Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
GGZ Drenthe

Functieomschrijving

Binnen het IHT (Intensive Home Treatment) team van GGZ Drenthe is een vacature ontstaan voor:

Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
voor 28 - 36 uur per week en voor onbepaalde tijd.

Dit ga je doen
Het IHT team is op zoek naar twee enthousiaste sociaal psychiatrisch verpleegkundigen met een pragmatische en oplossingsgerichte basishouding.
Als SPV binnen het IHT team verricht jij, als zelfstandig behandelaar, eerste ambulante crisisbeoordelingen, individueel of samen met een psychiater. Je bent voor de verwijzer de eerste contactpersoon en je maakt een eerste inschatting wat de cliënt nodig heeft. Je weet risico's met betrekking tot acute psychiatrie goed in te schatten. Vervolgens weet je in overleg een multidisciplinaire behandellijn uit te zetten, die gericht is op stabilisatie, structuur en herstel van het toestandsbeeld. Dit doe je mede in afstemming en overleg met het systeem en de cliënt. Je hebt oog voor de belastbaarheid van het aanwezige systeem en weet hiernaar te handelen. Na de eerste crisisfase, weet jij de cliënt kortdurend klachtgericht te behandelen.
Oplossingsgerichte en cognitief gedragstherapeutische interventies zijn een vast onderdeel van jouw handelen. Als SPV in het IHT team werk je in de vroege en late diensten, 7 dagen per week en je participeert in de 24-uurs crisisdienst.

Functie eisen

Hier herken jij jezelf in
Jij bent iemand die bruggen kan bouwen en zowel binnen als buiten kaders kan denken.
Je bent communicatief en schriftelijk sterk, je houdt van een zekere professionele autonomie en weet ook tijdig collega's te betrekken en te consulteren. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied en je weet collega's te inspireren en te motiveren. Gezien het sterke ambulante karakter van de functie is een hoge mate van flexibiliteit en in het bezit zijn van een rijbewijs en auto een voorwaarde voor het uitoefenen van de functie.

Inschaling

Ons aanbod
Wij bieden je een aantrekkelijke functie binnen IHT GGZ Drenthe. Salariëring volgens CAO GGZ, inschaling is afhankelijk van opleiding in FWG 55.
Binnen GGZ Drenthe hanteren we voor deze functie de functienaam ‘gedifferentieerd verpleegkundige’.
Een referentenonderzoek en het verstrekken van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de indiensttredingprocedure bij GGZ Drenthe.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jack Lubberman, teammanager IHT, T 06-22729154 of jack.lubberman@ggzdrenthe.nl

Enthousiast?
Kunnen we jou binnenkort welkom heten als nieuwe collega binnen het IHT team? Reageer dan vóór 1 mei a.s. via de sollicitatieknop bij deze vacature. Wij ontvangen graag je CV en motivatiebrief.

Bijzonderheden

Over het team
Intensive Home Treatment is een ontwikkeling binnen de geestelijke gezondheidszorg in Nederland in navolging van het Engelse Crisis Resolution Home Treatment (CRHT)-model. IHT wordt ingezet als de reguliere behandeling substantieel te weinig biedt en er tijdelijk intensivering van zorg nodig is. IHT is erop gericht klinische opname te voorkomen en de patiënt zoveel mogelijk in zijn of haar eigen omgeving te behandelen. Indien een opname niet te voorkomen is, zorgt het IHT-team ervoor dat de opname zo kort als mogelijk wordt ingezet. Naast de zorg voor de patiënt worden familie/betrokkenen ondersteund gedurende de crisis. Gedurende de crisis kan de zorg zo intensief als nodig, geleverd worden. Het IHT team is een gedreven en enthousiast multidisciplinair team bestaande uit psychiaters, systeemtherapeut, AIOS, ANOIS, SPV en verpleegkundigen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Intern nummer #4321
Organisatie GGZ Drenthe
Locatie Assen
Postcode 9404LA
Stad Assen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Jack Lubberman, teammanager IHT, T 06-22729154
Functie(s) Verpleegkundige Sociaal Psychiatrisch
Publicatiedatum 02-04-2021
Reageer voor 01-05-2021
Ingangsdatum 01-06-2021
Nummer 63304

GGZ Drenthe

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze cliënten werken wij aan herstel en kwaliteit van leven. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek. GGZ Drenthe biedt daarnaast specialistische behandelingen als het gaat om complexe trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.

Meer over GGZ Drenthe