Sociaal verpleegkundige meldpunt verward gedrag (20-24 uur p/w)
GGD Twente

Functieomschrijving

Als sociaal verpleegkundige wil je jouw deskundig oordeel en advies geven in plaats van zelf hulp te verlenen. Je pakt meldingen op over mensen die ernstig zorgmijdend of verward gedrag vertonen.

Het is een relatief nieuwe functie waarbij je je inzet voor mensen waar zorgen over zijn of die verward gedrag vertonen. De basis is er maar er valt nog veel te ontwikkelen! Deze ruimte bieden wij jou en je collega’s. Samen willen we verder groeien, ontwikkelen en professionaliseren.

De functie

Via de meldfunctie[1] wordt voor zowel de Wet verplichte GGZ als de niet acute meldingen personen met verward gedrag de juiste informatie uitgevraagd. Door middel van deze meldfunctie kan vroegtijdig en laagdrempelig gemeld worden over personen waar zorgen over zijn. Hierdoor kan waar nodig, vroegtijdig worden ingegrepen en kan escalatie of verergering van de problematiek voorkomen worden. Naar aanleiding van een melding voer je al dan niet een verkennend onderzoek uit. Wanneer er geen sprake is van een melding in het kader van de Wvggz wordt er verbinding gemaakt met het sociaal domein van de gemeente van herkomst om op die wijze de best passende, niet verplichte, hulpverlening in gang gezet.

Jouw werkdag

Jij behandelt telefonische meldingen en voert het verkennend onderzoek uit in het kader van de Wet verplichte GGZ. Je triageert de ingekomen meldingen en gaat na of iemand al bekend is bij hulpverlening. Je vraagt bij de direct betrokkenen en/of de persoon zelf de melding nader uit. Je houdt hierbij de wettelijke termijnen goed in de gaten. Op basis van je onderzoek en expertise adviseer je de collega‘s van B&W van de Twentse gemeenten en openbaar ministerie of verplichte GGZ van toepassing is.  

Jij bent..

Je bent in staat snel en passend door te leiden naar en samen te werken met ketenpartners. Je werkt nauw samen met het openbaar ministerie, politie, gemeenten, woningcorporaties en zorgorganisaties.

Je bent flexibel en creatief in het bedenken van oplossingen om tot een sluitende aanpak te komen. Je weet de wereld van zorg en veiligheid met elkaar te verbinden.
Je wilt er graag in een vroeg stadium voor zorgen dat de juiste informatie wordt uitgevraagd, een verkennend onderzoek wordt uitgevoerd en de nodige hulpverlening wordt ingezet. 

 

Wij zoeken

Een collega die goed kan samenwerken en in staat is om eigen en andermans handelen te bespreken. Iemand die overzicht houdt over het geheel en de details van de casuïstiek en van daaruit de lijnen of vervolgstappen bepaalt. Verder:

 • heb je GGZ- expertise en affiniteit met doelgroep;
 • werk je zorgvuldig, houdt de deadlines strak in de gaten en signaleert knelpunten tijdig;
 • ben je stressbestendig, beschik je over geduld en vasthoudendheid en kan je omgaan met conflicterende belangen;
 • ben je initiatiefrijk en uitstekend in staat contacten te leggen en te onderhouden;
 • heb je een proactieve houding: pakt graag zaken op en komt met verbeteringen;
 • beschikt over goede adviesvaardigheden en kan een advies goed schriftelijk verwoorden.

Jouw team

Je komt te werken bij de afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ). AGZ bestaat uit zeven teams waaronder Infectieziektebestrijding, Seksuele Gezondheid, Tuberculosebestrijding, Milieu en Gezondheid, Inspectie en Hygiëne, Forensische geneeskunde en OGGZ. Als sociaal verpleegkundige meldpunt verward gedrag werk je samen in een team van vier verpleegkundigen voor het meldpunt en maak je onderdeel uit van het team OGGZ waar in totaal 10 mensen voor werken.

[1] De Wet verplichte ggz (Wvggz) gaat in op 1 januari 2020. Deze wet is de opvolger van de Wet Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ). Daar waar de BOPZ focust op opname richt de Wvggz zich op behandeling. Hierbij staat de positie van de cliënt en familie/naasten centraal. Een gevolg van de nieuwe wet is dat ook hiervoor een meldfunctie moet worden ingericht. Onder de Wvggz moet ‘een ieder’ bij de gemeente melding kunnen doen van de noodzaak tot gedwongen zorg. Daarnaast kunnen ook niet acute meldingen over personen met verward gedrag gemeld worden.

Functie eisen

Wat wij vragen:

 • Een afgeronde HBO-V.
 • Ervaring in de psychiatrie, verslavingszorg en/of reclassering strekt tot aanbeveling.
 • Makkelijk kunnen werken met mail, tekstverwerkers en web-based registratiesystemen.
 • Affiniteit met de problematiek van mensen met verward gedrag.
 • Geregistreerd in het kader van de Wet BIG.

 

“In het kader van de wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (wkkgz) zijn wij verplicht om het functioneren van iedere nieuwe zorgverlener na te gaan, voordat we deze aannemen (vergewisplicht). Dat houdt in dat we referenties opvragen bij vorige werkgevers en het BIG register raadplegen. Ook het overhandigen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de arbeidsovereenkomst.”

Inschaling

Wat wij bieden

Een uitdagende functie in een organisatie en afdeling die volop in ontwikkeling is. Je krijgt de ruimte om initiatief te tonen. Daarnaast bieden wij:

 • een arbeidsovereenkomst voor één jaar voor 20- 24 uur, verlenging van de arbeidsovereenkomst is, naast gebleken geschiktheid mede afhankelijk van de besluitvorming over het continueren van deze taak.
 • salaris: afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.008,00 (schaal 9) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
 • een Individueel Keuze Budget van 17,05%;
 • standplaats Enschede.

Bijzonderheden

Wie zijn wij

GGD Twente is dé gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente en bestaat uit de afdelingen Algemene Gezondheidszorg (AGZ), de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en een centrale stafafdeling. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving. Dat doen wij voor en met de 14 Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.

GGD Twente is onderdeel van Regio Twente, het samenwerkingsverband van– en vóór – de veertien Twentse gemeenten. Meer informatie over onze organisaties vind je op de websites www.ggdtwente.nl en www.regiotwente.nl.

Ja, ik wil deze baan!

Als jij deze baan wilt, dan horen wij graag van je waarom jij de juiste kandidaat hiervoor bent.

Solliciteren kan uitsluitend met dit online formulier, je CV en motivatie stuur je als bijlage mee. 

Als je solliciteert via zorgselect kunnen we niet garanderen dat je meegenomen wordt in de selectieprocedure.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Margot Vlutters, manager AGZ, te bereiken via 06 38783620 of Robbin klein Rot sociaal verpleegkundige OGGZ, te bereiken via  06-500 672 38. Zij vertellen je graag meer over de functie. Heb je vragen over de procedure, dan kan je contact opnemen met één van onze collega’s van het team P&O, via tel.nr. 053 487 66 36 of mail personeel@regiotwente.nl

Reageren kan tot en met woensdag 14 april 2021.

De gesprekken vinden plaats op woensdag 21 april 2021 en vrijdag 23 april 2021.  We willen je vragen hier alvast rekening mee te houden in je agenda.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig zowel in- als extern geworven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie GGD Twente
Locatie GGD Twente in Enschede
Postcode 7511JM
Stad Enschede
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gemeenten
Functie(s) Verpleegkundige
Publicatiedatum 06-04-2021
Reageer voor 15-04-2021
Nummer 63978
Doorsturen Bekijk PDF

GGD Twente

Als GGD Twente willen we dat je zo gezond mogelijk bent en blijft. Net als de omgeving waarin je woont en leeft. Ons werk is erop gericht je gezondheid te verbeteren. Door je te helpen gezonde keuzes te maken. En te voorkomen dat je ziek wordt. Zo werken we aan een gezonde Twentse samenleving. GGD Twente is dé gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving. Dat doen wij voor en met de 14 Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.

Meer over GGD Twente