Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Wil jij meedoen in de ontwikkeling en het optimaliseren van de eerste 72 uur acute psychiatrische crisiszorg? Reageer dan op onze vacature voor de functie van

SOCIAAL PSYCHIATRISCH VERPLEEGKUNDIGE (SPV)

28 – 36 uur per week

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1.100 medewerkers. We hebben een informele cultuur, waardoor de lijnen kort zijn en collega’s nauw met elkaar samenwerken. We zijn open, nuchter en weten van aanpakken waardoor we ons vooral kunnen richten op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!


Wat ga jij doen?

Bij het aanmeldbureau en centrum voor crisisinterventie (ACC) wordt spoedeisende psychiatrie vanuit een ambulant team opgepakt. Vernieuwing middels de uitrol van de generieke module acute psychiatrie heeft hierin momenteel sterk de focus. Het doel is de eerste 72 uur van een crisis zo goed mogelijk aan te pakken.
Als SPV ben jij de centrale spil binnen ons multidisciplinaire crisisdienstteam. Je doet crisisbeoordelingen, triage van crisismeldingen vanuit de GGZ triagewijzer en vervolgcrisiscontacten. Daarnaast komen bij het aanmeldbureau maandelijks ruim 100 reguliere aanmeldingen vanuit met name huisartsen binnen. Wanneer een verwijzing naar een van onze specialistische centra niet direct opgepakt kan worden, bied je een start behandeltraject op maat aan. Dit kan zijn in de vorm van prebehandeling, maar evengoed een BGGZ traject middels KDB (vijf gesprekken model van Stoffer).

Zowel binnen als buiten kantoortijden werk je in de crisisdienst samen met Mediantcollega’s en ketenpartners als huisartsen, politie, ziekenhuizen en ambulancedienst. Als SPV in de APH-triagedienst werk je buiten kantoortijd veelal vanaf de meldkamer ambulance oost, waardoor nauwe afstemming met politie en ambulancediensten wordt bewerkstelligd. Parallel aan dit alles loopt momenteel de zeer innovatieve pilot streettriage.

Jij hebt

 • een afgeronde opleiding tot SPV en bent BIG geregistreerd
 • ruime werkervaring in de psychiatrie, bij voorkeur ook ambulant
 • het vermogen om snel te kunnen schakelen en duidelijke affiniteit met de ambulante acute psychiatrie in al zijn facetten
 • een rijbewijs B en de beschikking over een auto.

Jij bent

 • makkelijk in contact en kunt snel schakelen
 • doortastend, actief, gestructureerd
 • creatief in je aanpak met een nuchtere insteek
 • analytisch
 • open en toegankelijk, maar wel op een professionele afstand.

Wat krijg je ervoor terug

 • Een niet alledaagse baan met veel dynamiek.
 • Nauwe samenwerking in een actief en betrokken multidisciplinair team. Niet alleen van Mediant maar ook daarbuiten, zoals met politie en ambulance medewerkers.
 • Ruimte om jouw bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de generieke module acute psychiatrie.
 • Een prettige werkomgeving (hightech én nieuw) in een financieel gezonde organisatie.
 • (geaccrediteerde) Refereerbijeenkomsten met uiteenlopende inhoudelijke thema’s.
 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, duur 1 jaar, mogelijkheid tot verlenging naar een dienstverband voor onbepaalde tijd

Salaris tussen € 3.026 en € 4.717 bij een fulltime dienstverband (FWG 60 – cao GGZ).

Solliciteren

Dit kan tot en met 15 oktober 2021 via www.werkenbijmediant.nl.
Wil je eerst meer weten, neem dan contact op met Miranda van Eerden, programmamanager, bereikbaar op tel.nr. 088-3735252.

Volg ons!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan vooral eens op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou! 

Type Werkplein
Intern nummer 78
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Verpleegkundige
Publicatiedatum 13-07-2021
Reageer voor 16-10-2021
Nummer 69800

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg