Sociotherapeut / verpleegkundige
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

De Boerhaven, expertisecentrum voor Persoonlijkheidsstoornissen, behandelt mensen met een persoonlijkheidsstoornis, zowel binnen de basis GGZ als binnen de specialistische GGZ. Ons centrum beschikt over een polikliniek, dagkliniek en een van de 24 uurs voorzieningen voor klinische psychotherapie in Nederland. Binnen de Boerhaven in Hengelo is ruimte ontstaan voor:  

Sociotherapeut / verpleegkundige
24 -32 uur

Wie we zijn
Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1000 medewerkers. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en collega’s werken nauw met elkaar samen. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Wat ga jij doen?           
Klinische psychotherapie gaat uit van de principes van de schematherapie en de milieutherapie. Er is veelal sprake van complexe persoonlijkheids- en sociaal maatschappelijke problematiek. Cliënten volgen een vijfdaags programma met verschillende therapievormen, zoals groepspsychotherapie, sociotherapie en vaktherapie, die elkaar versterken en samen een geheel vormen. Men woont en verblijft door de week in een leefgroep die bestaat uit 27 cliënten, verdeeld over drie behandelgroepen. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 20 en 40 jaar. Essentieel voor klinische psychotherapie is de manier waarop de leefgroep en het milieu wordt ingezet in het samenhangend behandelprogramma. Het biedt cliënten een veilige omgeving om te oefenen met het beter uiten van emoties en nieuw gedrag.
Als sociotherapeut ben jij, samen met je collega’s verantwoordelijk voor een gestructureerde en veilige leefomgeving en een constructief groepsmilieu. Daarnaast neem je deel aan- of leid en verzorg je zelfstandig groepsactiviteiten. Je begeleidt de cliënten bij het vertalen van hun behandeldoelen naar individuele (week)doelen en helpt ze deze te evalueren en bij te stellen. Op indicatie voer je zelfstandig ondersteunende begeleidingsgesprekken. Tevens draag je zorg voor continuïteit van de 24-uurs zorg (d.m.v. vroege en late diensten en incidenteel een zondagavond, bereikbaarheid- of slaapdienst).
Als je ook als verpleegkundige bent opgeleid verricht je zo nodig voorkomende handelingen als wondverzorging, functiemetingen, heb je aandacht voor de relatie somatische en psychische klachten en ben je vraagbaak voor je collega’s.

Jij hebt

 • een diploma HBO SPH/Social work, bij voorkeur in combinatie met een verpleegkunde opleiding (M/HBO-V) en BIG-registratie
 • affiniteit met onze cliëntengroep
 • kennis van psychiatrische stoornissen en groepsdynamica
 • ervaring in de GGZ en met groepsdynamisch werken

ervaring met werken binnen een psychotherapeutische setting is een pré.

Jij bent

 • empathisch, maar kunt ook op heldere wijze duidelijke grenzen stellen en op adequate wijze omgaan met crisissituaties
 • planmatig en doelgericht in het werken met cliënten en bent in staat daarbij te reflecteren op je eigen handelen
 • in staat om zaken interdisciplinair af te stemmen, waarbij zelfstandigheid en actiegerichtheid belangrijk zijn
 • flexibel o.a. in verband met het werken in onregelmatige diensten en de dynamiek van de setting.

Wat krijg je ervoor terug

 • werken in een enthousiast team die de cliëntenzorg voorop zet
 • een uitdagende functie met veel contact met cliënten en collega’s
 • arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, duur 1 jaar, mogelijkheid tot verlenging
 • Salaris tussen € 2.218,- en € 3.678,- bij een fulltime dienstverband (FWG 50 – cao GGZ).

Solliciteren
Dit kan tot uiterlijk 1 november via www.zorgselect.nl of per email via vacatures@mediant.nl.
Wil je eerst meer weten, neem dan contact op met Frits Peters, teammanager, tel. 088 – 3736700 (ma, di, do).

Volg ons!
Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan vooral eens op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 07.34/1.40 – 1529 ALG/ihk-f
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Sociotherapeut
Verpleegkundige
Publicatiedatum 13-10-2020
Reageer voor 01-11-2020
Nummer 55348
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg