Specialistisch begeleiders - De Wilthagen - Wilp
Zozijn

Welkom!

Wij zijn op zoek naar specialistisch begeleiders met een dienstverband van minimaal 40% tot maximaal 80% per week.

Wat ga je doen?
Je ondersteunt elke cliënt op een manier die past bij de persoon en zijn of haar zorgvraag. Informatie daarvoor haal je onder andere uit het zorgplan. Je bent alert op signalen die cliënten geven. Je rapporteert op doelen en zorgt voor input voor bijstelling van het zorgplan. Je bent alert op veranderingen in gedrag en voert preventieve handelingen uit ter bescherming van de cliënt en zijn omgeving. Je beschikt over zelfreflecterend vermogen en je bent continue bewust van jouw handelen en het effect daarvan op de cliënten. Je werkt hierbij samen met je collega’s (specialistisch- en coördinerend begeleiders) en met medewerkers uit de dienst Zorg Advies en Behandeling. Ook onderhoud je de contacten met de ouders/verwanten van de cliënten. Vanzelfsprekend verricht je de nodige administratieve werkzaamheden en neem je deel aan overlegvormen.

Dit zijn wij?
De Wilthagen, Sterrenboslaan 7 is een woning op het mooie Landgoed De Lathmer. Op deze woning hebben alle cliënten een eigen appartement. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van gemeenschappelijke ruimtes op de woning, verschillende voorzieningen op het instellingsterrein en ook bezoeken we locaties buiten het terrein.
Op Sterrenboslaan 7 wonen 8 cliënten met een intensieve ondersteuningsvraag in de leeftijd van 12- 52 jaar. Zij functioneren op een matig-ernstig verstandelijk beperkt niveau. De ondersteuningsvragen worden mede beïnvloed door vraagstukken rond ASS, problemen met de prikkelverwerking, hechtingsproblematiek en enkele specifieke syndromen. De cliënten hebben allemaal een eigen appartement. De ondersteuning is individueel gericht; veiligheid en structuur zijn de kern. Daarnaast is er hulp nodig bij de persoonlijke verzorging.

En het team?
Wij zijn een groep enthousiaste professionals. Samen met verwanten, stafleden en vaktherapeuten zoeken wij graag naar de mogelijkheden van onze cliënten. Met sommige cliënten werken we 1:1 of 2:1; daarnaast werken we met kleine groepjes. Je moet kunnen omgaan met hoge spanning en soms ook indringend gedrag. Tegelijk is het fantastisch te kunnen bijdragen aan de afbouw van soms ingrijpende maatregelen, aan het vergroten van de leefwereld en eigen regie van onze cliënten. Daar zijn wij best trots op.
Samenwerken betekent bij ons: je verantwoordelijkheid pakken, je aan de afspraken houden, maar ook je eigen inbreng hebben. Wij houden van een open sfeer, waarin we stilstaan bij ons eigen en bij elkaars functioneren. Wij steunen elkaar, houden van humor en willen leren van elkaar. Voor ons is dat belangrijk om als specialistisch begeleiders te kunnen blijven werken.

Herken jij je in het volgende?

 • Je hebt een relevante beroepsopleiding op minimaal kwalificatieniveau 4 en kennis van en ervaring in de gehandicaptenzorg, met name van de complexe problematiek.
 • Je kunt samenwerken, hebt een reflecterend en relativerend vermogen.
 • Je kunt je eigen grenzen bewaken en vindt het belangrijk om van elkaar te leren
 • Je voelt je thuis bij de combinatie van zorg en ondersteuning.
 • Je bent een stabiele en stevige persoon, die in staat is professionele afstand te bewaren in spanningsvolle situaties.
 • Je kunt methodisch werken.

Dit bieden wij jou

 • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan, zoals bijvoorbeeld agressiepreventie en -hanteringtraining. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.
 • Een uitdagende baan vol dynamiek op het prachtige landgoed De Lathmer in Wilp.
 • Een salaris van maximaal € 2.993,-- bruto bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), inschaling in FWG 40.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden.
 • Voor externe kandidaten: een aanstelling in 1e instantie voor de duur van een jaar, bij gebleken geschiktheid is het de intentie om het dienstverband daarna om te zetten in onbepaalde tijd.
 • Interne kandidaten behouden hun huidige aanstelling, waarbij er eventueel een ontwikkeltraject kan worden afgesproken.

Enthousiast?
Als je graag onze collega wilt worden, reageer dan via ZorgSelect.
Als we de geschikte kandidaten gevonden hebben, sluiten we de vacature. Zoeken we nog versterking? Dan laten we hem nog even open staan. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Alle nieuwe medewerkers dienen bij indiensttreding een “Verklaring omtrent Gedrag” te overhandigen. Tevens worden er, in het kader van de Vergewisplicht,  referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers.

Type Werkplein
Organisatie Zozijn
Locatie O/V - RVE Wonen 7 De Wilthagen D Wilp
Postcode 7384AN
Stad Wilp
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 14.40
Uren tot 28.80
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Jacobine Heldoorn , manager 06-21469454 of Mike Bolderman, coördinerend ondersteuner 06-15612843
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 15-10-2021
Reageer voor 15-01-2022
Nummer 71929
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn