Senior Gedragswetenschapper (ZZP) - 32 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Ben jij de stevige, doortastende en ervaren Gedragswetenschapper die wij zoeken? Heb je affiniteit met onze doelgroep en wil je graag onderdeel uitmaken van ons team? Dan bieden wij jou de uitdagende functie van Senior Gedragswetenschapper op onze locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn voor 32 tot 36 uur per week. Deze rol kan in overleg ook tijdelijk op ZZP basis worden ingevuld.

Wat ga je doen
In deze rol ben je mede verantwoordelijk en sterk adviserend voor het behandelaanbod en het methodische behandelklimaat op de locatie Rijnhove. Je werkt mee aan het ontwikkelen en realiseren van de gestelde doelen zoals opgenomen in het locatieplan. Je bent een vraagbaak voor de collega´s Gedragswetenschappers binnen de locatie en bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan behandelteams bij complexe casuïstiek en je bent actief betrokken bij de vertaling van concern-beleidskaders naar het inhoudelijk locatiebeleid. Dit doe je in afstemming met het locatiemanagement voor wie je bij veel onderwerpen een eerste aanspreekpunt bent. Je denkt mee over en bouwt mee aan innovatie en versterking. Je vervult een voorbeeldfunctie naar collegas en draagt beleid en cultuur in woord en daad uit. Locatie overstijgende zaken kunnen bestaan uit voorbereiden van inspectie zaken, HKZ bezoeken, en, in samenwerking met de afdeling onderzoek van Horizon, het mede ontwikkelen van nieuwe vormen van behandelaanbod.

Locatie Rijnhove biedt zorg aan jeugdigen (12-18 jaar) met ernstige gedragsproblemen en om deze op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, vak-therapeuten, verpleegkundige en een psychiater werken samen met de jeugdigen. Daarnaast hebben ook de ouders een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open en gesloten jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jeugdigen die er zonder hulp niet uitkomen.

Op de locatie Rijnhove hebben we gesloten en open groepen, het Trainingshuis en de gezinsbehandeling, hierbij horen ook de gezinshuizen op locatie. Hierin spelen we in op de maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van open, gesloten en ambulante jeugdzorg en de daarbij behorende dynamiek. We willen de beste in Nederland zijn door het bieden van hoog specialistische jeugdzorg.

Wat vragen wij van jou
  • Je bent in het bezit van een academisch diploma in psychologie en of (ortho)pedagogische/agogische richting;
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante ervaring in een soortgelijke functie;
  • In de hectiek en onvoorspelbaarheid stel jij de juiste prioriteiten door goed te kunnen analyseren en ben je in staat om adequaat te schakelen door besluitvaardig te handelen;
  • Van nature streef je hierin naar verbinding, optimale samenwerking en het delen van kennis. Je beschikt over de juiste instelling en je onderschrijft daarmee zichtbaar onze kernwaarden en organisatieprincipes;
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met trauma- en hechtingsproblematiek en weet hoe groepswerk en individuele behandeling hierop aansluit (of bent bent bereid dit te ontwikkelen).
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)

Wat bieden wij jou
  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg, schaal 11 (€ 3240,13 tot en met € 4869,26), ZZP tarief in overleg;
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Solliciteer en contact
Ben jij de Senior Gedragswetenschapper die zich in dit profiel herkent en denkt "ja, dit wil ik!"? Solliciteer dan direct! Wij gaan graag met jou in gesprek. Voor vragen en extra informatie kan je contact opnemen met Eelco Knops, Locatie Manager Rijnhove op het telefoonnummer 088-9961700

Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure bij gelijke geschiktheid. Voor iHUB is diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie waardevol. Sollicitanten die een afspiegeling zijn van onze eigen cliënten (culturele, etnische en seksuele diversiteit en/of ervaringsdeskundigheid met de problematiek en hulpverlening) zijn van harte welkom.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
Externe url Bekijk
Functie(s) Gedragskundige
Publicatiedatum 21-02-2022
Reageer voor 21-06-2022
Nummer 108276

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon