senior/individueel begeleider
InteraktContour

Informatie

Ben jij iemand met een afgeronde hbo-opleiding richting Zorg en Welzijn of Mens en Maatschappij? Vind je het een uitdaging om het werken op de dagbesteding te combineren met individuele begeleiding aan huis? En wil je graag werken met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) cliënten met complexe problematiek? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Jouw rol

Als senior begeleider op de dagbesteding werk je samen met je collega's aan het ontwikkelen, voorbereiden en uitvoeren van activiteiten voor mensen met hersenletsel. Elke cliënt krijgt een zorgplan op maat, dat je samen met de cliënt maakt. Je kijkt daarbij naar wat een cliënt kan én wil bereiken. Voor de één is dat contact met lotgenoten of het trainen van de fijne motoriek, voor de ander re-integratie op de arbeidsmarkt.

Elke dag worden er diverse activiteiten gegeven, aan de hand waarvan de cliënten aan hun doelen kunnen werken. Je denkt creatief mee in het bedenken en begeleiden van deze activiteiten. Deze lopen uiteen van schilderen tot technische activiteiten zoals computerles. Tijdens deze groepsactiviteiten ondersteun je iedere cliënt op een manier die hem of haar past. Je motiveert de cliënt om zoveel mogelijk zelf te doen. Ondertussen behoud je overzicht over de groep. ADL-handelingen behoren eveneens tot je taken.

Daarnaast werk je een aantal uur als individueel begeleider. Je bezoekt hiervoor jouw cliënten aan huis. Je helpt hen en hun naasten om meer regie te krijgen over hun dagelijks leven. Daarbij kun je te maken krijgen met diverse uitdagingen, zoals psychische klachten of ontremming. Cliënten hebben meestal ook problemen op meerdere leefgebieden zoals werk, inkomen, relatie en gezondheid. Geen cliënt is hetzelfde. Je bent vertrouwenspersoon voor je cliënten én voor hun naasten. Je hebt oog voor alle relevante betrokkenen. Geduld, humor en empathisch vermogen zijn belangrijke eigenschappen voor deze functie.

Jouw werkplek

De eenheid Maatschappelijke Ondersteuning draagt zorg voor de begeleiding van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). We begeleiden cliënten en hun naasten thuis of in een groep. De 24 lokale teams werken verspreid over een vijftigtal gemeenten in Midden- en Oost-Nederland.

De dagbestedingslocatie in Nijverdal is jouw werkplek. De cliënten geven jou, samen met je collega's, een warm welkom. Er wordt hard gewerkt, maar daarnaast is er ook ruimte voor gezelligheid. Je werkt in een zelforganiserend team dat bestaat uit senior begeleiders en individueel begeleiders.
Het leuke van deze functie is de combinatie van het werken op de dagbesteding in Nijverdal, met individuele begeleiding van cliënten aan huis in de gemeente Hellendoorn.
Je zult ongeveer 8 uur per week op de dagbesteding werken en ongeveer 8 uur per week cliënten individueel begeleiden.

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten wij ons op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. We ondersteunen cliënten en hun naasten op het gebied van leven, wonen en werken. Dat doen we met behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurszorg.

Wat wij bieden

 • een jaarcontract voor 16 uur per week, met de mogelijkheid tot meer uren (met uitzicht op een vast contract)
 • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €2.025,- tot maximaal €2.993,- bruto per maand (FWG 40) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
 • jouw uren in de functie van individueel begeleider worden uitbetaald in FWG 45 (minimaal € 2.151,- tot maximaal € 3.289,-)
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
 • scholing in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel
 • de mogelijkheid om op onze kosten een vervolgopleiding volgen
 • gratis personal coach, fietsplan en korting op fitnessabonnement

Wat wij vragen

 • je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding richting Zorg en Welzijn of Mens en Maatschappij, zoals SPH, Social Work of MWD
 • je hebt ruime ervaring met collega's coachen en aanspreken, feedback geven én ontvangen van collega's, samenwerkingspartners en cliënten
 • je hebt goede communicatieve vaardigheden, waarin je daadkrachtig, maar met tact en geduld te werk gaat
 • ervaring met psychosociale begeleiding is een pre
 • je beschikt over rijbewijs B en eigen vervoer
 • Verklaring Omtrent Gedrag (aanvraagprocedure via InteraktContour)

Word jij onze nieuwe collega bij InteraktContour?

Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Wij leren jou graag kennen. Wie weet zijn wij een match! Je kunt reageren tot en met dinsdag 18 januari aanstaande. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 4 februari. Een meeloopdag is onderdeel van de selectieprocedure.
Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour? Bel dan met Dieske Stobbelaar, senior begeleider, op 06-82675566.

Meer informatie over de dagbestedingslocatie in Nijverdal/Hellendoorn bekijk je hier

Bekijk ook onze overige vacatures


We werken met een kwetsbare groep cliënten. Voor hun veiligheid stellen wij het zeer op prijs als je gevaccineerd bent tegen Covid-19.


'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld'

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, dagbesteding Hellendoorn-Nijverdal
Postcode 7443 BN
Stad Nijverdal
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Externe url Bekijk
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Ambulant Hulpverlener
Publicatiedatum 04-01-2022
Reageer voor 19-01-2022
Nummer 74235

InteraktContour

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. De cliënten en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. We bieden daarvoor behandeling, begeleiding en 24-uurszorg in Oost- en Midden-Nederland.
Werken bij InteraktContour is met veel plezier werken met je hoofd, hart en handen. Samen werken de medewerkers aan de juiste ondersteuning voor mensen die te maken hebben met de complexe gevolgen van hersenletsel. Al onze medewerkers worden geschoold in de begeleiding van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Meer over InteraktContour