senior woonbegeleider
InteraktContour

Informatie

Ben jij iemand met ervaring op het gebied van begeleiding en toe aan een volgende stap? Wil je verantwoordelijk zijn voor de regie van het zorgproces? Dan is deze vacature als senior woonbegeleider iets voor jou!

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel heeft veel impact op het leven van de cliënt en dat van hun naasten. Met gespecialiseerde zorg en ondersteuning richten wij ons op wat nog mogelijk is. De eenheid Zorg en Wonen biedt 24-uurszorg en begeleiding op onze woonlocaties verspreid over Midden- en Oost-Nederland.

Jouw werkplek

Woonlocatie Burgelstee is gelegen in de sfeervolle binnenstad van Kampen. We bieden hier begeleid wonen met 24-uurszorg aan 22 bewoners met aangeboren of niet-aangeboren hersenletsel. Zij beschikken over een eigen appartement. Van ons krijgen zij zorg en begeleiding om te kijken wat nog wel kan. Om te helpen meer grip te krijgen op hun leven, op het gebied van leven, wonen en werken.

Op de locatie wordt gewerkt in twee zorgteams. Het ene team biedt voornamelijk verpleegkundige zorg aan mensen met aangeboren hersenletsel en niet-aangeboren hersenletsel. Het andere team biedt voornamelijk begeleiding aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Voor dit team is deze vacature.
Samen bestaan deze twee teams uit 32 gewaardeerde collega's. Het is hard werken met ruimte voor gezelligheid. Je wordt gestimuleerd om mee te denken wat anders kan of beter. Jezelf blijven ontwikkelen staat daarbij centraal.

Jouw rol

Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor cliënten met hersenletsel is dit niet altijd vanzelfsprekend. Structuur, duidelijkheid en creatieve oplossingen, dat is waar onze cliënten behoefte aan hebben. Soms kan een cliënt niet goed uitleggen waarom hij boos of verdrietig is en uit dit op een verbale of non-verbale manier. Jij laat je hier niet door afschrikken, maar blijft de verbinding zoeken. Je gaat op zoek naar de betekenis van het gedrag, samen met de cliënt. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. De zorgvragen verschillen per cliënt, maar bij iedere cliënt is er behoefte aan vertrouwen en interactie.

Je stelt in samenwerking met de cliënt een zorgplan op en formuleert doelen. Wat wil een cliënt weer zelf kunnen? Waar moet aan gewerkt worden? Elke cliënt vraagt om andere zorg. Jij zorgt ervoor dat het zorgplan wordt uitgevoerd. Tegelijkertijd stuur je de woonbegeleiders in je team aan. Ook onderhoud je de contacten met externe partijen. Je regelt bijvoorbeeld dat er reparaties van appartementen uitgevoerd worden. Of je zorgt dat die ene rolstoel gekeurd wordt. Regelmatig evalueer je het zorgplan samen met de cliënt. Als het nodig is, schakel je interne of externe deskundigen in, zoals een psycholoog of maatschappelijk werker.

Wat wij bieden
 • jaarcontract voor 24-28 uur per week (met uitzicht op een vast contract na 1 jaar bij goed functioneren)
 • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €1.963,- tot maximaal €2.902,- bruto per maand (FWG 40) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
 • volgend jaar juni een loonsverhoging van ruim 3%
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
 • scholing in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel
 • op onze kosten een vervolgopleiding volgen (zoals hbo-verpleegkunde of Social Work)
 • gratis personal coach, fietsplan en korting op fitnessabonnement
Wat wij vragen
 • je hebt minimaal een diploma in de zorg op niveau 4 (MMZ, SPW of VP)
 • je hebt kennis over en ervaring met het begeleiden van cliënten met complexe (psychische) problematiek
 • je bent een stevige persoonlijkheid door je opgedane levenservaringen, geduld en vasthoudendheid
 • je bent communicatief zeer vaardig
 • je bent bereid flexibele uren en onregelmatige diensten te werken (vroege en late diensten) en weekenddiensten
 • Verklaring Omtrent Gedrag
 • je bent per 1 januari 2021 beschikbaar
Word jij onze nieuwe senior woonbegeleider?

Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Wij leren jou graag kennen. Wie weet zijn wij een match! Je kunt reageren tot en met woensdag 28 oktober aanstaande. Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour? Bel dan met Alies Vroom, teamleider, op 06-83800161.

Meer informatie over woonlocatie Burgelstee bekijk je hier

Bekijk ook onze overige vacatures

We voeren onze sollicitatiegesprekken bij voorkeur face-to-face op de locatie als de dan geldende maatregelen dit toelaten. Uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.


'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld'

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, woonlocatie Burgelstee in Kampen
Postcode 8261 HK
Stad Kampen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Verpleegkundige
Verpleegkundige 4/6
Verpleegkundige niveau 4
Publicatiedatum 15-10-2020
Reageer voor 29-10-2020
Nummer 55412

InteraktContour

InteraktContour biedt zorg aan mensen met een lichamelijk beperking en mensen met hersenletsel. Dit kan zowel bij de mensen thuis (ambulante begeleiding), in een activiteitencentrum of op een woonlocatie. InteraktContour heeft kleinschalige voorzieningen in Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Samen met de cliënt en eventuele partner kijken we naar de zorgvraag en stellen we doelen. Samen benutten we mogelijkheden!

Meer over InteraktContour