Sociaal Pedagogisch Medewerker - Intramuraal
Zorggroep Achterhoek B.V.

Functieomschrijving

Functieomschrijving

Kom je werken bij De Elzen, dan kom je te werken in een omgeving die nooit stilstaat. Op deze locatie bieden wij 24/7 ondersteuning aan een groep cliënten met een (licht) verstandelijke beperking, psychische of psychosociale stoornis. Zij wonen hier tezamen in twee woningen, waarbij de cliënten de gezamenlijke ruimtes met elkaar delen.

De Elzen is een bijzondere locatie om te werken en een kweekvijver voor talent. Of je nu aan het begin van je carrière staat of er al middenin, wat je leert en doet op De Elzen, daar heb je je hele carrière profijt van.

Zo krijg je bij De Elzen te maken met complexe groepsdynamiek waarbij jij, samen met je collega’s, de juiste weg moet zien te vinden in wat het beste is voor de groep, maar ook individueel voor de cliënt. Bij de cliënten die hier wonen is er ook nog sprake van veel groeimogelijkheden. Samen met hen werk je concreet naar doelen toe, en dat maakt dat je op deze locatie echt het verschil kan maken.

Wat deze functie uitdagend maakt, is dat de ondersteuning per cliënt verschillend is. Geen dienst is dus hetzelfde. Verder kom je te werken in een team waarbij ook jouw mening en expertise er vanaf dag één toe doen.

Hoe je werkzaamheden er dan ongeveer uitzien? Je werkzaamheden bestaan onder andere uit begeleidingsgesprekken met een cliënt, ondersteuning bieden bij huishoudelijke taken en contact met verschillende maatschappelijke organisaties, familie of andere netwerkpartners onderhouden.

Daarnaast stel je zorgplannen op, rapporteer je in het cliëntsysteem en signaleer je veranderingen in de situatie van de cliënt. Zijn deze van dermate grote invloed op de cliënt, dan kan er een case team worden samengesteld waarbij er vanuit verschillende disciplines naar de case gekeken wordt. Je werkt dus niet alleen met de andere SPM-ers, maar bijvoorbeeld ook met gedragsdeskundigen, de zorgmanager en/of de zorgconsulenten.

Wat je kan

 • Individuele hulpvraag en behoeften van de cliënt signaleren;
 • Signaleren van veranderingen in de situatie van de cliënt en dit rapporteren aan de leidinggevende;
 • Meedenken over de inhoud en vorm van activiteiten en voert deze uit;
 • Voortgang van de cliënt observeren en dit rapporteren;
 • Meedenken over de wijze van begeleiding en voorstellen doen ter verbetering;
 • Uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden ter bevordering van het leefklimaat van de cliënt, zoals huishoudelijke werkzaamheden en begeleiding in de (re)creatieve activiteiten.

Functie eisen

Wat je nodig hebt

 • Afgeronde opleiding MBO niveau 4 of HBO; SPW, Social Work, SPH, MWD of aanverwant;
 • Relevante werkervaring, inclusief ervaring met de doelgroep;
 • Kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek van de cliënt;
 • Kennis van en inzicht in relevante methodieken;
 • Kennis van MS Office;
 • Beschikt over een analytisch vermogen en creativiteit
 • Beschikt over goed ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden met betrekking tot cliënten collega’s en derden;
 • Gaat integer om met persoonsgevoelige informatie van de cliënt;
 • Dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Inschaling

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk, waarbij je ingeschaald wordt afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring.

Bijzonderheden

Zie jij jezelf werken bij De Elzen? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Achterhoek B.V.
Locatie Zorggroep Achterhoek - De Elzen
Postcode 6971 ME
Stad Brummen
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO CAO Sociaal Werk
Informatie verkrijgen bij Esmee Gosselink
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 29-04-2021
Ingangsdatum zo snel mogelijk
Reageer voor 13-05-2021
Nummer 67855
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Achterhoek B.V.

Wij bewegen mee.

De wereld verandert in een snel tempo en wij bewegen mee. Daardoor halen we iedere dag het beste uit onszelf. We zijn op  dagelijkse basis bezig met het verbeteren van onze zorg voor cliënten met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. 

De zorg die wij bieden is op maat en persoonlijk, deze zorg sluit aan bij de zorgvraag van cliënt. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt regie over zijn eigen leven houdt. Deze manier van zorg valt op. Onze zorg reikt daarom verder dan de Achterhoekse grenzen, van de Liemers naar de Veluwezoom tot aan Twente.

Werken bij Zorggroep Achterhoek betekent werken bij een organisatie die nooit stil staat. Onze organisatie heeft een open karakter. Dat merk je door de platte organisatiestructuur. Er is ruimte voor inspraak, innovatie en jouw ambitie. Onze organisatie kenmerkt zich door deskundige medewerkers die zorg anno nu bieden, waarbij we de cliënt centraal stellen.  En nee, innovatie is bij ons geen loze kreet. We bieden eigentijdse zorg door middel van bijvoorbeeld E-health en dagbesteding op locatie.

Ons brede zorgaanbod binnen onze organisatie maken een werkdag divers en uitdagend. Wij vinden vitaliteit, flexibiliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling belangrijk voor onze medewerkers. Je vind op onze locaties diverse mogelijkheden voor gezond eten en drinken, opties voor ontspanning en onze in-house gym. Medewerkers belonen ons niet voor niets met een 8,5!

Maak jij ook graag het verschil? Kom dan bij ons werken!

Meer over Zorggroep Achterhoek B.V.