Sociaal Pedagogisch Medewerker - Intramuraal / Begeleider
Zorggroep Achterhoek B.V.

Functieomschrijving

Functieomschrijving
Voor onze intramurale woonlocatie Groenendaal welke begin vorig jaar is geopend in Doetinchem zijn wij op zoek naar een Sociaal Pedagogisch medewerker.

De zorglocatie Groenendaal biedt 29 zelfstandige appartementen, met eigen sanitair en keuken. Hier wonen zowel VG cliënten als GGZ cliënten. Doordat de doelgroep divers is geeft dit uitdaging en dynamiek in je werk en zorgt dit er voor dat geen dag hetzelfde is. Als Sociaal Pedagogisch Medewerker in deze 24-uurs voorziening bied je ondersteuning aan cliënten om hen zo goed mogelijk zelfstandig deel te laten nemen aan de maatschappij. Je bent persoonlijke begeleider voor een aantal cliënten, waarbij je aan de hand van zorgdoelen hen begeleidt naar een zo groot mogelijke zelfredzaamheid. Ook begeleidt je vanzelfsprekend tijdens jouw dienst andere clienten als zij een hulpvraag hebben op dat moment.  Je bouwt een sociaal netwerk op voor de cliënt, of onderhoudt contacten met hen, je zorgt dat jouw cliënt een daginvulling heeft of werkt hier naar toe. Ook organiseer je activiteiten voor individuele en groepen cliënten. Daarnaast rapporteer je in het cliëntsysteem en signaleer je veranderingen in de situatie van de cliënt. Dit zodat alle disciplines rondom de cliënt, maar binnen de organisatie, op de hoogte worden gesteld en de best mogelijke zorg ingezet wordt.

Het betreft een functie waarbij de ondersteuning per cliënt verschillend is, maar door jouw ervaring weet jij hoe jij de cliënten het best kan begeleiden. Het is een afwisselende en uitdagende functie, waarin de eigen kracht van de cliënt centraal staat.

Wat je kan

 • Individuele hulpvraag en behoeften van de cliënt signaleren;
 • Signaleren van veranderingen in de situatie van de cliënt en dit rapporteren aan de leidinggevende;
 • Meedenken over de inhoud en vorm van activiteiten en voert deze uit;
 • Voortgang van de cliënt observeren en dit rapporteren;
 • Meedenken over de wijze van begeleiding en voorstellen doen ter verbetering;
 • Uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden ter bevordering van het leefklimaat van de cliënt, zoals huishoudelijke werkzaamheden en begeleiding in de (re)creatieve activiteiten.

Functie eisen

Wat je nodig hebt

 • Afgeronde MBO- of HBO opleiding: SPW, Social Work, SPH, MWD, SPV of aanverwant;
 • Relevante werkervaring;
 • Kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek van de cliënt;
 • Kennis van en inzicht in relevante methodieken;
 • Kennis van MS Office;
 • Beschikt over een analytisch vermogen en creativiteit
 • Beschikt over communicatieve en sociale vaardigheden met betrekking tot cliënten collega’s en derden;
 • Gaat integer om met persoonsgevoelige informatie van de cliënt;
 • Dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk, waarbij je ingeschaald wordt in schaal 5/6.

Het aantal uren zullen we in onderling overleg bepalen. We werken met 8-urige diensten binnen het tijdsbestek van 07.30 en 23.00 uur. 

Herken jij jezelf in bovenstaande tekst? Reageer dan snel! Gesprekken vinden plaats gedurende de looptijd van de vacature. Hebben we onze match nog niet gevonden, dan zoeken we wat langer door.

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Achterhoek B.V.
Locatie Zorggroep Achterhoek - Groenendaal
Postcode 7003 BA
Stad Doetinchem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO CAO Sociaal Werk
Informatie verkrijgen bij Esmee Gosselink & Agnes van den Brink
Functie(s) Begeleider wonen
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 19-07-2022
Ingangsdatum zo snel mogelijk
Reageer voor 20-08-2022
Nummer 112682
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Achterhoek B.V.

Wij bewegen mee.

De wereld verandert in een snel tempo en wij bewegen mee. Daardoor halen we iedere dag het beste uit onszelf. We zijn op  dagelijkse basis bezig met het verbeteren van onze zorg voor cliënten met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. 

De zorg die wij bieden is op maat en persoonlijk, deze zorg sluit aan bij de zorgvraag van cliënt. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt regie over zijn eigen leven houdt. Deze manier van zorg valt op. Onze zorg reikt daarom verder dan de Achterhoekse grenzen, van de Liemers naar de Veluwezoom tot aan Twente.

Werken bij Zorggroep Achterhoek betekent werken bij een organisatie die nooit stil staat. Onze organisatie heeft een open karakter. Dat merk je door de platte organisatiestructuur. Er is ruimte voor inspraak, innovatie en jouw ambitie. Onze organisatie kenmerkt zich door deskundige medewerkers die zorg anno nu bieden, waarbij we de cliënt centraal stellen.  En nee, innovatie is bij ons geen loze kreet. We bieden eigentijdse zorg door middel van bijvoorbeeld E-health en dagbesteding op locatie.

Ons brede zorgaanbod binnen onze organisatie maken een werkdag divers en uitdagend. Wij vinden vitaliteit, flexibiliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling belangrijk voor onze medewerkers. Je vind op onze locaties diverse mogelijkheden voor gezond eten en drinken, opties voor ontspanning en onze in-house gym. Medewerkers belonen ons niet voor niets met een 8,5!

Maak jij ook graag het verschil? Kom dan bij ons werken!

Meer over Zorggroep Achterhoek B.V.