Specialistisch ondersteuner/begeleider Bathmen
Alldrik

Specialistisch woonbegeleider

Alldrik, zorg mét persoonlijke aandacht zoekt een enthousiaste, daadkrachtige en specialistische ondersteuner/begeleider voor 1 op 1 en 1 op 2 woonbegeleiding op een prachtige bosrijke locatie bij de Alldrik Landvilla te Bathmen.

 • Nodige ervaring met complex probleemgedrag vereist (VG7+)
 • Ondersteuning bij Persoonlijke Verzorging (PV)
 • Minimaal MBO 4 of HBO opleiding binnen de zorg
 • Min. 3 jaar werkervaring vereist
 • Met de intentie voor continuïteit en een lange termijn verbintenis
 • 28 tot 36 uur
 • Flexibel inzetbaar dagen/nachten

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in een prachtige landvilla?
Sta jij fysiek én mentaal stevig in je schoenen voor onze specifieke doelgroepen? Heb jij ervaring met complexe ondersteuningsvragen en ben jij flexibel, duidelijk, sociaal en communicatief vaardig? Heb je bovendien veel affiniteit met het buitenleven en heb je zin in “het andere werken” in een fraaie en open setting van een Woonzorgboerderij met de “Menselijke Maat” als visie en “Samen 100%” als uitgangspunt? Dan ben jij de specialistische ondersteuner die wij zoeken voor onze prikkelarme en kleinschalige woongroep, nu bestaande uit 2 deelnemers.
Alldrik heeft een toenemende vraag naar woonwerkoplossingen in de zorg voor (jong)volwassenen met vaak een combinatie van LVG, ASS, PDD-NOS, hechtings- en/of (meervoudige) gedragsproblematiek. In de unieke context van de bestaande fraai gelegen en de door ons genoemde Landvilla in het buitengebied willen wij die cliënten samen een nieuw perspectief bieden. Zij hebben 24 uur per dag intensieve ondersteuning, zorg en continuïteit door een vast team van begeleiders nodig. Het gaat hier om de mogelijke zelfzorg, het wonen, intensieve en zo nodig individuele begeleiding, dagbesteding en invulling van de vrije tijd.

Wat biedt Alldrik? 
Door onze voortdurende groei, met verbreding en verdieping van ons zorgaanbod bieden wij ook nieuw perspectief en uitdagingen voor ervaren professionele kandidaten.
Daarnaast bieden wij de kans om met ons een nieuw gezicht te geven aan zorg op een menselijke en persoonlijke manier. Wij bieden naast deze kansen ook goede en stabiele arbeidsvoorwaarden, met oog op vaste aanstellings- en carrièremogelijkheden.
De nieuwe locatie is een beschut gelegen landvilla voor een super kleinschalige woongroep in het kader van een familiehuis. De landvilla is ruimtelijk en fraai gelegen met veel te creëren wisselende mogelijkheden voor het aanbieden van een zinvolle dagbesteding met werkplaatsen en dieren. Groene vingers, affiniteit met dieren en/of technische kwaliteiten zijn een pré.

Wat vragen wij van jou? 
Je bent een persoon die interesse heeft in het helemaal op maat werken met bewoners die intensieve ondersteunings- en begeleidingsvragen hebben en je hebt ervaring met “moeilijk verstaanbaar gedrag”. Daarnaast beschik je over een relevante afgeronde MBO niveau 4 of HBO opleiding (bv. SPW/SPH/SW of gelijkwaardig) en relevante werkervaring.
Wij werken zowel binnen als buiten en daarvoor is het handig als je een buitenmens bent en ook zelf samen met de cliënt de handen uit de mouwen wil en kan steken. Naast je opleiding is het een pré als je affiniteit hebt met een van de volgende activiteiten: verpleging, tuinwerk, dierverzorging, technisch m.b.t. voertuigen, werktuigen, trekkers, elektronica, bouw/DHZ of binnen activiteiten zoals koken, bakken en op creatief gebied. Therapeutisch kunnen werken met paarden en honden is een extra dimensie die we graag in het geheel mee zouden willen nemen, er is een hond (labrador) op de landvilla aanwezig.
Flexibiliteit en teamgeest zijn erg belangrijk, ook wat diensten betreft (dag, avond, nacht, weekend). Het is belangrijk dat iedereen in alle omstandigheden op elkaar kan rekenen, ook omdat het een nieuw op te starten locatie en team betreft. Het brengt je veel en zal regelmatig ook wat van je zal vragen. Daarnaast biedt je individuele aandacht aan de cliënten in de vorm van veiligheid, geborgenheid, rust, duidelijkheid, structuur en afgestemd op hun persoonlijke behoeften, talenten en passie. Je creëert een thuis waarin elke deelnemer zichzelf kan zijn en eigen dingen kan doen. Daarbij is een combinatie van een vast en consequent dagprogramma en toch ook flexibel handelen van groot belang. Tenslotte weet je het risico op uiting van agressie te beperken door in te gaan op de belevingswereld van de cliënt, signalen vroegtijdig op te pikken, signalen te interpreteren en goed grenzen te stellen. Als incidenten dreigen schroom je niet er op af te gaan en samen vroegtijdig in te grijpen om escalaties te voorkomen. We vinden het belangrijk dat je een stevige, stabiele, rustige en proactieve persoonlijkheid hebt.

Zin in deze nieuwe uitdaging vol perspectief?
Neem direct contact op met Manon van der Giesen via manon@alldrik.nl

Functie eisen

 • Nodige ervaring met complex probleemgedrag vereist (VG7+)
 • Ondersteuning bij Persoonlijke Verzorging (PV)
 • Minimaal MBO 4 of HBO opleiding binnen de zorg
 • Min. 3 jaar werkervaring vereist
 • Met de intentie voor continuïteit en een lange termijn verbintenis
 • 28 tot 36 uur
 • Flexibel inzetbaar dagen/nachten

Inschaling

In overleg

Type Vacature
Organisatie Alldrik
Locatie Alldrik Landvilla
Postcode 7437 RX
Werkveld Welzijn
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 14-07-2020
Reageer voor 01-09-2020
Ingangsdatum 14-07-2020
Nummer 53844
Doorsturen Bekijk PDF

Alldrik

De Menselijke Maat is wat Henk, Tineke en Manon van der Giesen samen bieden met een groeiend, enthousiast en deskundig Alldrik team, dat bestaat uit 12 personen, waaronder vrijwilligers en 6 betaalde krachten, met o.a. SPH, Agogiek HBO, twee SKJ geregistreerde HBO Jeugd-en Gezinsprofessionals, MBO-4 Jeugdzorg, HBO- èn Drs. Bedrijfskunde, plus lopende studie Master Social Work door Manon. Liefdevolle, mensgerichte zorg: vermijden van ongewenste druk: met rust, regelmaat, ruimte en respect, op onze prachtig gelegen locatie. "Alldrik" betekent “nobele vriend”, de houding waarmee we deelnemers tegemoet willen treden. Professionele èn kameraadschappelijke ondersteuning voor mensen die kwetsbaar zijn, ongeacht leeftijd, geloof, ras of geaardheid. Onze menslievende, op verbinding gerichte levenshouding is spiritueel geïnspireerd en geworteld in het christelijk geloof. Op weg naar eenheid, open voor een meer universeel geloof, dat o.i. boven diverse richtingen en tradities uit kan gaan. Kwalitèit van leven, ècht maatwerk, persoonlijke aandacht, veiligheid, duurzaamheid, leren en talentontwikkeling staan bij Alldrik hoog in het vaandel! Nieuw: 36 zonnepanelen en fraai aangelegde belevingstuin: vol kleuren, geuren, rolstoeltoegankelijk, waterbron en uitkijkheuvel. Maak nu een afspraak!

Meer over Alldrik