Specialist Ouderengeneeskunde
Careaz

Functieomschrijving

In mei 2022 gaat één van specialisten ouderengeneeskunde met pensioen. Dit is de ontstaansreden van deze specialist ouderengeneeskunde vacature. Als specialist ouderengeneeskunde versterk jij het behandelteam van Careaz. 

Binnen Careaz wordt hard gewerkt aan de bouw van een vakgroep behandeling & begeleiding die de gewenste zorg-op-maat perfect kan bieden. De verscheidende doelgroepen waaraan de vakgroep zorg biedt, zijn onder andere: psychogeriatrie, somatiek, Korsakov en dagbehandelingen. Het huidige team behandeling & begeleiding bestaat uit: een technisch geneeskundige, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, psychologen, geestelijk verzorgers en bewegingsagogen. Binnen dit team, dat zich richt op drie regio’s in Oost-Achterhoek, krijg jij veel vrijheid om jouw werkzaamheden vorm én inhoud te geven. Je deelt grotendeels zelf je eigen agenda in. Een functie met veel autonomie dus!

Vincent Luttikhold (specialist ouderengeneeskunde en kaderarts palliatief):
“Ik spring in het weekend wel eens op mijn fiets voor een bezoek aan mijn patiënten. Door de week kan ik dan weer wat vrij nemen. Heerlijk om zo mijn werkweek zelf in te delen!”

De vertrekkende collega Vincent (specialist ouderengeneeskunde en kaderarts palliatief) is enkele uren per week verbonden aan de vakgroep van Azora. Dit is noodzakelijk voor herregistratie en is geregeld op basis van detachering. Dit geldt ook zo voor jou. De samenwerking omvat vakgroepoverleg, farma-overleg en accreditatie. Het bij elkaar in de keuken kijken, zorgt dat je op een goede manier kritisch blijft. Een voordeel van een dergelijke samenwerking is het sparren en samen tot nieuwe ideeën komen. Je kunt elkaar op laagdrempelige wijze consulteren.

Wat ga je doen?
Jij bent actief in de eerstelijnszorg en fungeert als specialist op het gebied van (psycho)geriatrische en somatische aandoeningen en specifieke verschijningsvormen van ziekten / aandoeningen. Als generalist fungeer je als hoofdbehandelaar van cliënten. Vanuit jouw eigen expertise draag jij bij aan de totstandkoming van het medisch beleid en de uitvoering van het ouderenzorgbeleid in de regio. Dankzij de regionale samenwerking wordt je efficiënt ingezet voor anw-diensten.

Op dit moment bestaat er al een goede samenwerking met huisartsen in de regio. Samen met je collega kijk je hoe de cliënten met een complexe zorgvraag in de eerste lijn het beste geholpen kunnen worden, met ondersteuning van onder andere huisartsen en thuiszorgteams. Dit omvat meer dan enkel medicatiespreekuur en consulten. Heb jij goede ideeën om breder naar de eerstelijnszorg bij cliënten thuis te kijken en wil je die uitvoeren? Als je de kaderopleiding Geïntegreerde Eerstelijns Ouderengeneeskunde nog niet hebt gevolgd, dan is het volgen van die opleiding bij Careaz bespreekbaar.

Samenwerking met verpleegkundig specialisten

Bijzonder aan deze functie is de nauwe samenwerking met vijf verpleegkundig specialisten en een verpleegkundig specialist in opleiding die elk op hun eigen zorglocatie werkzaam zijn. Fysiek zie je elkaar elke week. Daarnaast heb je veel telefonisch en online contact. Met deze collega’s kun jij lezen en schrijven. Op afstand geef jij de ervaren verpleegkundig specialisten het vertrouwen dat zij zelfstandig hun werk kunnen doen, met jou als vraagbaak op afstand. Uiteraard blijf jij als hoofdbehandelaar wel medisch eindverantwoordelijk en zelf ook actief in deze rol.

Een groot voordeel van die stabiele basis die door het samenspel tussen de specialisten ouderengeneeskunde en de verpleegkundig specialisten bestaat, is dat jij naast je primaire taken ook ruimte hebt om nieuwe projecten op te zetten en buiten de organisatie te netwerken. Daardoor kun je ook extramuraal werken en daarbuiten experimenteren. Huisartsen in de regio hebben bijvoorbeeld gevraagd naar de optie om een geheugenpoli te starten. Ook kunnen de mogelijkheden van een palliatieve unit of ELV verder onderzocht worden door jou. Kortom: genoeg uitdagingen om een bijdrage aan te leveren!

Han van Meeteren (specialist ouderengeneeskunde en kaderarts PG):
“Het unieke van het werken bij Careaz is dat je hier inhoudelijk met je vak bezig bent, snel en inhoudelijk schakelen. Dat kan echt hier! Wat wil je nog meer?”

Jouw nieuwe werkplek
Zoals veel zorginstellingen is Careaz als organisatie continu in ontwikkeling. Binnen Careaz neemt daarin de inzet van zorgtechnologie steeds meer toe. Het doel van Careaz is om cliënten de best mogelijke levenskwaliteit te bieden. Dat vereist specialistisch maatwerk! Omdat Careaz waarde hecht aan het nemen van verantwoordelijkheid heeft de organisatie een platte managementstructuur. De zelforganiserende teams maken zelf afspraken over de zorg die zij bieden. Hierdoor hebben teams ruimte om maatwerk aan te bieden dat echt aansluit bij de wensen en behoeften van ouderen.

Bijzonder aan deze organisatie is niet alleen het streven om een aantrekkelijke Achterhoekse werkgever te zijn en de aandacht voor een goede balans tussen werk en privé maar ook de ruimte die Careaz jou biedt om jezelf als zorgprofessional te ontwikkelen. In totaal werken ruim 800 medewerkers en 800 vrijwilligers bij Careaz. Velen werken hier al lange tijd en komen met plezier naar hun werk. Word lid van de personeelsvereniging en neem deel aan allerlei gezellige activiteiten! Zo leer je je collega’s kennen buiten werktijd.

Vanuit meerdere zorglocaties in een aantal gemeentes in Oost-Achterhoek geeft Careaz op professionele wijze invulling aan ‘noaberschap’. Dat is Achterhoeks voor nabuurschap: een kleine, overwegend agrarische, gemeenschap van noabers (buren). In een noaberschap heeft iedere buur een zogenaamde noaberplicht. Dit is de (morele) plicht om andere noabers desgewenst bij te staan met raad en daad. Van oudsher een intensieve vorm van burenhulp. Het fenomeen ‘noaberschap’ ervaar je niet alleen in je werkomgeving maar ook in je woonomgeving, als je naar de Achterhoek verhuist voor deze specialist ouderengeneeskunde vacature.

In het oosten van de Achterhoek kun je mooi en relatief goedkoop wonen. Het contact met cliënten en betrokkenen verloopt hier gemoedelijker dan in sommige andere delen van Nederland. Jouw adviezen of beweegredenen als arts worden hier goed geaccepteerd. In familiegesprekken is het fijn dat je gerespecteerd wordt.

Werken in de zorg in de Achterhoek
In de Achterhoek zorgt men ‘veur mekaor’. Dat zit in de genen en de cultuur. Wil je daar meer over weten? Neem eens een kijkje op deze website.

De Achterhoek zelf ervaren?
Verken jouw toekomstige werkplek tijdens een meeloopdag. Kom een dag eerder of vertrek een dag later door een meeloopdag te combineren met een overnachting in een B&B in de nabije omgeving. Een prima manier om deze prachtige woonomgeving te verkennen!

Functie eisen

Je heb de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde afgerond, beschikt over een geldige BIG-registratie en hebt (bij voorkeur) enkele jaren ervaring in de ouderengeneeskunde. Je hebt goede ideeën op het gebied van de eerstelijnszorg bij cliënten thuis, die je ten uitvoer wilt brengen. Over de samenstelling van een vakgroep en de onderlinge samenwerking heb je een duidelijke visie.

Je vindt het prettig om te werken in een divers team waarbinnen je vertrouwen kunt geven aan mensen met een ander opleidingsniveau en een andere achtergrond. Je staat bol van eigen initiatief en bent het type collega dat makkelijk zelf je eigen werkdag indeelt, respect toont voor collega’s en goed kan relativeren. Humor is welkom, er wordt hier veel gelachen!

Tot slot beschik je over een rijbewijs en een auto.

Inschaling

Benut als specialist ouderengeneeskunde bij Careaz de aangeboden ruimte om te groeien als professional én als mens.

Het aanbod van Careaz bestaat uit:

  • Een contract voor onbepaalde tijd. Hoeveel uren per week jij contractueel werkt, wordt in goed onderling overleg besloten en is mede afhankelijk van wat jij wil. Een salaris (cao VVT, FWG 75) van minimaal 5.492,35 euro en maximaal 8.558,68 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). Exacte inschaling is afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt.
  • Reiskostenvergoeding, 8 procent vakantietoeslag en 8,33 procent eindejaarsuitkering.
  • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • Mogelijke deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering.
  • Deelname aan een vitaliteitsprogramma, ondersteuning van ergocoaches en belastingvoordeel bij de aankoop van een fiets. Alles voor jouw eigen gezondheid!
  • Een tablet of smartphone van Careaz, als je die voor je werk nodig hebt.
  • Stimulans om deel te nemen aan het kwaliteitsregister (V&VN), waarvan Careaz de kosten betaalt voor jou.

Bijzonderheden

vacature specialist ouderengeneeskunde

Type Vacature
Intern nummer 21-0094
Organisatie Careaz
Locatie Careaz, diverse locaties
Postcode 7132EJ
Stad Lichtenvoorde
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) BBL overig
Publicatiedatum 03-01-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 30-06-2022
Nummer 72940
Doorsturen Bekijk PDF

Careaz

Bij Careaz vinden we het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat en trots bent op wat je doet voor anderen. Daarom krijg je veel ruimte om samen met je team eigen keuzes te maken en je talenten voluit te benutten en ontwikkelen.

Er werken zo’n 800 medewerkers en 800 vrijwilligers bij Careaz. Samen zetten we ons elke dag weer in voor het levensgeluk van kwetsbare ouderen. Onze kernwaarden persoonlijk, dichtbij en vertrouwd geven richting aan de manier waarop we ons werk doen: met volle aandacht voor de wensen van ouderen en hun naasten. Maar ook met volle aandacht voor onze professionals. Medewerkers waarderen het werken bij Careaz en blijven vaak lang bij ons. Voor ons een teken dat we op de goede weg zijn in ons streven om een aantrekkelijke Achterhoekse werkgever te zijn.

Meer over Careaz