Sociotherapeutisch medewerker / Woonondersteuner, Brummen (36 uur p/w)
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

 

Werken bij Tactus in Brummen
Soms lukt het cliënten niet om direct zelfstandig te wonen nadat ze opgenomen zijn geweest in een kliniek. De collega's die werken op de locatie van Tactus Verslavingszorg in Brummen geven cliënten een extra duwtje in de rug, voordat ze weer zelfstandig gaan wonen. De beschermde woonvorm, is gelegen in een rustige woonwijk in Brummen en valt onder ons team / onze afdeling in Warnsveld. Cliënten werken hier aan de hand van een woonbegeleidingsplan aan persoonlijke doelen die gericht zijn op de volgende stap 'naar buiten'. Sociotherapeuten verrichten de werkzaamheden in wisselende diensten. De begeleiding is gericht op het ondersteunen van het dagelijks functioneren van de cliënten.

Er zijn geen slaapdiensten.


Voor deze mooie locatie in Brummen zoekt Tactus een Sociotherapeutisch medewerker/ Woonondersteuner (36 uur per week).

De functie
De Sociotherapeutisch medewerker/Woonondersteuner:

  • verricht zijn werkzaamheden binnen Beschermd Wonen ten behoeve van bovengenoemde cliëntgroep.
  • stemt in samenwerking met de cliënt en de Sociotherapeut/ Woonbegeleider, het begeleidingsplan af en adviseert over zorginhoudelijke aanpassingen.
  • stimuleert waar nodig persoonlijke verzorging, leert uitvoering te geven aan huishoudelijke activiteiten en begeleidt de cliënt bij het opruimen en schoonhouden van leefruimtes, het doen van boodschappen, het bereiden van maaltijden en omgaan met geld.
  • bevordert een zinvolle dagbesteding die is gericht op verdere ontwikkeling. Hier maakt ook vrijetijdsbesteding deel van uit.
  • neemt deel aan de bij de functie behorende besprekingen, zoals cliëntbesprekingen, werkoverleg en eventuele andere relevante, overlegsituaties.
  • bestelt en zet medicatie uit en ziet toe op een juist gebruik hiervan.

Een dynamische functie in een team waar overleg, veiligheid, behulpzaamheid en aandacht voor elkaar belangrijk zijn!

Dit breng je mee

Van een Sociotherapeutisch medewerker / Woonondersteuner verwachten wij het volgende:

  • Je bent in bezit van minimaal een relevante MBO-diploma op niveau 4, bijvoorbeeld SPW of MBO verpleegkundige.
  • Werkervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg is een pré.
  • Je weet goed om te gaan met afstand en nabijheid en kunt op effectieve wijze jouw grenzen aangeven.
  • Je herkent jezelf in de termen zelfstandigheid, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, overtuigingskracht en sterk in samenwerking.

In het contact met cliënten worden eisen gesteld aan tact, kunnen luisteren, intermenselijke aandacht en invoelingsvermogen evenals het vermogen mensen te kunnen stimuleren, motiveren en corrigeren.

Dit bieden wij

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao ggz. De functie is ingedeeld in functiegroep 40, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal € 1.843,- en maximaal € 2.863,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2018). Inschaling is op basis van relevante werkervaring.

Interesse

 

Aanstelling vindt plaats in de functie van sociotherapeutisch medewerker.

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus.

Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op Facebook (www.facebook.com/tactusverslavingszorg).

Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag tegemoet!

Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten wij de vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 2019-136
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Brummen, locatie Egelantier
Postcode 6971NA
Stad Brummen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Jitte Bastiaan (manager), telefoonnummer: 06-20344528.
Functie(s) Sociotherapeutisch medewerker
Publicatiedatum 08-07-2019
Ingangsdatum 1 augustus 2019
Reageer voor 31-12-2019
Nummer 46972
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg