

 • respectvol, doortastend en oplossingsgericht
 • advies- en communicatief vaardig
 • zelfstandig, maar ook een teamspeler

Je kunt:

 • relativeren, hebt inzicht in eigen handelen en staat open voor feedback
 • uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus

Inschaling

Wat bieden we jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/ Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden in scholing, coaching en takenpakket
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving 
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 65 (maximaal € 5.476,- bij een 36-urige werkweek). De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

De procedure
Is bovenstaande functieomschrijving helemaal waar je naar op zoek bent?
Solliciteer dan vóór 22 oktober met jouw CV en motivatie via Zorgselect.

Wil je meer informatie? Hiervoor kun je contact opnemen met Christien Rippen, manager ZOB, te bereiken via 074-2556600 of c.rippen@aveleijn.nl.

De sollicitatiegesprekken worden gepland op dinsdag 27 oktober.

Het inwinnen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Liever eerst een kop koffie drinken?
Ben je geïnteresseerd geraakt en benieuwd naar de mogelijkheden die deze functie jou kan bieden? Wil je eerst graag een kop koffie komen drinken zodat we je meer kunnen vertellen over het werken bij Aveleijn? Maak dan een afspraak via het secretariaat van de afdeling ZOB, te bereiken via 074-2556600 en dan zien we elkaar snel.

Gaat je voorkeur uit naar het werken met een andere doelgroep? Neem dan gerust contact met ons op om hierover van gedachten te wisselen. We gaan graag met je in gesprek over jouw wensen en mogelijkheden en de wijze waarop we jouw talenten het best kunnen inzetten ten behoeve van onze organisatie en jouw professionele ontwikkeling.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, afdeling ZOB in Borne
Postcode 7622 GW
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Christien Rippen, manager ZOB, c.rippen@aveleijn.nl
Functie(s) Gedragskundige
Orthopedagoog
Psycholoog GZ
Publicatiedatum 10-09-2020
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 22-10-2020
Nummer 54702
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn