Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV), Intensive Home Treatment
GGZ Drenthe

Functieomschrijving

Als SPV  binnen het IHT team verricht jij, als zelfstandig behandelaar, eerste ambulante crisisbeoordelingen samen met een psychiater. Je bent voor de verwijzer de eerste contactpersoon en je maakt een eerste inschatting wat de cliënt nodig heeft. Je weet risico's met betrekking tot acute psychiatrie goed in te schatten. Vervolgens weet je in overleg een multidisciplinaire behandellijn uit te zetten, die gericht is op stabilisatie, structuur en herstel van het toestandsbeeld. Dit doe je mede in afstemming en overleg met het systeem en de cliënt. Je hebt oog voor de belastbaarheid van het aanwezige systeem en weet hiernaar te handelen. Na de eerste crisisfase, weet jij de cliënt kortdurend klachtgericht te behandelen.
Oplossingsgerichte en cognitief gedragstherapeutische interventies zijn een vast onderdeel van jou handelen. Als SPV  in het IHT team werk van maandag t/m vrijdag in vroege en late diensten waarbij de vroege dienst loopt van 8.30 tot 17.00 en de late dienst van 13.00 tot 21.30. Het IHT is in het gehele werkgebied van Drenthe actief en er zijn kantoren in Emmen, Assen en Hoogeveen.
Naast het werk bij de crisisdienst neem je ook deel aan de 24-uurs crisisdienst van GGZ Drenthe, hierbij draai je 6 diensten per kwartaal naar rato contract.


Functie eisen

Als SPV ben je iemand die bruggen kan bouwen en zowel binnen als buiten kaders kan denken.
Je bent communicatief en schriftelijk sterk, je houdt van een zekere professionele autonomie en weet ook tijdig collega's te betrekken en te consulteren. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied en je weet collega's te inspireren en te motiveren. Gezien het sterke ambulante karakter van de functie is een hoge mate van flexibiliteit en in het bezit zijn van een rijbewijs en auto een voorwaarde voor het uitoefenen van de functie.

Inschaling

Salariëring volgens CAO GGZ, FWG 55.

Bijzonderheden

Over het team
Intensive Home Treatment is een ontwikkeling binnen de geestelijke gezondheidszorg in Nederland in navolging van het Engelse Crisis Resolution Home Treatment (CRHT)-model. IHT wordt ingezet als de reguliere behandeling substantieel te weinig biedt en er tijdelijk intensivering van zorg nodig is. IHT is erop gericht klinische opname te voorkomen en de patiënt zoveel mogelijk in zijn of haar eigen omgeving te behandelen. Indien een opname niet te voorkomen is, zorgt het IHT-team ervoor dat de opname zo kort als mogelijk wordt ingezet. Naast de zorg voor de patiënt worden familie/betrokkenen ondersteund gedurende de crisis. Gedurende de crisis kan de zorg zo intensief als nodig, geleverd worden. Het IHT team is een gedreven en enthousiast multidisicplinair team bestaande uit psychiaters, systeemtherapeut, AIOS, ANOIS, SPV en verpleegkundigen.

Type Vacature
Intern nummer #4993
Organisatie GGZ Drenthe
Locatie diverse locaties
Postcode 9404 LA
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jack Lubberman, teammanager IHT, 06-22729154 of met Evelien Posthuma, Behandel Coordinator IHT, tel nr: 0592-334333
Functie(s) Verpleegkundige Sociaal Psychiatrisch
Publicatiedatum 08-06-2021
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 17-07-2021
Nummer 68839

GGZ Drenthe

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze cliënten werken wij aan herstel en kwaliteit van leven. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek. GGZ Drenthe biedt daarnaast specialistische behandelingen als het gaat om complexe trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.

Meer over GGZ Drenthe