Sociotherapeut (senior), Apeldoorn (32 uur p/w)
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

De Piet Roordakliniek is een forensische verslavingskliniek en biedt behandeling aan mannen die veelvuldig met justitie in aanraking zijn gekomen, langdurig verslaafd zijn en niet in staat zijn om dit patroon te doorbreken. De cliëntengroep in deze kliniek kenmerkt zich door problematiek op verschillende gebieden, namelijk persoonlijkheidsproblematiek (met name antisociale persoonlijkheidsstoornis), verslaving, criminaliteit en psychiatrische problematiek. De Piet Roordakliniek biedt gestructureerde behandeling aan deze groep cliënten door middel van een geïntegreerde benadering, waarbij gelijktijdig aandacht is voor de verschillende problemen.

De kliniek bestaat uit twee locaties. Locatie Zutphen biedt een gesloten en besloten setting, locatie Apeldoorn biedt een open setting, veelal als vervolgbehandeling na verblijf in Zutphen.

Wij zijn voor locatie Apeldoorn op zoek naar een enthousiaste (senior) sociotherapeut. 

 • Je bent vanuit een coördinerende en coachende rol medeverantwoordelijk voor het realiseren van een veilig (therapeutisch) leefklimaat van de afdeling (senior).
 • Je stelt met de cliënt een begeleidingsplan op, stelt deze bij en voert deze uit overeenkomstig de zorgplansystematiek en bewaakt de voortgang en uitvoering.
 • Je biedt individuele begeleiding em groepsbegeleiding aan cliënten.
 • Je verzorgt samen met collegae groepstherapie aan cliënten.
 • Je intervenieert in crisissituaties.
 • Je hebt een begeleidende en coachende taak naar de sociotherapeuten en sociotherapeutisch medewerkers en begeleidt stagiaires (senior).
 • Je ziet toe op de afstemming met het multidisciplinaire team.
 • Je levert een bijdrage aan het functioneren en organiseren van de afdeling door het vervullen van één of meer ondersteunende taken.
 • Je bent een aanspreekpunt op sociotherapeutisch vlak voor zowel je collega sociotherapeuten als de andere disciplines.

Ben jij:

 • In staat om op een empatische en gelijkwaardige wijze contact te maken met onze doelgroep, maar ook te begrenzen waar dat nodig is?
 • Iemand bij wie betrouwbaarheid, authenciteit en gelijkwaardigheid belangrijke kernwaarden zijn in je manier van werken?
 • Je bewust van je eigen valkuilen en in staat tot refelectie op je eigen handelen?
 • Actief in het aanpakken en zoeken naar een oplossing voor problemen en kan je daarbij zelfstandig en proactief handelen, maar ook op tijd om hulp vragen?
 • Iemand die stevig in zijn schoenen staat en relativeringsvermogen als 1 van zijn/haar kwaliteiten beschouwt?
 • Op zoek naar een baan waar geen dag hetzelfde is en je regelmatig, gewild of ongewild, wordt meegezogen in de 'waan van de dag'?

Dit breng je mee

 • Je beschikt over het diploma MMZ, SPW, Hbo-V, Hbo-IW of Sph, evt. aangevuld met verpleegkundige of sociotherapeutische differentiatie op post Hbo-niveau en/of overige relevante cursussen.
 • Werkervaring in de forensische psychiatrie en/of de verslavingszorg is een aanbeveling.

Dit bieden wij

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao ggz. De functie is ingedeeld in functiegroep 45 of 50 waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband in functiegroep 45 minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- en in functiegroep 50 minimaal € 2.091,- en maximaal € 3.467,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2018). Inschaling is op basis van relevante werkervaring.

Wil je jezelf blijven ontwikkelen? Daarvoor heeft Tactus verschillende mogelijkheden. Zo kun je verschillende E-learningmodules volgen en biedt Tactus haar medewerkers interne trainingen aan.

Interesse

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Werken bij Tactus Verslavingszorg
Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus.

Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we jouw reactie graag tegemoet!

 

Type Vacature
Intern nummer 2019-120
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Apeldoorn, locatie Jachtlaan
Postcode 7313CP
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Frouke Sloot, manager, te bereiken tijdens kantooruren op: 06-57310086
Functie(s) Sociotherapeut
Verpleegkundige
Publicatiedatum 11-06-2019
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 31-10-2019
Nummer 46467
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg