Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Functieomschrijving

Wil jij samenwerken met bevlogen collega’s bij de behandeling van jongeren? Kies dan voor FACT Jeugd Enschede! Wij zoeken een

SOCIAAL PSYCHIATRISCH VERPLEEGKUNDIGE (SPV)
Mogelijkheden tussen de 28 en 36 uur per week

Wie wij zijn
Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1000 medewerkers. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Waar jij komt te werken
De jeugdteams van FACT Jeugd Twente zijn een samenwerkingsverband tussen verschillende instellingen; Mediant, Jarabee, Ambiq en Jeugd GGZ Dimence. Sinds kort maken ook medewerkers van Tactus onderdeel uit van het team..

Fact Jeugd Enschede krijgt steeds vaker te maken met complexe psychiatrische problematiek. Daarom zijn we op zoek naar iemand met ruime ervaring in de (kinder- en jeugd)psychiatrie. Bij voorkeur SPV of ambulant verpleegkundige, of een ervaren agogisch werker of gezinsbehandelaar. Bij Fact Jeugd is het vooral van belang om de ‘meerzijdigheid’ van de problematiek te onderkennen en daarnaar te handelen. Het gaat vaak om een combinatie van bijvoorbeeld psychiatrie en LVB, psychiatrie en verslaving, dubbele of triple diagnose. Denken in kleine stappen, zo eigen aan het werken met jongeren met LVB, lijkt passend voor het merendeel van de doelgroep. Verder werken we binnen Fact Jeugd vanuit de presentiebenadering.

Wij zijn er voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar met (ernstige) psychische problemen, problemen thuis, problemen op school of problemen op het werk. Ook kan er sprake zijn van schulden of risicovol gedrag door gebruik van verslavende middelen. FACT staat voor ‘Flexible Assertive Community Treatment'. Het is een vorm van laagdrempelige en flexibele psychische behandeling en begeleiding waarbinnen de zorg snel op- en afgeschaald kan worden. Kijk voor aanvullende informatie ook eens op onze website www.factjeugdtwente.nl of bekijk het filmpje via www.youtube.com/watch?v=cTYNMuDv5vQ.

Wat ga jij doen?
Het vak van een SPV’er is breed en interessant, omdat je met veel facetten binnen de behandeling van een cliënt te maken krijgt. Je bent de spil van de behandeling. In het multi-disciplinaire team breng jij je ggz-expertise in. Je behandelt en begeleidt de cliënt samen met collega’s van het team. Je wordt onderdeel van een enthousiast en zelfstandig team waarmee je de Fact Jeugd methode in Twente vormgeeft. Je hebt een caseload die je deelt met kritische collega’s die out-of-the-box denken en werken. Er wordt collegiaal en met zorg voor elkaar samengewerkt. Ook voor je eigen ontwikkeling is ruimte.

Functie eisen

Jij bent

 • verbindend, en je houdt goede contacten met andere organisaties of gemeenten
 • enthousiast over de werkwijze van de Fact-Jeugd methode en bent in staat om creatief te denken en te handelen buiten de bekende structuren en werkwijzen
 • open en toegankelijk, met een professionele afstand
 • niet bang om feedback te geven en te ontvangen
 • goed in staat om constructief en flexibel samen te werken met medewerkers van Jarabee, Ambiq, Tactus en Mediant en een actieve bijdrage te leveren aan het tot stand komen van de verbinding tussen Jeugdzorg, Jeugd-LVB en jeugd-GGZ.

Jij hebt

 • inlevingsvermogen
 • oog en oor voor dingen die gezegd worden of juist onbenoemd blijven
 • humor en lef.

en niet te vergeten

 • een diploma HBO-verpleegkundige differentiatie ggz (BIG geregistreerd), en een diploma SPV of LGGV
 • ervaring in het werken met jongeren / gezinnen met LVB is een pré
 • bereid om je werktijden flexibel in te delen en ben je in bezit van een rijbewijs en een auto.

Inschaling

Wat krijg je er voor terug?

 • enthousiaste collega’s die vanuit verschillende organisaties samenwerken
 • een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, 28 – 36 uur
 • salaris tussen € 2.553 en € 4.131 bruto per maand bij een fulltime diensterverband (FWG 55 cao GGZ).

Bijzonderheden

Solliciteren
Dit kan uiterlijk tot en met 31 oktober a.s. per mail via vacatures@mediant.nl of via www.zorgselect.nl. Wil je eerst meer weten over de functie? Neem dan contact op met teammanager FACT Jeugd Petra Steneker, telefoonnummer 06-39275613.

Volg ons!
Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan vooral eens op onze website, www.mediant.nl of volg op social media!

FACT Jeugd Twente kijkt uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 07.34/1.40 – 1018 ALG/lts-f
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Verpleegkundige SPV
Publicatiedatum 09-07-2020
Reageer voor 01-11-2020
Nummer 53776
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg