Specialist Ouderengeneeskunde/Eerste Geneeskundige
Zorggroep Noorderboog

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een veelzijdige functie binnen de ouderenzorg als Specialist Ouderengeneeskunde (SO)/Eerste Geneeskundige? Pak jij graag die leidende rol en kun jij de verbindende schakel zijn binnen een organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je precies doen?
Binnen de vakgroep is een vacature ontstaan voor een eerste geneeskundige die ook deels werkzaam is als specialist ouderengeneeskunde. We verwachten dat je minimaal 16 uur per week werkzaamheden verricht als uitvoerend SO om je registratie te kunnen behouden. 

Jouw rol als Specialist Ouderengeneeskunde (SO):

 • Medische taken met verrichten van geriatrisch onderzoek, behandeling, preventie en begeleiding bij (kwetsbare) ouderen en hun naasten;
 • Zorgdiagnostiek, zorgprognostiek en zorg management;
 • Verantwoordelijk voor de inhoud, de uitvoering en de regie van het zorgplan in een multidisciplinair team en meedraaien in de bereikbaarheidsdiensten;
 • Participeren in zorg innovatieve activiteiten. Dit heeft als doel om mede gestalte te geven aan het beleid van de instelling op diverse terreinen;
 • Wetenschappelijke belangstelling is een pré en zal worden gefaciliteerd;
 • Je maakt onderdeel uit van een enthousiast team waarin een verpleegkundig specialist naast Specialisten Ouderengeneeskunde werken in een prettige en informele werksfeer;
 • In principe ga je ANW bereikbaarheidsdiensten verrichten.

Jouw rol als Eerste Geneeskundige:

 • De eerste geneeskundige is verantwoordelijk voor het algemeen medisch beleid en het daaraan gerelateerde beleid van Noorderboog;
 • Je bent initiërend, bewakend en (mede-)uitvoerend t.a.v. het kwaliteitsbeleid van Noorderboog;
 • Goede, directe samenwerking met de manager ECN;
 • Jij bent goed op de hoogte van de medisch-ethische dilemma’s en kan dit goed vertalen naar de dagelijkse praktijk en adviseert daarin anderen;
 • Je hebt een actieve rol in zorginnovatie en kan dit vertalen in beleid;
 • Je geeft functioneel leiding met coördinerende taken aan de vakgroep ouderengeneeskunde;
 • Je bent aanspreekpunt voor de medische zorg;
 • Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, management en RvB vanuit de daarvoor vigerende wettelijke kaders en fungeert als sparring partner voor de RvB;
 • Je levert een bijdrage in de ontwikkeling van het zorg- en behandelbeleid binnen de organisatie, gebaseerd op de visie van de organisatie, de wet- en regelgeving en in- en externe ontwikkelingen. Je bent bereid eventueel in het MT deel te nemen;
 • Je bent belast met de taken als WZD functionaris, waarbij tevens taken horen op het gebied van monitoren van de dwangopnames (RM en IBS) binnen Noorderboog, het afgeven van Geneeskundige Verklaringen i.h.k.v. een RM procedure (verlengen of starten), zowel voor interne cliënten als cliënten in de eerste lijn (extramuraal).
 • Je participeert in stuur- en projectgroepen en neemt deel aan kwaliteitscommissies zoals medicatieveiligheid, MIC, WZD en infectiepreventie.

Functie eisen

Wat vragen we van je?

 • Je bent geregistreerd specialist ouderengeneeskunde met minimaal 5 jaar werkervaring;
 • Je hebt leidinggevende kwaliteiten en bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie als eerste geneeskundige of andere leidinggevende ervaring;
 • Je volgt ontwikkelingen in je vakgebied en maatschappelijke ontwikkelingen die je vertaald naar de organisatie;
 • Je hebt kennis van de (gezondheidszorg) wet- en regelgeving (o.a. WGBO, WZD, wet BIG, WKKGZ, wetgeving mentor/bewindvoering etc.) en van de landelijke kwaliteitsrichtlijnen binnen de gezondheidszorg. Deze kennis kun je goed vertalen naar de dagelijkse praktijk;
 • Je representeert de organisatie in externe contacten;
 • Je toont initiatief, creativiteit en hebt oog voor organisatiesensitiviteit;
 • Je beheerst goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je werkt systematisch en ordelijk en organisatorisch kun je terugvallen op de RvB;
 • Je moet kunnen omgaan met tegengestelde belangen en consequenties van genomen beslissingen die niet altijd zijn te overzien, dit kan je psychisch belasten.

Inschaling

Wat bieden wij je?
Een fantastische baan waarin je al je ambities kunt verwezenlijken en je veel ruimte hebt voor persoonlijke ontwikkeling. Je komt te werken in een sector en bij een organisatie die volop in ontwikkeling is en waar jij er toe doet.

Het betreft een functie voor onbepaalde tijd. De functie van specialist ouderengeneeskunde / eerste geneeskundige is ingedeeld conform de cao VVT. De overige arbeidsvoorwaarden van Noorderboog zijn op de functie van toepassing. Wij hebben daarnaast een pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. korting op je zorgverzekering en sportschoolabonnement of deelname aan het fietsenplan.

Bijzonderheden

Waar kom je te werken?
Zorggroep Noorderboog biedt verpleging, verzorging, behandeling en thuiszorg. De kracht van Noorderboog is het besef dat samenwerking de sleutel is tot succes. Noorderboog wil mensen met een intensieve zorgvraag ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Eén van onze speerpunten is het extramuraal positioneren van onze behandelexpertise waarbij de SO een voortrekkersrol vervult.

Jouw plaats in de organisatie
De behandelaren vormen het Expertisecentrum van Zorggroep Noorderboog (ECN), hiërarchisch aangestuurd door een manager ECN. Als specialist ouderengeneeskunde/eerste geneeskundige maak je deel uit van de vakgroep ouderengeneeskunde en ontvang je leiding van de Raad van Bestuur.

Tijd voor een kennismaking?
Stuur dan jouw sollicitatie naar ons toe vóór 14-05-2021. Dit kan via onze werken-bij website: Specialist Ouderengeneeskunde/ Eerste Geneeskundige - Zorggroep Noorderboog. Vergeet niet het privacy reglement te accorderen.

Een belangrijke voorwaarde om bij ons in dienst te komen, is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook het natrekken van referenties behoort tot de aanstellingsprocedure.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt wel op prijs gesteld.

Meer weten?
Wil je aanvullende informatie over de vacature en de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Erwin Duits, bestuurder. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 0522 – 498 498.

Type Vacature
Intern nummer 123456929
Organisatie Zorggroep Noorderboog
Locatie Alle locaties van Zorggroep Noorderboog
Postcode 7944 AV
Stad Meppel
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Functie(s) Arts
Manager
Manager => FWG 65
Publicatiedatum 29-04-2021
Reageer voor 14-05-2021
Ingangsdatum 29-04-2021
Nummer 67856
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Noorderboog

Zorggroep Noorderboog bestaat uit dertien woonzorgcentra en verpleeghuizen en thuiszorg. Onze locaties zijn te vinden in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. In die regio bieden wij een compleet pakket van zorg, behandeling en ondersteuning aan voornamelijk kwetsbare ouderen en chronisch zieken.

De kracht van Zorggroep Noorderboog is het besef dat samenwerking de sleutel is tot succes. Wij vinden het belangrijk dat mensen, ook als ze ouder worden, midden in de samenleving blijven staan. We helpen daarbij, op een gastvrije en vriendelijke manier, met een beetje hulp of met veel ondersteuning. Dat kan bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, thuiszorg, maaltijdvoorziening, revalidatie, behandeling, verzorging of verpleging zijn.

Bij Zorggroep Noorderboog werken ruim 1500 medewerkers en ongeveer 1200 vrijwilligers. Het werkgebied omvat de gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en De Wolden.

 

Meer over Zorggroep Noorderboog