Specialistisch Begeleiders Bakhuis Wilp
Zozijn

Ben jij ook altijd op zoek naar de vraag achter het gedrag van de bewoners . Gaat vooruit denken en inschatten van de situaties je goed af?  Solliciteer dan:

Specialistisch ondersteuner - uren in overleg

Wat ga je doen?
Je biedt samen met je collega’s uit het team de dagelijkse begeleiding en zorg aan cliënten met een complexe problematiek, de bewoners van het Bakhuis 14. Vanuit je ervaring en observatie draag je informatie aan voor het opstellen van een persoonlijk zorgplan van de cliënt. Je werkt nauw samen met de betrokken coördinerend ondersteuner, andere disciplines, met verwanten en je bent het eerste aanspreekpunt van een cliënt. 

Dit zijn wij
Het Bakhuis 14 wordt bewoond door tien cliënten tussen 19 en 60 jaar oud die een intensieve zorgvraag hebben en moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien.  Er is veel ruimte voor groei en ontwikkeling van bewoners. Zij mogen ontdekken en hebben de regie op hun eigen leven. We proberen altijd te kijken naar de betekenis achter het gedrag en accepteren cliënten onvoorwaardelijk in wie ze zijn. De communicatie met bewoners is grotendeels non-verbaal. We zijn vertrouwd met gebarentaal en het gebruik van picto's en verwijzers.

In je werk van het begeleiden en verzorgen van cliënten is het bieden van basisveiligheid, voorspelbaarheid en vertrouwen belangrijk.  De cliënten hebben een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en een zeer jonge sociaal-emotionele ontwikkelingsleeftijd van tussen de 6 en 18 maanden oud. Dit maakt dat deze groep veel moeite heeft met het begrijpen van en navigeren in de wereld om hen heen. Dan kan je denken aan cliënten die het lastig vinden om prikkels uit hun omgeving te verwerken (bijv. geluiden) en cliënten die het moeilijk vinden om contact te maken met anderen (bijv. door hechtingsproblemen). Ook hebben deze cliënten vaak te maken met medische stoornissen (bijv. epilepsie) waardoor zij gehinderd worden in het dagelijks leven. Dit maakt hun een kwetsbare groep die sterk afhankelijk is van de begeleiding. De cliënten laten zich omschrijven als intensief in de begeleiding waarbij ook sprake is van persoonlijke verzorging. Je sluit aan bij de behoefte van de client, dat wil zeggen dat je kan variëren tussen overnemen van de zorg of passend aansluiting vinden bij de client. Persoonlijk contact met de cliënten is een essentieel onderdeel van je werk. Je voelt aan wanneer je ruimte moet geven en wanneer juist sturing gewenst is.  

Benieuwd hoe dat er in de dagelijkse praktijk uitziet, bekijk dit prachtige filmpje! https://www.zozijn.nl/locaties/het-bakhuis-melkakkerweg-14

Ons team
Wij zijn een professioneel spontaan team, met hart voor de cliënten, een team dat graag ‘out of the box’ denkt om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de cliënten. Reflectie op eigen handelen vinden we belangrijk. We zijn er voor elkaar en werken met passie en humor. We verdiepen ons graag in de client en de context waarin gedrag ontstaat. Daarom zijn wij gericht op het klimaat in de woon- en leefomgeving, de interactie en is observatie van groot belang. Kennis over de client wordt vergroot door inhoudelijke besprekingen, maar ook door het aanbod van individuele trainingen en cursusaanbod voor ons als team. Denk je dat jij aansluit en bijdraagt aan dit werk- en leerklimaat?

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Alles draait om de cliënt met zijn netwerk en zijn eigenheid, zijn leven en zijn regie. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de cliënt toe doet. Onze kernwaarden zijn: Liefdevol, Vakkundig en Vindingrijk.

Herken jij je in het volgende?

  • Je hebt een relevante opleiding zorg en welzijn op minimaal kwalificatieniveau 4, heb je niveau 3 dan gaan we in overleg over een passend leertraject
  • Je hebt kennis van en ervaring in de gehandicaptenzorg en bij voorkeur kennis en affiniteit met psychiatrische problematiek.
  • Je hebt een reflecterend en relativerend vermogen.
  • Je kunt methodisch (planmatig) werken.
  • Je staat in verbinding met je collega door gezamenlijke verantwoordelijkheid.
  • Je bent op zoek naar een team dat je vertrouwen biedt en dat bereid is om te helpen in je eigen ontwikkeling.

Dit bieden wij
Een uitdagende baan vol afwisseling in een leerrijke werkomgeving;
Een salaris van maximaal € 2993,-- bruto bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), inschaling in FWG 40; Een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden; 
Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Procedure
In het kader van de vergewisplicht worden voordat we overgaan tot een aanstelling referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers, tevens vragen we om een "verklaring omtrent gedrag".

Gesprekken vinden plaats gedurende de looptijd van de vacature. Hebben we onze match nog niet gevonden, dan zoeken we wat langer door.

Type Werkplein
Organisatie Zozijn
Locatie O/V - RVE Wonen 6 Het Bakhuis 14 Wilp
Postcode 7384 AN
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Sander Markvoort, manager: 06-20269071 of per mail: [email protected]
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 01-12-2021
Reageer voor 01-04-2022
Ingangsdatum 01-12-2021
Nummer 73363
Doorsturen Bekijk PDF