Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige JJI Lelystad
Pluryn

Cliënten rekenen op jouw professionele blik. Help hen om hun leven weer op de rit te krijgen.

En groei zelf door in een instelling met een doelgroep die je uitdaagt. Word SPV’er in een jeugdinrichting en kom werken bij Pluryn.

Dit is jouw werkdag

Je wordt als SPV-er gekoppeld aan een cliënt met een zeer intensieve begeleidingsvraag en helpt de begeleiders bij het verstaan van zijn gedrag en het kiezen van een passende reactie daarop. 

In multidisciplinaire samenwerking met de gedragswetenschapper en regiebehandelaar ondersteun je het team bij de dagelijkse begeleiding. Jij vertaalt de behandeladviezen van de psychiater naar het dagelijks handelen in de groep. Je observeert mee vanuit psychiatrisch oogpunt in plaats van vanuit opvoedkundig oogpunt. Je draagt bij aan de deskundigheidsbevordering van begeleiding door het team te coachen en te trainen. Je biedt hen theoretische ondersteuning en praktische handvatten en vergroot daarmee het zelfvertrouwen dat zij nodig hebben om de ondersteuning en behandeling optimaal te kunnen uitvoeren. De begeleiding en behandeling zijn gericht op het in stand houden en vergroten van vaardigheden op het gebied van zelfredzaamheid en sociale redzaamheid en participatie in de samenleving. Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige maak je onderdeel uit van de Medische Dienst.

Dit ben jij

Jij staat klaar voor de cliënten. In jouw behandeling creëer je een veilige basis voor de cliënt en voor jezelf. Dat doe je door te helpen, adviseren en sturen, maar niet door te dragen. In dit proces ken jij jouw grenzen. Toch straal je een bepaalde rust uit die vertrouwen opwekt in de meest uiteenlopende casussen. Van hechtingsproblematiek tot verslaving en verstandelijke beperking. Je bent oprecht en wilt het beste in de mens naar boven halen, dus ook bij de cliënt die tegenover je zit. Dat is geen makkelijke klus, maar daar deins jij niet voor terug. Daardoor durven cliënten zich open te stellen. Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met de ernstige en complexe problematiek van onze doelgroep.

Dit heb jij

 • Je hebt een afgeronde opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV). Daarnaast ben je BIG-geregistreerd.
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met onze doelgroep.
 • Je bent in staat tot zelfreflectie, durft initiatief te nemen en je mening te geven.
 • Je coachende, communicatieve en sociale vaardigheden zijn uitstekend.
 • Je kunt anderen motiveren en bent proactief. 
 • Je hebt veel kennis van medicijnen, menselijk gedrag en complexe psychosociale en psychiatrische problematiek. 
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je hebt interesse in een functie van 28-36 uur per week.

Dit is Pluryn

Wij zijn Pluryn. Wij zien een wereld vol mogelijkheden, voor iedereen. We werken samen om kansen te benutten en onze kwaliteit voortdurend te verbeteren. Met onze persoonsgerichte zorg halen we het beste uit onszelf en de cliënt. Ons doel? Het bieden van de juiste behandeling en ondersteuning aan iedereen met een complexe zorgvraag. Voor een zo goed mogelijk leven. Want daar heeft ieder mens recht op. Ook als dat (even) niet op eigen kracht lukt.

Wij weten dat we hierin het verschil kunnen maken. Want we zijn specialisten in jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Bij ons werken mensen die er elke dag voor gaan, flexibel zijn, verantwoordelijkheid durven nemen en cliënten en zichzelf graag zien groeien. Hun expertise en betrokkenheid zijn voor Pluryn van onschatbare waarde. Bij ons krijg je alle mogelijkheden om beter te worden in je vak, je te verdiepen of verbreden en eventueel een nieuwe stap te zetten in je loopbaan binnen Pluryn. Spreekt jou dit aan? Dan ben jij de professional die wij graag in huis willen hebben. We zijn benieuwd naar jouw drijfveer.

JJI Lelystad
Is een forensische behandelinrichting voor jongens (12-24 jaar) die met politie en justitie in aanraking zijn gekomen. Er wordt uitvoering gegeven aan de voorlopige hechtenis, jeugddetentie en plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ-maatregel). De jongeren verblijven soms voor korte tijd, maar vaak ook voor langere tijd in de JJI. Afhankelijk van de verblijfsduur worden de fases van screening, risicotaxatie, diagnostiek en behandeling doorlopen. De JJI bestaat uit de afdelingen Kort Verblijf (gericht op stabilisatie, motivatie en diagnostiek) en Lang Verblijf (behandeling en resocialisatie).

Je komt terecht in een gemotiveerd team en krijgt veel ruimte voor eigen inzichten, creativiteit, ontwikkeling en te pionieren. Bij JJI Lelystad hebben wij veel gespecialiseerde kennis in huis en vinden wij jouw persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Daardoor besteden wij veel tijd aan het trainen van onze medewerkers en zijn er daarnaast genoeg mogelijkheden om verder te ontwikkelen en te groeien binnen onze organisatie.

Dit biedt Pluryn

 • Trainingen en opleidingen tijdens je hele Pluryn carrière.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao jeugdzorg. Op basis van ervaring en opleiding word je ingeschaald in schaal 9 met een salaris tussen € 2.603,- en € 3.888,56 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een aantrekkelijk meerkeuzesysteem voor bijvoorbeeld je sportabonnement of een elektrische fiets.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Thijs van der Linde, teammanager behandelzaken, via 06-28357317.
 • Andere vragen? Stuur een Whatsapp of bel naar Renate van de Water, recruiter, via 06-22746802.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Wanneer wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten wij de vacature.

Zie jij jezelf dit al doen? Sluit je aan bij Pluryn.

https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/sociaal-psychiatrisch-verpleegkundige-jji-lelystad

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie JJI
Postcode 8239 AC
Stad Lelystad
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
Functie(s) Verpleegkundige Sociaal Psychiatrisch
Verpleegkundige SPV
Publicatiedatum 06-05-2022
Reageer voor 31-12-2022
Ingangsdatum 06-05-2022
Nummer 110695
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Als zorg moeilijk wordt, kom je naar Pluryn

Pluryn ondersteunt jongeren en volwassenen bij het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samenleving. Ook als de problematiek complex is. De eigen kracht en toekomstwensen zijn daarbij het uitgangspunt: Sterker in de samenleving, powered by Pluryn. We zijn een landelijk werkende organisatie met meer dan 400 locaties. Bij ons werken 7400 professionals en 1000 vrijwilligers. Jongeren en volwassenen komen bij ons voor behandeling en ondersteuning: zowel aan huis als in onze voorzieningen voor gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ. Leren, werken en vrijetijdsbesteding zijn onderdeel van de zorg.  

Ondek Pluryn

https://www.pluryn.nl/over-pluryn

 

Meer over Pluryn