Sociaal Werker Wonen en Welzijn| Korsakov| Erasmusbrug
Atlant

Functieomschrijving

Treed jij graag op als ondersteuner bij inhoudelijk complexe situaties met betrekking tot gedragsmatige vraagstukken omtrent dagactiviteiten en welzijn? Vind jij het leuk om het welzijn rondom de cliënten te coördineren op team- en organisatieniveau? Vind jij het interessant een professionele bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en uitvoering van het beleid ten aanzien van de welzijn? Dan zoeken we jou! 

Sociaal Werker Wonen en Welzijn| Korsakov| Erasmusbrug
Afdeling: Erasmusbrug
Uren: 24 – 32

Met welke doelgroep werk je?
Het syndroom van Korsakov wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1. Dit komt vrijwel uitsluitend voor bij mensen die jarenlang te veel alcohol hebben gedronken en ook niet goed voor zichzelf gezorgd hebben. De gevolgen zijn ernstig: er ontstaan blijvende geheugenproblemen en problemen met bijvoorbeeld overzicht houden, plannen en initiatief nemen. Hierdoor zijn mensen vaak niet in staat om gewone, dagelijkse handelingen uit te voeren en kunnen ze daarom niet geheel meer voor zichzelf zorgen.

Atlant is dé specialist in de behandeling en begeleiding van mensen met het syndroom van Korsakov. We hebben jarenlange (sinds 1966) ervaring in de zorg aan Korsakov-cliënten; zij kunnen rekenen op zorg en begeleiding die volledig is toegesneden op hun mogelijkheden en wensen. Atlant is officieel erkend als Doelgroep Expertisecentrum Korsakov (DEC). Dat betekent dat we samen met dertien andere zorgorganisaties en het Korsakov Kenniscentrum de zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov in Nederland naar een nog hoger niveau gaan brengen.

Kom jij ons team versterken?
Locatie de Markenhof in Beekbergen is speciaal afgestemd op de Korsakov doelgroep. Bij Atlant vindt het leven van Korsakov-bewoners, ondanks het syndroom, zo gewoon mogelijk doorgang. Dit doen we middels een gestructureerd programma waarin het welzijn centraal staat. Wonen in Markenhof staat voor wonen in kleine groepen met aandacht voor gezelligheid én respect voor privacy. Maar ook: zomaar even de tuin in kunnen lopen om een frisse neus te halen. Want elke bewoner is in de eerste plaats een mens, die – net als ieder ander – graag zichzelf wil zijn. ‘Zo thuis mogelijk’, noemen we dat bij Atlant.

Als sociaal werker bied je begeleiding en zorg, en heb je veel oog voor het welzijn van onze bewoners met het syndroom van Korsakov. Je bent niet bang om vragen te stellen over zaken die vanzelfsprekend lijken ‘want zo werken we altijd al’ en gaat graag op onderzoek uit in het belang van de bewoners. Natuurlijk neem je jouw collega’s en anderen hierin mee. De nadruk ligt op het samen doen waarbij jij een nadrukkelijke inhoudelijke maar ook communicerende rol hebt!

Wat ga je doen: 
Op Erasmusbrug bieden we zorg en begeleiding aan 20 bewoners die allemaal een eigen appartement met balkon hebben. De afdeling is verdeeld in 2 leefmilieus: Een structurerend leefmilieu waar de bewoners behoeften hebben aan duidelijkheid en structuur in een beschermend leefmilieu waarbij nabijheid belangrijk is. Ook kunnen we binnen Erasmusbrug een gesloten deur bieden bij de bewoners die dat nodig hebben. Je signaleert wat het team nodig heeft om zich verder te ontwikkelen in de leefmilieus  en je zet in afstemming met je manager hier acties op uit. Je ondersteunt de collega medewerkers en levert een bijdrage aan verbeteringen van werkwijzen binnen de Korsakov door middel van het doen van verbetervoorstellen. Je begeleid collega’s in hun studie Social Work. 

 

Functie eisen

Wat neem jij mee?
Deze baan is jou op het lijf geschreven als je van pionieren houdt en gek bent op je vak. Als je daarbij ook warm kunt lopen voor de combinatie meewerken, professionaliseren en innoveren, lees dan vooral verder. Wij gaan met plezier het gesprek met jou aan als je:
• Beschikt over een afgeronde opleiding HBO Social work;
• Kennis of affiniteit hebt op het gebied van Korsakov, dit is geen vereiste maar een pre;
• Redelijk flexibel bent t.a.v. werktijden.

Wie ben jij?
Kun jij je in de volgende zaken vinden dan ben je geschikt voor de baan. Ben jij iemand die:
• Stevig in zijn schoenen staat; 
• Feedback weet te geven;
• Talent heeft om collega’s verder te brengen in hun vak;
• Een creatieve denker en altijd opzoek naar oplossingen; 
• Enthousiast en heb je een zelfstandige professionele houding;
• Vindingrijk is en heb je inlevingsvermogen;
• Weet om te gaan met bijzonder gedrag;
• Graag uitgedaagd wordt om te blijven ontwikkelen; 
• Actief meedenkend t.a.v. veranderingen.

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten;
• De kans om bij een expertise centrum te werken;
• Mogelijkheden om parttime te werken (24 tot 32 uur in de week);
• Een goed bruto maandsalaris van maximaal € 3.942,98  (CAO VVT FWG 50);
• De mogelijkheid voor een vast contract;
• Ruimte om jezelf te ontplooien en jezelf te zijn;
• Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling;
• Enthousiaste en betrokken collega’s;
• Een zelfstandige baan; jij wordt direct betrokken bij veranderingen en werkprocessen;
•  Werken bij een vitale werkgever die bewust inzet op kwalitatief goed personeel. 

Bijzonderheden

Wil jij verder?
Stuur dan je actuele cv en korte motivatie uiterlijk 7 oktober in via de knop “Solliciteren”.
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten, conform ons werving- & selectiebeleid, onze voorkeur.

Weten hoe solliciteren bij Atlant gaat? Kijk mee en volg de sollicitatie van Sander!

Vast al nieuwsgierig geworden naar Atlant als organisatie? Kijk dan hier.

Heb je nog vragen?
Bel dan naar Yvonne te Winkel (manager wonen zorg welzijn) op 06 20 43 48 19.

We horen graag jouw verhaal!

Type Vacature
Intern nummer 114-22
Organisatie Atlant
Locatie Verpleeghuis Markenhof (Atlant)
Postcode 7361TC
Stad Beekbergen
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Overig
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Publicatiedatum 23-09-2022
Reageer voor 07-10-2022
Ingangsdatum 23-09-2022
Nummer 114171
Doorsturen Bekijk PDF

Atlant

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. We doen onderzoek naar de ziekte, geven onze kennis door en koppelen scholing voor onze medewerkers aan de bevindingen

Atlant is ambitieus, we willen die topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken we betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een grote rol spelen. We werken hard, maar we hebben ook plezier. We organiseren jaarlijks diverse evenementen, voor bewoners en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Meer over Atlant