Senior HR-Adviseur (24-28 uur)
Laboratorium Pathologie Oost Nederland

Wat ga je doen?

Als ervaren Senior HR-adviseur houd je van de volle breedte van je vak. Je hebt een proactieve adviesfunctie op HR-gebied richting het directieteam (DT) en je hebt zitting in het managementteam (MT). In deze allround functie rapporteer je aan de Directeur/Bestuurder van LabPON. Samen met het team Personeels- en Salarisadministratie vorm je het aanspreekpunt voor de leidinggevenden op het vlak van HR. Hierbij:

 • Geef je advies aan de directie en het management over veel verschillende onderwerpen, zowel op operationeel als tactisch niveau;
 • Draag je, als lid van het MT, op strategisch niveau bij aan de HR-beleidsvisie en de lange termijn ontwikkeling voor de organisatie en HR. Je adviseert tevens de Directeur/Bestuurder bij specifieke (strategische) personeels- en organisatievraagstukken;
 • Heb je een belangrijke rol bij organisatie-, team- en leiderschapsontwikkeling;
 • Bied je ondersteuning aan het management bij de verzuimbegeleiding;
 • Heb je kennis van arbeids-juridische vraagstukken;
 • Zorg je dat de kwaliteitssystemen vanuit HR op orde zijn en het HR-beleid past bij de wensen en eisen van de organisatie en haar omgeving;
 • Draag je zorg voor een goede adequate administratieve verwerking van alle HR-vraagstukken c.q. zaken voor de medewerkers van het laboratorium.

Naast het reguliere HR werk zijn er altijd een aantal projecten die vanuit HR opgepakt worden. Op dit moment zijn dat bijvoorbeeld het updaten van het functiehuis en verder vormgeven hiervan en het laten uitvoeren van een medewerkeronderzoek.

Wat vragen wij van jou?

Je bent open en eerlijk, verbindend, kunt goed luisteren, bent ontwikkelingsgericht, hebt oog voor de ander en je kunt zelfstandig je eigen koers varen. Je bent een stevige gesprekspartner, enthousiast, een teamspeler, iemand die mensen mee kan krijgen. Naast deze competenties beschik je ook over:

 • Een afgeronde HBO opleiding Personeel en Arbeid of een vergelijkbare opleiding, aangevuld met voor het vakgebied relevante opleidingen/trainingen;
 • Ruime werkervaring als allround HR-adviseur in een zelfstandige setting;
 • Uitstekende advies- en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Kennis van en ervaring met verandertrajecten;
 • Een empathische maar ook pragmatische instelling en analytisch vermogen;
 • Ervaring met (medische) professionals en een procesgerichte organisatie is een pré;
 • Kennis van RAET of een vergelijkbaar personeelssysteem;
 • Affiniteit met de zorg en eventueel de CAO-Z (of een vergelijkbare CAO) en AMS is een pré.

Wat hebben we jou te bieden?

Je gaat aan de slag in een organisatie die in beweging is en volop uitdagingen biedt. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen, de functie wordt ingeschaald op basis van kennis en ervaring. Daarnaast kun je rekenen op een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Bijzonderheden

Wat moet je weten over LabPON?

LabPON staat voor Laboratorium Pathologie Oost-Nederland. Wij zijn gevestigd in Hengelo (Ov) en voeren pathologie onderzoek uit voor de ziekenhuizen en huisartsenpraktijken in de regio’s Twente, Achterhoek-Oost en Hardenberg. Het laboratorium is een van de grootste perifere pathologie laboratoria van Nederland en maakt gebruik van state of the art technieken en apparatuur. LabPON is organisatorisch verdeeld in de afdelingen Histologie, Cytologie, Moleculaire pathologie en Medische administratie. Hier werken in totaal 18 pathologen, een KMBP’er en circa 90 analisten en medisch- administratief medewerkers. LabPON werkt op facilitair gebied samen met het Laboratorium Microbiologie Twente Achterhoek (LabMicTA), welke in hetzelfde pand is gevestigd.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met drs. R.E.P.  Hamoen, Directeur/bestuurder, telefoon (088) 537 4500.

Ben je enthousiast geworden?

Mail je sollicitatie uiterlijk 27 oktober 2020 naar de heer J. Abbink, senior HR-adviseur via j.abbink@labpon.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10 november 2020 in de middag.

Type Vacature
Organisatie Laboratorium Pathologie Oost Nederland
Locatie Laboratorium Pathologie Oost Nederland in Hengelo
Postcode 7555BB
Stad Hengelo
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Ziekenhuizen
Functie(s) Manager P&O
Personeelsadviseur
Publicatiedatum 14-10-2020
Reageer voor 27-10-2020
Ingangsdatum 14-10-2020
Nummer 55390
Doorsturen Bekijk PDF

Laboratorium Pathologie Oost Nederland

LabPON staat voor Laboratorium Pathologie Oost Nederland, wij zijn gevestigd in Hengelo(Ov) en voeren pathologisch onderzoek uit voor de ziekenhuizen en huisartsenpraktijken in de regio's Twente en Achterhoek-Oost. Het laboratorium maakt gebruik van state of the art technieken en apparatuur. LabPON is organisatorisch verdeeld in de afdelingen Histologie, Cytologie, Moleculaire pathologie en Medische administratie. Hier werken in totaal circa 17 pathologen en 90 analisten en medisch- administratief medewerkers. LabPON werkt op facilitair gebied samen met het Laboratorium Microbiologie Twente Achterhoek, dat in hetzelfde pand is gevestigd.

Meer over Laboratorium Pathologie Oost Nederland